Alle veilingen

Openingstijden klantenservice

Of bel het internationale nummer +31 85 8881 501. Voor het internationale telefoonnummer gelden de tarieven van uw telecom provider.

U vindt een antwoord op veelgestelde vragen op Help

Interviews

Een dag uit het leven van een veilingmeester bij Catawiki: Jeroen Hamelink - Platen en Vinyl

Hoeveel weet je nou eigenlijk over het beroep van veilingmeester? Wat zijn de drijfveren van deze mensen om dit pad te volgen en van hun passie hun werk te maken? We spraken onze veilingmeester Platen en Vinyl, Jeroen Hamelink, over zijn mening hierover. Maar voordat we het gesprek induiken, willen we je in een paar woorden vertellen wat een veilingmeester bij Catawiki nou eigenlijk doet.

De belangrijkste verantwoordelijkheid van onze veilingmeesters is het onderzoeken en goedkeuren van de aangeboden kavels en het samenstellen van veilingen in hun vakgebied met kavels die zij persoonlijk hebben goedgekeurd. Een dagelijkse taak is ook het beantwoorden van allerlei vragen van onze verkopers en kopers betreffende specifieke objecten of gehele veilingen. Het selecteren van een aantal speciale of ‘wow’ kavels, zoals wij deze noemen, uit een bepaalde veiling maakt ook deel uit van hun baan. 

Jeroen vindt zijn baan als veilingmeester bij Catawiki erg spannend en gevarieerd. Waarom hij koos voor een baan als veilingmeester? Hij vertelt dat muziek, platen en alles wat daarmee te maken heeft zijn grootste passies zijn. Als veilingmeester krijgt hij de kans om elke ochtend wakker te worden en te kunnen doen wat hij leuk vindt, werken met muziek. Hij vertelde ons: 

“De dag waarop David Bowie overleed, praatte ik hierover met een vriend. Hij vertelde dat hij verdrietig was en dat hij er tegenop zag om naar zijn werk te gaan, waar niemand David Bowie kende of wilde kennen. Ondanks mijn verdriet, kon ik de hele dag naar zijn platen luisteren en een David Bowie themaveiling samenstellen om deze briljante muzikant te eren. Dat is een groot privilege voor een muziekfanaat.”

Hamelink is zelf ook een fervent verzamelaar, en dus waren wij nieuwsgierig of sommige aangeboden objecten zijn aandacht ook trokken als verzamelaar, niet als veilingmeester. Jeroen vertelt ons dat dit zelden gebeurt, omdat hij alle kavels benadert als veilingmeester en dat hij het simpelweg fascinerend vindt om continu nieuwe artiesten en platen te ontdekken die hij nog niet kende. Toen wij hem vroegen wat hij het leukste vindt aan zijn baan als veilingmeester, vertelde hij ons dat zijn werkdagen gewoonweg fantastisch zijn.  

“Ik sta ‘s ochtends op, zet koffie, zet een plaat op en ga aan het werk. Er is altijd iets anders te doen, nieuwe mogelijkheden, nieuwe kansen. Als je deze markt begrijpt, kun je blijven innoveren en het interessant en uitdagend houden voor jezelf.”

Tijdens zijn werkdagen, zet Jeroen muziek op en houdt hij zich bezig met het beoordelen van kavels, het samenstellen van veilingen en het zoeken van potentiële verkopers. 

We wilden weten of hij zijn eigen persoonlijke systeem heeft voor het beoordelen van de objecten die worden aangeboden. Hij vertelt ons dat hij een aantal richtlijnen volgt met betrekking tot de kwaliteit, waarde en staat van het kavel. Als er aan een van deze vereisten niet wordt voldaan, dan neemt hij contact op met de verkoper met het verzoek om aanpassingen aan te brengen. 

Tenslotte, vroegen wij Jeroen wat zijn familie en vrienden denken dat hij doet als veilingmeester bij Catawiki. Hij lacht en antwoordt: 

Ik weet bijna zeker dat ze denken dat ik de hele dag naar muziek zit te luisteren, foto’s van platen en platenhoezen bekijk, en met een hamer op tafel sla en ‘VERKOCHT’ roep! 

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde veilingmeesters worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel