Alle veilingen

Openingstijden klantenservice

Of bel het internationale nummer +31 85 8881 501. Voor het internationale telefoonnummer gelden de tarieven van uw telecom provider.

U vindt een antwoord op veelgestelde vragen op Help

Overig

Hoe je je huis kan omtoveren in een Natural History Museum

 

Heb je ooit gedroomd van je eigen mini Natural History Museum? Altijd al een stukje aarde of een stukje ruimte willen bezitten? Beide wensen kunnen uitkomen en het is een stuk makkelijk dan je misschien denkt. Bij Catawiki is het allemaal mogelijk.


Door Wim van Stormbroek

Eerder verkochten we onder andere een haar van Napoleon Bonaparte, een kaak van een T-Rex en een compleet skelet van een 50.000 jaar oude mammoet, Bart. Als dat geen toffe openingszin is voor feesten en aangelegenheden, dan weet ik het ook niet meer. De objecten in onze veilingen zijn onbegrensd maar ook ontzettend zeldzaam, dus pak deze kans en begin nu met het verzamelen en cureren van deze oude en bijzondere objecten! 

Bron: Getty

Fossielen

In tegenstelling tot wat velen denken, zijn fossielen verre van saai. Zeldzaam, onbekend en miljoenen jaren oud, net als een Picasso of een Pissarro zijn deze eeuwenoude objecten kunstwerken die onze kennis van onze wereld vergroten. Oorsprong, diversiteit en geschiedenis zijn slechts een aantal interessante dingen die kunnen worden geanalyseerd bij oude botten, schedels en tanden. Nog steeds niet overtuigd? Leonardo DiCaprio en Nicolas Cage zijn fanatieke fossiel verzamelaars. Zo fanatiek zelfs dat ze in 2007 in een biedoorlog verzeild raakten om een 67 miljoen jaar oude Tarbosaurus bataar schedel welke destijds de grootste dinosaurus schedel was die ooit werd geveild. Cage won uiteindelijk met een nonchalant bod van $270.000. Geen zorgen, dit stond Leo’s liefde voor fossielen niet in de weg. Hij heeft namelijk ook een groot aantal objecten op zijn naam staan.

 

 

Taxidermie

Deze kleine dieren zorgen niet voor vervelende allergieën en zullen uw portemonnee rijkelijk vullen, want ze mogen dan misschien dood zijn, ze kunnen nog steeds hoge bedragen opleveren. Taxidermie kwam al op in de 17e eeuw, en kende haar hoogtijdagen in het Victoriaanse tijdperk, toen zelfs koningin Victoria geen genoeg kon krijgen van opgezette dieren. De afgelopen jaren kende de taxidermie technieken een ravissante heropleving in de kunstwereld. De Britse kunstenaar Damien Hirst zette de eerste stap in de jaren 90 met zijn werk Away from the Flock, een opgezet lammetje tentoongesteld in een tank formaldehyde, en opnieuw in 2008 met een dode zebra die voor iets meer dan £1 miljoen werd geveild. Deze kunstvorm is ook ‘très à la mode’ en je kunt het zelfs in de Vogue tegenkomen. Onvergetelijk was het moment waarop Alexander McQueen in 2001 zijn modellen de catwalk opstuurde met opgezette adelaars hangend boven hun hoofd. Chique, cool en modern; je kunt alles van buffels tot vogels online vinden. 

Goudklompjes

Nee niet die neppe dingen, dit is het echte werk. Authentieke en natuurlijk voorkomende stukjes goud staan op u te wachten. Word rijk, leef een luxe leven en zwem in het goud! Goudklompjes zijn het perfecte cadeau want een groot aantal wordt in hun originele en unieke vorm aangeboden. Deze unieke eigenschappen kan zelfs een ervaren juwelier niet namaken. Een goede tip is om af te reizen naar Australië aangezien Australische klompjes over het algemeen het hoogste en puurste percentage goud bevatten. 

Meteorieten

To infinity and beyond, Catawiki houdt elke week een online Meteorietenveiling. Dit betekent dat je elke week de kans hebt om letterlijk iets buitenaards te bezitten. Maar wat zijn meteorieten nou eigenlijk? Vaste brokken puin die uit de ruimte zijn gevallen en die oorspronkelijk deel uitmaakten van een meteoriet, asteroïde of komeet. Niet één meteoriet is hetzelfde, iedere meteoriet wordt vernoemd naar de plaats waar deze is gevonden en in het geval meerdere meteorieten worden gevonden op dezelfde plek, dan krijgt ieder zijn eigen persoonlijke nummer. Interessante gestalten, vormen, hoeken en attributen maken deze meteorieten het perfecte sculptuur voor in huis. Het staat in de sterren geschreven, ontdek deze miljard jaar oude objecten nu online.  

---- Ga vandaag nog van start met het creeren van je eigen natural history collectie. Ontdek snel welke natural history objecten wij op dit moment veilen. ----

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde veilingmeesters worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel