Overig

Top 5 duurste jachten ter wereld

Als je zwemt in het goud, dan is het moeilijk om jezelf niet een klein beetje te verwennen, toch? Nou, sommige mensen kunnen zichzelf niet genoeg verwennen. Een jacht, bijvoorbeeld, wordt beschouwd als een van de meest luxe objecten dat iemand kan bezitten, een symbool van rijkdom en welvaart. Daarom hebben we een lijst samengesteld van de 5 duurste en meest extravagante jachten ter wereld.

5. Dubai - €330,5 miljoen

Momenteel is dit jacht uit Dubai eigendom van Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, de minister president van de Verenigde Arabische Emiraten en de heerser van het emiraat Dubai.

De boot werd in 2006 gedoopt, meer dan 10 jaar nadat het project van start ging, en het is momenteel het op twee na grootste jacht ter wereld met 162 meter en ruimte voor meer dan 115 gasten.

De meest luxe eigenschappen van dit vaartuig zijn de ligweiden, jacuzzi’s en een zwembad met handgemaakte tegels. De hoofd interieurdesigner was Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum zelf. Het ingewikkelde en gedurfde interieur van de Dubai omvat handgemaakte mozaïeken en een wenteltrap met glazen treden die van kleur veranderen. Het enorme dek van de boot bestaat uit een splitlevel eigenaarsdek, een lounge, een ruime sociale ruimte en voldoende VIP en gasten suites. Natuurlijk heeft de Dubai ook een helikopterplatform dat helikopters van wel 9,5 ton kan houden. Dat is pas een luxe voertuig.


liveyachting.com

4. Azzam - €613,7 miljoen

Ook deze luxe boot is bezit van een adellijke man uit de Verenigde Arabische Emiraten. De Azzam is eigendom van Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nayan, president van de Verenigde Arabische Emiraten en emir van Abu Dhabi. Dit voertuig is gebouwd door Lürssen Yachts en er gaan geruchten dan dit het ‘meest complexe en uitdagende jacht is dat ooit is gebouwd’.

Maar de meest indrukwekkende eigenschap van het jacht is niet het prijskaartje, of het extravagante interieur, maar de grootte. Met een lengte van 180 meter, staat de Azzam met trots bovenaan de lijst van grootste jachten ter wereld. Verder is dit superjacht niet alleen enorm, maar ook vrij snel, met snelheden van meer dan 35 mpu (30 knopen).

De ontwerper van het interieur van de Azzam is Christophe Leoni, die het interieur beschrijft als ‘geraffineerd en luxueus in de imperiale stijl van het begin deze eeuw’.


via superyachts.com

3. Streets of Monaco - €1,03 miljard

Zoals de naam verraadt, is dit drijvende extravaganza project ontworpen om de stad Monaco na te bootsen, en om precies te zijn, een gedeelte van Monte Carlo. Dit vaartuig van Yacht Island Design of Derbyshire County in Engeland is nog niet gebouwd maar wordt nu al geschat op een waarde van €1,03 miljard. De prijs is zo hoog door het onconventionele ontwerp, dat kleinschalige replica’s omvat van bekende bezienswaardigheden uit Monaca, zoals het Monte Carlo Casino, de racebaan, Hotel de Paris, La Rascasse, Loews Hotel en Cafe de Paris. Verder heeft Streets of Monaco zwembaden, tennisbanen, een café-bar met onderwaterramen, een mini waterval, helikopters en een onderzeeër. Het middelpunt van het schip is het Atrium, waar zich zeven gasten suites bevinden en het penthouse appartement van 3 verdiepingen van de toekomstige eigenaar van de Streets of Monaco. Wij zijn in ieder geval ontzettend nieuwsgierig naar wie er zal investeren in dit extravagante project.


via ealuxe.com

2. Eclipse - €425 miljoen tot €1,1 miljard

In de lijst van grootste privé jachten ter wereld, staat de Eclipse op de tweede plek, achter de Azzam. Het schip is eigendom van een van de rijkste mensen ter wereld, de Russische zakenman Roman Abramovich. Dit luxe motorjacht is 162,5 meter lang en werd gebouwd door Blohm + Voss. De exacte prijs van dit drijvende juweel is onbekend en de schattingen zijn gebaseerd op de extravagante eigenschappen van het schip. Het schip heeft onder andere twee helikopterplatformen, een onderzeeër, 24 gastenverblijven, twee zwembaden, bubbelbaden en een discotheek. Wat het schip zo speciaal maakt is het beveiligingssysteem. De Eclipse is voorzien van een raketafweersysteem, indringer detectiesystemen en zelfs een anti-paparazzi systeem, dat voorkomt dat er foto’s worden gemaakt door met licht rechtstreeks in de lens van de camera te schijnen. Het bescheiden aantal van 70 bemanningsleden onderhoudt het schip. Het lijkt erop dat meneer Abramovich een tikkeltje overbezorgd is.


via superyachts.com

1. History Supreme - €4,2 miljard

Het is tijd om kennis te maken met het jacht der jachten, de enige echte (Hoax) History Supreme. Het prijskaartje van dit luxe vaartuig is meer dan dat van de vorige 4 jachten bij elkaar en dat is niet voor niets. Dit drijvende juweel is ontworpen door de Britse ontwerper Stuart Hughes. 

Laten we eens kijken wat dit jacht zo ongelofelijk duur maakt! Allereerst bestaat deze boot uit niets anders dan puur goud en platina, 100.000 kg goud en platina om precies te zijn! Een dunne laag goud bedekt de bodem van het schip, het dek, de railing, trappen, eetkamer en zelfs het anker! Het verborgen kunstwerk van deze luxe boot is de hoofdslaapkamer, welke voorzien is van een muurwerk van meteorieten, een beeld gemaakt van T-Rex botten, een aquavista panoramisch muur aquarium van 68 kilo en 24 karaat goud en een drankfles met een 18,5 karaat diamant van maar liefst €42 miljoen! Een beetje over de top inderdaad, niet gek dus dat uit onderzoek later bleek dat de ontwerper alles verzonnen had. Een boot van 100.000 kg aan goud zou immers nooit kunnen drijven. Anyway, wij zijn fan en hopen dat een soortgelijke jacht ooit nog eens écht op de markt zou komen.


via alux.com

Goed nieuws! Je hoeft niet stinkend rijk te zijn om een mooi jacht te vinden bij Catawiki! Bezoek onze boot veilingen en vind uw passie!

Maak je gratis Catawiki account aan

Bij Catawiki wordt u elke week verrast met ons aanbod van bijzondere objecten. Meld u vandaag aan en verken onze wekelijkse veilingen die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.

Maak account
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki account aan te maken, kunt u bieden op een van onze 35.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu!