Geschiedenis

Top 10 duurste handtassen

Vrouwen en handtassen, een onafscheidelijk duo. Het begon allemaal in 1920, toen tassen en handtassen een belangrijke accessoire werden in de garderobe van de vrouw. Louis Vuitton was de eerste die begon met het ontwerp van exclusieve handtassen. Maar wat zijn nu de top 10 duurste handtassen ter wereld? 

10. Louis Vuitton - Kusama Pumpkin Minaudiere Bag - € 121.030 
Van deze handgemaakte Louis Vuitton limited edition tas bestaan vijf exemplaren, ontworpen door Yayoi Kusama. Ze baseerde de tas op de kleine handtassen die in de mode waren in de jaren 30 van de twintigste eeuw.

9. Hermès Birkin Bag - Red Crocodile - € 184.271
In 2011 werd deze tas verkocht op een veiling. De vorige eigenaar was een vrouw uit Florida die de tas als pronkstuk in haar collectie had, ze verkocht de tas toen Hermès haar een ander exemplaar bood. 

8. Hermès Birkin Bag - Fuchsia Crocodile studded with diamonds - € 201.228
De Birkin van Hermès is een van de populairste tassen (ook in deze lijst). In 2015 werd deze knalroze tas, met 18-karaats gouden elementen waar diamanten in verwerkt zijn, op een veiling gekocht door een anonieme koper uit Hong Kong.

 

7. Lana Marks - Cleopatra Clutch - € 223.174
Een keer per jaar komt Lana Marks met een nieuwe Cleopatra Clutch, waar ook maar één exemplaar van wordt gemaakt. Dit zilveren exemplaar is gemaakt van krokodillenleer, met een sluiting van witgoud met 1.500 witte en zwarte diamanten. 

6. Chanel - Diamond Forever Classic Bag - € 232.994
In 2007 verscheen deze klassieke Chanel tas in een extra luxe uitvoering. Dit exemplaar is gemaakt van krokodillenleer met 334 diamanten en 18-karaats witgouden elementen. 

5. Hermès Birkin Bag - Matte Himalayan Nilo Crocodile - € 396.966 
Natuurlijk kan de Hermès Birkin-tas niet een enkele keer voorkomen in deze top 10. Met 18-karaats witgouden onderdelen en 242 diamanten is deze Birtin-tas een zwaar exemplaar.


4. Hermès - Chaine d’ Ancre Bag - € 1.250.000
Voor de ‘haute bijouterie’ collectie van 2012 wilde juwelier Pierre Hardy een ode brengen aan de tassen van Hermès. Er werd maar liefst twee jaar gewerkt aan de ketting van de tas. Waarschijnlijk zijn daarom zijn er slechts drie exemplaren van de tas gemaakt.

3. Hermès Kelly - Rose Gold Crocodile - € 1.500.000
Uit dezelfde ‘haute bijouterie’ collectie als de nummer drie op deze lijst. Samen met juwelier Pierre Hardy is deze roségouden tas (met 1.160 diamanten) door Hermès ontworpen om als sieraad te dragen. 

 

2. Ginza Tanaka bag- € 1.550.000
Deze platina tas met maar liefst 2.182 diamanten is bijzonder veelzijdig. Zo is het hengsel los te maken en te dragen als ketting of armband. De peervormige diamant op de voorkant kan gedragen worden als broche. 


1. The Mouawad 1001 Nights Diamond Purse - € 3.000.000
Deze tas is eigenlijk meer een sieraad dan een tas. Met 4.517 diamanten in verschillende keuren en een totaal gewicht van 381.92 staat deze tas op nummer 1. Om al deze diamanten op zijn plek te krijgen is er meer dan 8.800 uur (!) aan de Mouawad gewerkt. Wie bied?

Genoeg inspiratie gekregen van al deze bling bling? Breng een bezoek aan onze designer tassenveiling. Hier vindt je designer merken zoals Chanel, Louis Vuittion, Gucci en nog veel meer vintage pracht.


Deze artikelen vind je misschien ook interessant:

- De opmerkelijke geschiedenis van de handtas

- Het verhaal achter de 10 meest iconische kledingstukken van de twintigste eeuw

- Designer tassen: herken de neppers



Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu