Overig

6 feitjes over Star Wars die je niet wilt missen

De nieuwste Star Wars film, Rogue One: A Star Wars Story, kwam vorige maand uit.  Dit leek ons het perfecte moment om terug in de tijd te gaan en je een aantal dingen over Star Wars te vertellen die je misschien nog niet wist. Lees snel verder.

 

Door Mike Saffrie - Veilingmeester Movie Memorabilia 

1. Wat is Yoda?

Yoda is misschien wel het beroemdste en meest herkenbare Star Wars personage, maar ik wil wedden dat je niet weet wat hij precies is. Je hoort het goed, in de gehele Star Wars filmreeks is Yoda’s soort geen enkele keer genoemd. Maar dat zal ons er niet van weerhouden van deze machtige groene Jedi te houden. 

2. Han Solo had eigenlijk moeten sterven

Het oorspronkelijke script van Return of the Jedi eindigt met Han Solo die heroïsch aan zijn einde komt bij de aanval op de Death Star en Luke die Darth Vader erkent als galactisch heerser. Poe! Ik denk dat we het aan George Lucas te danken hebben dat Han Solo mocht blijven leven. 

3. Vier verschillende acteurs spelen Darth Vader

Darth Vader’s overweldigende aanwezigheid is zo moeilijk te spelen, dat vier acteurs werden gecast voor de rol. Darth Vader’s lichaam wordt gespeeld door bodybuilder David Prowse en zijn stuntman is schermer Bob Anderson. Vader’s stem wordt vertolkt door James Earl Jones en aan het eind van Return of the Jedi, wordt het helmloze gezicht van Vader gespeeld door Sebastian Shaw. Dat is nog eens een complex personage! 

4. Yoda werd bijna door een aapje gespeeld

Niet alleen zijn we er nooit achtergekomen wat Yoda precies is, maar het personage werd ook nog eens bijna gespeeld door een aapje met een masker op! Gelukkig realiseerde George Lucas zich dat een aap een lastige acteur zou zijn om mee te werken, dus uiteindelijk castte hij Jim Henson die Yoda’s muppet heeft gemaakt.

5. Jabba the Hutt bestaat eigenlijk uit zeven acteurs

Nu we het toch over complexe personages hebben, kunnen we Jabba de Hutt natuurlijk niet over het hoofd zien. Hij wordt namelijk door wel zeven mensen gespeeld! Niet alleen is hij de duurste pop ter wereld ($500.000), maar de pop heeft dus ook maar liefst zeven mensen nodig om tot leven te komen. Naar verluidt zaten er drie mensen in Jabba, twee daarvan bestuurden zijn armen, kaak, tong, hoofd en lichaamsbewegingen, en een persoon zijn staart. Aan de buitenkant van de pop bestuurden twee mensen Jabba’s ogen met een afstandsbediening, een persoon blies rook door een buisje en de laatste persoon bewoog Jabba’s longen. Dat is nog eens teamwork!

6. De zin ‘I am your father’ werd voor iedereen geheim gehouden 

Misschien wel de bekendste zin uit de filmreeks, naast ‘May the force be with you’, is de zin ‘I am your father’. Darth Vader onthult dit grote geheim aan Luke in The Empire Strikes Back. George Lucas heeft deze regel geheim gehouden voor de cast en crew door een nep regel in het script te zetten, namelijk ‘Obi-Wan killed your father!’. Hij vertelde Mark Hamill (Luke Skywalker) de echte zin pas enkele momenten voor het filmen van de scène! 

Er is geen tijd te verliezen! Bezoek onze film memorabilia veilingen, waar je elke week terecht kan voor Star Wars objecten! 

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 35.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!