Interviews

5 opkomende kunstenaars waar je nu in moet investeren

Wil je graag een kunstverzameling beginnen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan heb je geluk, want overal waar je kijkt vind je investeringsmogelijkheden. Hoewel er geen kristallen bol is die je precies vertelt waarin je moet investeren, komen er twee belangrijke dingen kijken bij het maken van een goede investering: een oprechte passie en een fiscaal-ondersteunde beslissing. Je wilt kunst verzamelen, dus het eerste punt kun je al afvinken. Het beginnen of het uitbreiden van een kunstverzameling is een uitdaging, en je hoeft er echt niet al je spaargeld in te investeren. Daarom hebben wij een korte lijst samengesteld met kunstenaars uit onze aankomende veilingen waar je nu in zou moeten investeren.

1. Shepard Fairey

Barack Obama’s regeringsperiode zit er over minder dan twee weken op, en daarom is juist nu een uitstekend moment om te investeren in het werk van Shepard Fairey. De kunstenaar verwierf bekendheid met zijn baanbrekende portret van de 44e president, dat sindsdien het boegbeeld is geworden van de tijdgeest van ons politieke tijdperk. Fairey’s grafische stijl is erg herkenbaar geworden, zoals te zien is in zijn voorbeeldige werk, Peace Guard 2, dat deel uitmaakte van een gelimiteerde uitgave die binnen enkele minuten was uitverkocht.


2. Hayden Kays

Investeren in opkomende kunstenaars kan veel groeipotentieel hebben, een wijze beslissing voor elke aspirant verzamelaar. Zoals ook van opkomend kunstenaar Hayden Kays. Zijn eigenwijze en satirische werken hebben hem een grote achterban van beroemdheden opgeleverd, waaronder Jude Law en Chris Martin van Coldplay. Wij zetten in op Hayden Kays!

3. Naomi Yuki

De Japanse kunstenaar, Naomi Yuki is geïnspireerd door de non-figuratieve werken van Wassily Kandinsky. Haar werk manifesteert zich als abstract expressionisme van de ziel van de kunstenaar. Door de transparantie in haar werken worden de kijkers enorm aangetrokken. Hierdoor is ze een van de opkomende kunstenaars om nu in te investeren.

4. Peter Robert Keil

Elk verzamelwaardig kunstwerk heeft een gedocumenteerde oorsprong. Daarom spreken wij vol lof over dit karakteristieke werk dat rechtstreeks uit Peter Robert Keil’s studio komt, (een certificaat van echtheid wordt ook meegeleverd voor uw eigen boekhouding).

Met een legio aan internationale tentoonstellingen op zak, en een poëtische gevoeligheid omarmd door vele bezoeken van Joan Miró (ja, die ja) is Keil zeker een slimme aanvulling op uw verzameling.

5. Alex Katz

Alex Katz is een productieve kunstenaar, en zijn werken worden zowel verzameld door grote privé verzamelaars als door publieke instellingen, overal ter wereld. Katz won de John Simon Guggenheim Fellowship in ‘72 en ‘87 en heeft daarmee zeker zijn sporen in de kunstgeschiedenis achtergelaten. Zijn omvangrijke werken omvatten vele samenwerkingen met collega’s, dichters in het bijzonder. Een voorbeeld hiervan is deze nauwkeurige, minimalistische prent voor de prestigieuze uitgave van ‘Edges’ van Robert Creeley. We begrijpen dat niet iedereen de middelen heeft om dure werken zoals deze te kopen, maar een speciale prent is een stille, maar zekere aanwinst voor iedere verzameling.

Voelt u zich al geïnspireerd? Neem dan snel een kijkje bij onze wekelijkse kunstveilingen en ontdek welke verborgen schatten er deze week worden geveild. 

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 35.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!