Overig

5 verbazingwekkende feiten over 'The Coca-Cola Company'

Wie denkt dat hij alles al weet over de Coca-Cola company heeft het mis. Wij selecteerden 5 feitjes over het meest herkenbare merk ter wereld die zelfs ons verbaasden. Lees snel verder en ontdek hoeveel jij eigenlijk weet over dit populaire merk. 

1. Het eerste Coca-Coca recept bevatte cocaïne

In 1886 bedacht John Stith Pemberton het allereerste Coca-Cola recept, die hij de ‘French Wine Coca’ noemde. Zijn doel was om een zenuwtonicum te ontwikkelen om zijn morfineverslaving mee te bestrijden, maar hij claimde dat het drankje ook zou helpen tegen depressie en angststoornissen, en verder zou het een lustopwekkende werking hebben. Het recept bevatte damiana en cocabladeren. 

2. De naam ‘Coca-Cola’ is het op één na meest herkenbare woord ter wereld

Na het woordje ‘OK’ is de merknaam ‘Coca-Cola’ het meest herkenbare woord ter wereld. Het rood-witte merklogo, wordt naar verluidt door 94% van de wereldbevolking herkend. En geen wonder! De ‘Coca-Cola Company’ besteedt meer aan reclame dan Microsoft en Apple bij elkaar, in 2011 was dit bijvoorbeeld 3 mijard!

3. Het geheime ‘Coca-Cola’ recept ligt al bijna 100 jaar achter slot en grendel

Het bedrijf beschermt het geheime ‘Coca-Cola’ recept al sinds de jaren 20 van de vorige eeuw in een kluis. Pas in 2011 werd deze kluis opgenomen in de World of Coca Cola tentoonstelling in Atlanta. En het indrukwekkendste is nog wel dat slechts twee werknemers het geheime recept tegelijkertijd mogen kennen en dat dit voor die tijd door een bestuur moet worden goedgekeurd. Dat moet wel een heel bijzonder recept zijn!

4. Er zijn veel meer ‘Coca-Cola’ producten dan je denkt

Het is moeilijk vast te stellen, maar de productencatalogus van de ‘Coca-Cola Company’ kent meer dan 3.500 soorten drankjes en meer dan 500 merken! Dit betekent dat zelfs al zou je elke dag een ander drankje van de Coca-Cola Company drinken, dan zou het nog zo’n 9 jaar duren voordat je ze allemaal hebt uitgeprobeerd! 

5. Cola voor iedereen!

De gemiddelde mens nuttigt elke 4 dagen een ‘Coca-Cola’ product en per dag worden er zo’n 1,7 miljard glazen geconsumeerd. Dat is behoorlijk wat Cola!

Deze week houdt Catawiki een speciale 'Coca-Cola' reclameborden veiling! Neem een kijkje en vind een mooie vintage ‘Coca-Cola’ poster!

Vergeet ook niet om onze wekelijkse reclame en emaillen borden veiling te bekijken voor uniek, vintage en retro reclamemateriaal van bekende merken van overal ter wereld!

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 35.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!