Bijzondere kavels van deze week

50.000 euro per slok

Wie zijn gasten op Oudejaarsavond iets bijzonders wil inschenken
kan deze week terecht op onze exlusieve cognac veiling. Daar vindt u namelijk het duurste miniatuurflesje cognac ter wereld! Het gaat om een 60 jaar oude Henri IV Dudognon Heritage miniatuur (5 cl!) gebotteld in een 18 karaats witgouden flacon, ingelegd met 2.800 saffieren en robijnen. De geschatte waarde is meer dan € 150.000. Dat is dus omgerekend € 50.000 per slok! Lees snel verder.

Door onze Cognac veilingmeester Anne-Sophie Bigot

De aanbieder van het flesje is een Mexicaanse connoisseur die eerder al het Guinness book of records haalde met de verkoop van de duurste fles water ter wereld. Het is voor het eerst dat dit miniatuurflesje cognac op de markt komt, dubbel bijzonder dus!

Investering

De prijzen voor bijzondere flessen cognac, gin, wijn en whisky de laatste 10 jaar geëxplodeerd. De prijzen zijn zo gestegen omdat er steeds meer mensen zijn die de flessen zien als een alternatieve investering. De flessen worden (in de meeste gevallen) niet geopend om te drinken, maar bewaard om ze later weer met winst door te verkopen. Deze veiling is voor investeerders een unieke kans om in het bezit te komen van één van de meest bijzondere flessen ter wereld. Aangezien de markt voor dit soort flessen eigenlijk alleen maar groeit kan het best zijn dat de fles binnen 10 tot 15 jaar het dubbele waard is.

De veiling van de miniatuurfles is inmiddels begonnen en eindigt 26 december 2016.

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 35.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!