Verkooptips

Verkopen vanuit huis: Je internetveiligheid verbeteren

Door Beulah | 24 april 2020

Nu we steeds vaker thuis werken, is goede internetveiligheid erg belangrijk. Om je te helpen je bedrijf veilig te houden, spraken we met ons hoofd Information Security: Paul Moreno. Voordat hij bij Catawiki kwam, werkte hij onder meer voor Zynga, Pinterest, Uber en Adyen. Hij legt je uit hoe je thuis een veilig netwerk kunt instellen.


Hi Paul, leuk om met je te chatten. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Wat is het belangrijkste bij het opzetten van een veilig thuisnetwerk?

Paul: Gebruik een sterk wachtwoord voor je draadloze netwerk en versleutel deze met WPA2. Als het kan, maak dan een apart netwerk voor gasten. Gebruik een router of draadloos access point met “NAT”. Dit houdt je netwerk achter de router of het access point en beperkt de blootstelling van je systeem aan internetmisbruik.


Heb je aanbevelingen voor het veilig bewaren van bestanden?

Paul: Als je een Apple-apparaat gebruikt, kun je kiezen voor iCloud. Ik raad echter aan om 2FA (ook wel bekend als MFA) aan te zetten op iCloud. Je kunt hier vinden hoe dat moet. Voor Windows en Chromebook raad ik G-Suite met Google Drive aan. Je kunt hier vinden hoe je 2FA gebruikt om je account te beschermen tegen onrechtmatige toegang. Als je 2FA hebt aangezet, kun je bestanden op Google Drive opslaan, maar wees voorzichtig met het delen van bestanden met andere gebruikers.

Zorg ervoor dat alleen mensen die je uitnodigt op je computer kunnen.

Zijn er fouten die mensen vaak maken als ze hun thuisnetwerk beveiligen?

Paul: Hetzelfde wachtwoord gebruiken voor verschillende sites. Omdat vaak wordt ingebroken op websites, is je wachtwoord een zwak punt. Hackers gebruiken die inbraken om andere websites binnen te komen met dezelfde gegevens. Als je overal hetzelfde wachtwoord gebruikt, bestaat de kans dat een hacker eenvoudig bij je accounts kan.

Ik raad ten zeerste aan om een wachtwoordmanager te gebruiken om wachtwoorden bij te houden en te genereren. LastPass en 1Password zijn allebei goede opties. Als je een van deze twee gebruikt, gebruik dan ook 2FA om het hoofdwachtwoord te beschermen.


Waar moeten verkopers aan denken als ze antivirussoftware kiezen?

Paul: Als je kunt kiezen uit een platform, raad ik een moderne Chromebook of Mac aan. Die hebben minder snel last van virussen dan Windows. Als je Windows gebruikt, kun je de ingebouwde defender gebruiken. Ik kan geen specifieke antivirussoftware aanbevelen die altijd optimaal werkt, maar ik kan wel adviseren om een browser te gebruiken die up-to-date is, zoals Firefox of Chrome.

De meeste malware werkt via de browser. Mijn advies is dan ook om niet zomaar elke site te bezoeken en te letten op browserwaarschuwingen over de inhoud van de website. Dit geldt voor elk apparaat dat je gebruikt.

Door te investeren in internetveiligheid kun je zonder veel stress rustig werken.

Is er tot slot nog iets wat we moeten weten?

Paul: Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is verschillende wachtwoorden te gebruiken voor websites. Dit is momenteel een van de grootste problemen op het internet; het leidt er onvermijdelijk toe dat je een keer gehackt wordt. Ga nu meteen een wachtwoordmanager gebruiken! Daarnaast is het belangrijk je systeem en toepassingen up-to-date te houden en update-instructies te volgen als het besturingssysteem daarom vraagt.


____________________

Dit artikel is onderdeel van onze serie over het optimaliseren van je verkoop via Catawiki. Als je wilt meedoen in onze verkoperscommunity kun je je hier registreren en meteen beginnen met verkopen!


Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

Verkopen vanuit huis: Hoe pak je een item op een creatieve manier in?

Verkopen vanuit huis: Hoe doe je dat op een duurzame manier?

De psychologie achter verkopen zonder minimumprijs

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu