Interviews

10 edelstenen en hun 'helende krachten'

Door onze Edelsteen veilingmeester Taletta Janson

Er wordt al duizenden jaren beweerd dat edelstenen bovennatuurlijke eigenschappen hebben die onze stemming kunnen beïnvloeden en zelfs een groot aantal aandoeningen zouden kunnen verhelpen. Van het vergroten van je creativiteit en het verbeteren van je emotionele balans tot het openstaan voor positieve emoties en zelfacceptatie, hier is een lijst met 10 van de meest populaire edelstenen en hun speciale eigenschappen. 

1. AMETHIST

Krachten: Rust, spiritualiteit, emotionele bescherming

De amethist wordt gezien als de ‘yogi’ onder de edelstenen. Er wordt beweerd dat deze steen helpt om een dieper spiritueel perspectief aan te nemen en aan te houden, zonder houvast te verliezen. Het dragen van de amethist tijdens de meditatie zou u een dieper bewustzijn van alle spirituele kanalen moeten geven, en daarom gebruiken veel natuurkundigen de steen. Als je last hebt van slapeloosheid of houdt van lucide dromen, leg dan een amethist onder je kussen als je slaapt. De heilzame eigenschappen van de edelsteen geven onder andere verlichting bij emotionele trauma’s en verslavingen. 


2. AQUAMARIJN

Krachten: Moed, geluk en innerlijke rust

Deze blauwe edelsteen schijnt leidinggevende inzichten, kalmte, zelfliefde en acceptatie op te roepen. Een andere mooie eigenschap van de aquamarijn is dat hij helpt om zenuwen weg te nemen, zo kun je de steen meenemen naar elke ontmoeting die je nerveus maakt. Draag jij een edelsteen bij je? Geen zorgen, de aquamarijn schijnt geluk te brengen en beschermt reizigers. 


3. DIAMANT

Krachten: Relaties, liefde, en helderheid

Het is niet alleen een van de meest dure edelstenen, het is ook de sterkste. Diamanten schijnen mensen samen te brengen en brengen emotionele en mentale helderheid. Met andere woorden: voel je je verward? Koop een diamant!


4. SMARAGD

Krachten: Liefde, energie en zuivering 

Deze groene edelsteen schijnt nauw verbonden te zijn met het Hart Chakra. Het verbetert de intuïtie, opent je hart en helpt je de wijsheid van je hart te vertrouwen. De heilzame krachten van de smaragd schijnen verlichting te brengen bij liefdesverdriet en brengen emotionele zuivering. 


5. OPAAL

Krachten:  Creativiteit en inspiratie  

Deze semi-transparante, regenboogkleurige steen bestaat grotendeels uit siliconen en water. Haar spirituele energie zal je helpen met de stroom mee te gaan, ongezonde leefstijlen uit de weg te gaan, negatieve invloeden te laten varen en het meeste uit je creativiteit te halen.  


6. PAREL

Krachten: Vrouwelijkheid, eerlijkheid en puurheid 

De krachten van de parel gaan goed samen met haar pure, eerlijke en vrouwelijke uiterlijk. Het dragen van parels schijnt de openheid en eerlijkheid te vergroten. En in het geval je je innerlijke godin probeert te vinden, parels zouden wel eens tot de oplossing kunnen behoren. 


7. ROBIJN

Krachten:  Liefde, moed en energie

Robijnen zijn eigenlijk rode saffieren, omdat ze gemaakt zijn van dezelfde steen als alle andere saffieren. Net als de diamant, is de robijn een van de krachtigste edelstenen. Als je een van deze vuur edelstenen dichtbij je draagt, zal dat je band met de wortelchakra verbeteren. Dit is de energiestroom van je lichaam. Als je vindt dat moeheid en loomheid je in de weg staan, dan is dit de edelsteen voor jou. Deze steen zal je uithoudingsvermogen op alle vlakken verbeteren, zelfs in de slaapkamer. Deze rode vlammen zijn naar verluidt een krachtig afrodisiacum.


8. SAFFIER

Krachten: Intuïtie, balans en positieve energie

Saffieren zijn er in vele kleuren en tinten, en elke kleur kent haar eigen krachten. Het dragen van saffieren zal over het algemeen je band met je derde oog versterken en zo je intuïtie, kalmte en openheid voor positiviteit verbeteren. 


9. TOPAAS

Krachten: Balans, gezondheid en eerlijkheid 

Als je je uit balans of niet verbonden met jezelf voelt, of als je wordt geplaagd door angsten, dan is de topaas de juiste edelsteen voor jou. Deze steen schijnt je energiepunten te herschikken en biedt verlichting bij stress, spanning en negatieve emoties. Klinkt als een edelsteen die je niet mag verliezen! 


10. TOERMALIJN

Krachten: Zelfliefde, acceptatie en positieve energie

Houd een op een watermeloen lijkende toermalijn bij de hand en je zult ongekende zelfliefde ervaren. Deze edelsteen helpt je jezelf te accepteren, verliefd te worden op jezelf en je hart te openen voor vreugde en geluk. 


Is je oog gevallen op een van de edelstenen? Bezoek dan onze Edelstenen veiling, waar elk van deze soorten edelstenen te vinden zijn!

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 35.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!