Overig

Dingen die je thuis misschien nog wel hebt liggen die daadwerkelijk geld waard zijn

Iedereen kent het: de onaangeroerde stoffige dozen uit onze jeugd die ergens op de zolder van onze ouders of grootouders zijn weggestopt. Maar voordat je besluit dat het tijd is om het allemaal weg te gooien tijdens de eerstvolgende lenteschoonmaak, moet je weten dat deze objecten meer zouden kunnen zijn dan slechts nostalgische herinneringen. Je kunt zomaar een set verzamelobjecten in handen hebben waar iemand een leuk bedrag voor over heeft. Of je nu met poppen hebt gespeeld, Panini stickers of Pokemonkaarten hebt gespaard of met videogames speelde, verdiep je in deze objecten en verdien geld met de hobby’s uit je jeugd. Hieronder vind je een aantal objecten waar je misschien wel de gelukkige eigenaar van bent!

1. De eerste Nintendo Game Boy versie

De allereerste Game Boy versie werd in 1989 uitgebracht (1990 in Europa), dus als je het geluk hebt deze nog in de kast te hebben liggen, hoef je geen twee keer na te denken! Deze draagbare spelcomputer kan onverwachte bedragen opleveren in een veiling!

Maar in het geval je andere oude spelcomputers, electronica, of een verzameling videogames vindt, houd er dan rekening mee dat deze je aandacht misschien ook wel waard zijn. Onze veilingmeester videogames geeft je graag een gratis taxatie. Klik hier om er een aan te vragen.

2. De Originele Barbie uit 1959 

Fantastisch als je de originele Barbiepop in het zwart/witte zwempak en met de blonde paardenstaart bezit. Een aantal van deze originele poppen leverden tot wel $27.000 op in veilingen. Wees echter niet te snel teleurgesteld, er zijn meer dan genoeg andere Barbiepoppen die ook veel worden verzameld. Eigenlijk kan elke speciale editie of designer Barbie zo maar eens veel meer zijn dan je zevende verjaardagscadeau. 

3. Antieken schoolkaarten, posters en prenten

Of het nu een oude wereldkaart, het periodieke systeem of een biologie poster is, een aantal van deze objecten kunnen tegenwoordig veel geld opleveren. Hoe ouder hoe beter, zelfs. Je kunt hier ook aan komen door bijvoorbeeld uje grootouders of oude middelbare school vragen of ze deze nog hebben liggen. 

4. LEGO Special edition verzamelsets 

In 2015 werd een 10175 Ultimate Collector’s Millennium Falcon LEGO set op Catawiki verkocht voor meer dan $5.000. Het mag dan geen oude set zijn, aangezien deze set werd uitgebracht in 2007, maar deze 5195-delige set is de droom van iedere LEGO verzamelaar en/of Star Wars fan. Als je zo’n special edition LEGO set tegenkomt op zolder, zou je zomaar eens een goede deal te pakken kunnen hebben. En vergeet niet te zoeken naar oude LEGO mini figuren en andere sets, hoe groter hoe beter. Sommige van deze kunnen meer waard zijn dan je denkt. 

5. Een Steiff Teddybeer

Je hebt deze teddybeer misschien al je hele leven zonder zijn waarde te (willen) weten. Steiff is het meest herkenbare pluche speelgoedbedrijf ter wereld en is bekend geworden door haar ‘uitvinding’ van de teddybeer. Een enkel exemplaar van de Steiff Dicky beer werd geveild voor meer dan $53.000! Dus kijk goed rond tussen je oude knuffels voordat je deze weggooit of weggeeft. Deze of ander Steiff speelgoed kunnen je zo iets extra’s opleveren.

Mocht je een van deze of andere verzamelobjecten vinden, hier bij Catawiki willen we je graag helpen om hier geld mee te verdienen! Registreer je hier als verkoper!

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 50.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!