Bijzondere kavels van deze week

Door Michael Jackson gedragen 'Smooth Criminal' hoed onder de hamer

Fans van Michael Jackson kunnen deze week hun hart ophalen. Catawiki heeft namelijk één van de meest iconische kledingstukken van Michael Jackson in de veiling. Het gaat om de originele witte Fedora hoed die de King of Pop veelvuldig droeg in de film ‘Moonwalker’, waaruit ook de legendarische officiële videoclip van ‘Smooth Criminal’ afkomstig is. Hoe de hoed op mijn veiling belandde? Lees dan snel verder!


Door Denny Hoekstra - veilingmeester platen en memorabilia

Sinds 1983 was de fedora gleufhoed een onmiskenbaar onderdeel van Michael Jackson zijn iconische stijl. Michael Jackson deze hoeden zowel tijdens concerten als privé. Hij droeg veel van dit soort hoeden, maar gaf ze niet vaak weg. Wel gooide Michael vaak aan het eind van zijn optreden een hoed in het publiek. Deze hoeden zijn echter vaak verscheurd door fans die deze te pakken probeerden te krijgen. Dat maakt dit exemplaar dus extra bijzonder!

Tijdens de film Moonwalker en de clip Smooth Criminal werden een aantal van deze hoeden gebruikt die speciaal voor Michael Jackson waren gemaakt. De hoed die nu wordt aangeboden gaf hij na de film aan zijn voormalige manager. Bijzonder is dat Michael Jackson de binnenkant van de hoed heeft gesigneerd met 'Love Michael Jackson'. Dit komt de waarde van de hoed ten goede. Eerder dit jaar werd een andere door Michael Jackson gedragen hoed geveild voor meer dan 25.000 euro. 

Vooral na zijn dood is de waarde van zijn persoonlijke bezittingen enorm toegenomen. Verzamelaars betalen soms bizarre bedragen om in bezit te komen van bijvoorbeeld een door Jackson gedragen kledingstuk. Zo is bijvoorbeeld ook Lady Gaga een groot verzamelaar van Michael Jackson objecten. Zo kocht ze een aantal jaar geleden op een speciale veiling meer dan 50 van zijn persoonlijke bezittingen.

De veiling is inmiddels gestart en is hier te bekijken.

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 35.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!