Fotografie

Hoe fotografeer je je handtassen - een handleiding voor beginners

Door Tom | 13 februari 2020


Mode en fotografie zijn altijd hand in hand gegaan. Voor kwaliteit en hoogwaardige accessoires zoals handtassen, het vastleggen van de juiste afbeelding is essentieel voor het overbrengen van het ambacht, de details en de waarde van een stuk. We vroegen mode-experts Stefania Filizola en Eva de Vries waar je op moeten letten bij het fotograferen van handtassen. 


Handtassen zijn veelzijdige accessoires en het werk dat eraan wordt besteed, betekent dat goede fotografie essentieel is om dit te over te brengen. "[Foto's] zijn cruciaal voor het tonen van de echte kleur van een tas, de vorm, de kwaliteit van leer en metalen onderdelen, en vooral de staat als het gaat om tweedehands luxe artikelen," legt Stefania uit. "Goede afbeeldingen hebben een enorme invloed op de uiteindelijke verkoopprijs, omdat ze de betrouwbaarheid van een verkoper vergroten en het vertrouwen in het bieden op een tas verhogen."


Details van de showcase


Bij handtassen draait alles om de details. Het is meer dan alleen de handtas vanuit meerdere perspectieven vastleggen; het gaat erom ervoor te zorgen dat je alle verschillende componenten opneemt die het een kwaliteitsstuk maken. “Begin met algemene afbeeldingen van de handtas - voorkant, achterkant, zijkant en onderkant - en ga dan verder met het fotograferen van alle details: het logo, 'Made in' stempel, serienummer, metaalwaar met graveringen, ritsen en de achterkant van ritsen, hoeken, handgrepen, hangsloten, et cetera.” Ervoor zorgen dat je alle details vastlegt, is ook een beproefde manier van het overbrengen authenticiteit zodat gebruikers weten dat ze het echte werk kopen. 


Een ding om in gedachten te houden is de structuur van een tas. Mensen willen zien hoe een tas zich laat vasthouden en eruit ziet alsof ze hem al gebruiken. Om dit te laten zien, zegt Stefania creatief te worden. "Als het een slungelig model is, raad ik aan om de zak met wat bubbeltjesplastic of papier te vullen om de vorm en het ontwerp van de zak te laten zien, en een tassenstandaard te gebruiken voor een echt professioneel resultaat." 



Links: een slecht beeld dat het label niet duidelijk laat zien. Rechts: een duidelijk beeld van de rits en het merklabel.


Gebruik overbrengen


Modestukken zoals handtassen zijn geen statische artikelen - ze worden constant gebruikt. Dat betekent dat context niet alleen belangrijk is, maar ook noodzakelijk. Het is één ding om een tas op een plank te fotograferen, maar dat laat niet altijd duidelijk zien wat de maat is, de proportie en de meer ontastbare ‘look and feel’ van een stuk. Stefania suggereert dat het de moeite waard is om een stap verder te gaan om foto's van stillevens tegen te gaan. “Kopers zien graag de grootte van de tas in relatie tot het lichaam. Ik zou aanraden om een mannequin te gebruiken om het aandeel van de tas te benadrukken en hoe het eruit ziet als het eenmaal is gedragen. Dit geeft mensen een idee van hoe de tas is wanneer zij hem dragen. ”


Het laten zien van gebruik en schade aan een tas is ook belangrijk. “Foto's van tweedehands artikelen moeten de werkelijke staat van het object weergeven, omdat dit ook gekoppeld is aan een correcte waardering van het object. Elk teken van slijtage op de tas (zoals vervaging en markeringen) moet worden gemarkeerd om onaangename verrassingen te voorkomen wanneer de klant het object ontvangt."



Links: een afbeelding die te dichtbij is om de verhoudingen te tonen. Rechts: een afbeelding die de tas duidelijk in proportie laat zien. 


Wees helder


Hoewel context belangrijk is, zijn neutrale en heldere afbeeldingen even essentiële toevoegingen. "Fotografeer handtassen met een neutrale achtergrond en vermijd kamerdetails of andere objecten die kunnen afleiden van het hoofdobject en het object kunnen devalueren (bijv. slordige afbeeldingen op het bed, op de vloer, op de verwarming et cetera)", zegt Eva . 


Als je moeite hebt om een neutrale achtergrond te vinden, stelt Eva voor dat je je eigen achtergrond kunt maken. "Als je je eigen achtergrond maakt, zorg er dan voor dat het echt neutraal is en de vellen niet doorzichtig of gekreukt zijn, omdat dit de aandacht van de tas afleidt." En zelfs een tafelblad met een witte muur erachter vinden kan al werken - zorg gewoon dat er voldoende licht doorkomt. 



Links: een afbeelding met schittering en die de tas niet volledig of duidelijk laat zien. Rechts: een duidelijke algemene foto met een neutrale achtergrond. 


Het belangrijkste is vooral om te bepalen wat je leuk vindt aan een stuk. "Denk aan de functie waardoor je verliefd werd op de handtas en zorg ervoor dat deze duidelijk wordt weergegeven op de eerste foto die mensen zien", zegt Eva. Die liefde, zoals ze uitlegt, vormt de kern van een goede foto. 


____________________

Registreer je als verkoper op Catawiki en plaats nu je foto‘s.

Ontdek meer tassen | mode


Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Hoe fotografeer je je verzameling - een handleiding voor beginners

Spannende modetrends in 2020

Hoe herken je een vervalste Chanel-tas?

 


Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu