Maak kennis met onze veilingmeesters

Al onze veilingen worden begeleid door professionele veilingmeesters!

171 veilingmeesters

Adrie de Koster

Adrie de Koster

Militaria & Antieke wapens

Adrie de Koster

Veilingmeester Militaria & Antieke wapens

Deze voorwerpen vertellen de verhalen van de oorlog die niet iedereen kent.

 • Fanatiek verzamelaar militaria
 • Ruim 7 jaar werkzaam geweest als handelaar
 • Groot netwerk

Bijzondere kavels

Adrie de Koster

Het was een brief van opa, tijdens de eerste wereldoorlog geschreven aan zijn vrouw, die Adrie de Koster raakte. Deze veldpost, vanuit een loopgraaf midden in het strijdgebied geschreven, geeft een unieke blik op de oorlog. Zo begon Adrie meer veldpost te verzamelen. Daarna volgden foto’s, medailles en uiteindelijk allerhande militaria, met name uit de eerste wereldoorlog. Via beurzen legde Adrie de Koster veel contacten en begon hij zich ook toe te leggen op handel, om de stukken die hij voor zijn eigen verzameling wilde, te bekostigen.

Daardoor weet Adrie de Koster inmiddels feilloos te bepalen welke militaria waar vandaan komt, wat de waarde is. Bij twijfel over stukken heeft hij zijn grote netwerk om op terug te vallen en een verzameling vuistdikke naslagwerken. In de relatief kleine wereld van de militaria, heeft Adrie de Koster een goede band opgebouwd met zijn aanbieders. Hij weet dat vooral helmen populair zijn om te verzamelen. Deze neemt hij dan ook graag in zijn veilingen op, waarmee hij de die-hard verzamelaar bedient én de beginnende enthousiasteling.

Alain Dilmen

Alain Dilmen

Veilingmeester Militaria & Antieke wapens

Alain Dilmen

Ik wist al heel vroeg dat er handel zat in antieke wapens.

 • Uitgebreide handelservaring
 • Zelf verzamelaar van antieke wapens
 • Diploma voor wapens en munitie

Bijzondere kavels

Alain Dilmen ging graag naar de schietbaan. Vooral de precisie en de techniek van de wapens interesseerden hem enorm. Hij ging er veel over lezen en al vroeg wist Alain Dilmen dat er handel zat in antieke wapens. Zo zette hij al voor zijn 20e een bloeiende handel op in antieke wapens en militaria. Dit heeft hem veel kennis opgeleverd van de markt en een groot netwerk. Beide zet hij graag in voor Catawiki.

Samen met zijn collega’s zorgt Alain Dilmen wekelijks voor een nieuwe militaria veiling, waarbij hij vooral de antieke wapens voor zijn rekening neemt. Dat is niet altijd even makkelijk, door de steeds veranderende wettelijke eisen die aan antieke wapens worden gesteld. Is dat in orde, dan weet Alain Dilmen precies waar hij op moet letten om te bepalen wat de waarde ongeveer is. En komt er iets onbekends voorbij dan vraagt hij het na bij zijn uitgebreide netwerk. Persoonlijk ziet hij graag een goed onderhouden Colt revolver uit de 19e eeuw langskomen, die we allemaal kennen uit de spaghettiwesterns van weleer. Maar ook een mooie blunderbuss is volgens hem interessant voor de vele verzamelaars op de veiling.

Albert Goldenbeld

Albert Goldenbeld

Kunst (klassiek) / Kunst (modern)

Albert Goldenbeld

Veilingmeester Kunst (klassiek) / Kunst (modern)

Ik hoop de bezoekers van Catawiki steeds mooiere veilingen aan te bieden.

 • Ruim 20 jaar ervaring in kunsthandel
 • Pionierend online kunsthandelaar
 • Groot netwerk
 • Bevlogen kunstliefhebber
Albert Goldenbeld

Albert Goldenbeld is al vanaf het begin actief voor Catawiki. Hij heeft de kunstveiling dan ook zien uitgroeien tot één van de grootste online kunstveilingen van Europa. Die snelle groei vraagt om een coördinerende rol, die Albert Goldenbeld, met ruim 20 jaar ervaring in de (online) kunsthandel graag op zich neemt.

Met zijn kunstzinnig oog bewaakt Albert Goldenbeld de kwaliteit van de kunstveilingen. Altijd in goed overleg met collega veilingmeesters en door contact te onderhouden met aanbieders en kopers. Met een focus op internationale uitbreiding, verwacht Albert Goldenbeld de bezoekers van Catawiki steeds exclusievere werken te kunnen aanbieden.

Alexander Hekkink

Alexander Hekkink

Fashion

Alexander Hekkink

Veilingmeester Fashion

Met de juiste kleding bepaal je zelf hoe je eruit wil zien.

 • Bijna 15 jaar werkervaring
 • Kent alle facetten van herenmode
 • Werkte bij diverse grote kledingbedrijven

Bijzondere kavels

Alexander Hekkink

Alexander Hekkink kent de herenmode in al zijn facetten. Van nette en formele pakken, tot trendy en casual designer outfits. Tijdens zijn werk bij onder andere LACOSTE, Societyshop en Geox heeft hij het allemaal in handen gehad. Dat is geen toeval, want zo lang hij zich kan herinneren, koestert Alexander Hekkink een bijzondere interesse in mode. Hij kleedt zich dan ook graag goed en is vooral gefascineerd door de veelzijdigheid die herenmode biedt. Details, kleuren en contrasten zijn bepalend voor wat je uitstraalt. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Met die gedachte stelt Alexander Hekkink ook zijn veilingen samen. Het liefst biedt hij een grote diversiteit aan merken en kledingstukken, waar iedereen goed mee uit de voeten kan. Ook de internationale markt hoopt hij zo te bedienen en kennis te laten maken met mode uit Europa of de rest van wereld. Het mooie van Catawiki vindt Alexander Hekkink dan ook dat hij mode op deze manier breed onder de aandacht kan brengen. Waarbij een prachtig jasje van Corneliani en een hippe Dsquared2 outfit gebroederlijk naast elkaar staan.

Alexander Fedotov

Alexander Fedotov

Militaria & Antieke wapens

Alexander Fedotov

Veilingmeester Militaria & Antieke wapens

De meeste militaria zijn stukken met een rijke historie.

 • Ruim 10 jaar handelservaring
 • Enorm netwerk
 • Fervent verzamelaar en beursbezoeker

Bijzondere kavels

Alexander Fedotov

Militaria is Alexander Fedotov met de paplepel ingegoten. Dat kan ook niet anders wanneer je opgroeit in Volgograd, het voormalige Stalingrad. De gehele stad staat in het teken van de grote slag die hier tijdens de tweede wereldoorlog heeft plaatsgevonden. En de heldhaftige soldaten die een keerpunt in de oorlog bewerkstelligden. Toen Alexander Fedotov een Duitse helm vond en mee naar huis nam, kreeg hij de verzamelgeest te pakken. Zijn collectie breidde zich in een razend tempo uit en hij kreeg connecties door heel Rusland. De handel kwam al snel om de hoek kijken, waardoor hij van zijn hobby, zijn werk maakte.

Met de vele duizenden stukken die Alexander Fedotov in zijn handen heeft gehad, mag hij zich een onvervalst militaria expert noemen. Dat is ook wel nodig om het enorme aanbod goed te kunnen beoordelen. Daarbij maakt hij naast eigen kennis, gebruik van zijn netwerk voor het nodige gespecialiseerde advies. Alexander Fedotov zet graag een gevarieerde veiling neer met niet alleen wapens en helmen, maar ook documenten, uniformen en onderscheidingen. Het unieke verhaal die achter deze voorwerpen schuil gaat, bepaalt voor een groot deel de waarde en maakt ze nóg interessanter voor de verzamelaar.

Alicia Cano Fraile

Alicia Cano Fraile

Kunst (modern)

Alicia Cano Fraile

Veilingmeester Kunst (modern)

Ondanks hun persoonlijke stijl, kunnen kunstwerken een universele aantrekkingskracht hebben.

 • Afgestudeerd kunsthistoricus
 • Eigen internationale kunsthandel opgezet
 • Ruim 20 jaar passie voor kunst

Bijzondere kavels

Alicia Cano Fraile

Toen ze er tijdens het voortgezet onderwijs voor het eerst mee in aanraking kwam, wist Alicia Cano Fraile meteen dat kunst een deel van haar leven zou worden. Na haar opleiding kunstgeschiedenis ging ze werken als accountmanager voor diverse multinationals, maar privé bleef zij zich onverminderd met kunst bezighouden. Diverse bijscholingen en regelmatige museumbezoeken hielden haar op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Toen Alicia Cano Fraile meer begon te handelen in internationale kunst was de stap naar haar eigen bedrijf snel gezet.

De kennis en het netwerk die zij zo heeft opgedaan, komen Alicia Cano Fraile goed van pas als veilingmeester, waarbij ze de Spaanse en Zuid-Amerikaanse moderne kunst onder haar hoede neemt. Ondanks de persoonlijke en creatieve stijl van deze werken, bezitten ze een onmiskenbare universele aantrekkingskracht. Alicia Cano Fraile kan goed inschatten welke stukken over de grens aanslaan en geniet van het contact dat ze hierdoor heeft met aanbieders, kopers en kunstenaars. Daarbij neemt ze behalve de gevestigde namen ook graag aanstormend talent in de veiling op. Ze vindt het heerlijk op deze manier een gevarieerd en spannend aanbod te realiseren.

Amy Wassing

Amy Wassing

Veilingmeester Aziatica / Etnografica / Tribale kunst

Amy Wassing

Bezig zijn met Aziatica, met name uit Indonesië, voelt voor mij als thuiskomen.

 • Bijna 20 jaar ervaring
 • Expert Indonesische kunst en Oceanië
 • Gewerkt in diverse musea
 • Eigen adviesbureau voor collectiebeheer

Bijzondere kavels

Amy Wassing voelt zich letterlijk thuis tussen de Aziatica, met name uit Indonesië. Met een vader die conservator Oceanië was bij het Wereldmuseum Rotterdam en moeder directrice van het Indonesië-museum Nusantara in Delft, bracht ze een groot deel van haar jeugd door in museumdepots en op kunstbeurzen. Daarom koos Amy Wassing voor een studie Talen en Culturen van Zuidoost-Azië en Oceanië aan de Universiteit Leiden. Sindsdien is zij in de voetsporen van haar ouders getreden, onder andere als adjunct-hoofd collecties bij het Wereldmuseum Rotterdam en conservator van het Indonesië-museum Nusantara in Delft. De afgelopen jaren heeft zij haar eigen adviesbureau op het gebied van collectiebeheer.

Catawiki is een perfecte match voor Amy Wassing, die al haar expertise in de Aziatica veiling, op het gebied van Indonesië en Oceanië, kwijt kan. Vooral haar ervaring bij diverse musea, vertoont grote overeenkomsten met het veilingmeesterschap. Zo is het opzetten van een boeiende tentoonstelling vergelijkbaar met het samenstellen van een prikkelende veiling. Met de vele uren die Amy Wassing in museumdepots heeft doorgebracht, heeft ze een enorme database aan kennis opgebouwd, waarmee ze de aangeboden kavels doorgaans in een oogopslag herkent. Toch komt er nog weleens iets voorbij wat ze niet kent en dat houdt het werk voor haar elke dag weer spannend en verrassend.

André Haak

André Haak

Veilingmeester Modeltreinen / Speelgoed & bordspellen

De modeltreinveilingen van Catawiki zijn interessant voor zowel de liefhebber als de verzamelaar.

 • Fanatiek verzamelaar
 • Ervaren handelaar
 • Groot netwerk

Bijzondere kavels

André Haak

Hij ziet het nog levendig voor zich: de stoomlocomotief die hem als klein jongetje passeerde over een onbewaakte spoorwegovergang. Vanaf dat moment was André Haak verknocht aan treinen. Na eerst een Legotrein haalde hij al snel zijn eerste modeltrein in huis, waarna hij met beursbezoeken en via online handel zijn collectie steeds verder uitbreidde. Op die manier heeft André Haak al zoveel modeltreinen gezien, dat deze geen geheimen meer voor hem kennen.

Daarmee is hij de ideale veilingmeester voor de modeltrein veilingen van Catawiki. Naast de bekende merken zoals Fleischmann en Märklin weet André dat ook de klassieke, blikken modellen en exclusieve uitgaves op veel enthousiasme kunnen rekenen van verzamelaars. Zo zorgt hij ervoor dat zowel de liefhebber, als de verzamelaar bij zijn veiling goed zit.

Andre Dekker

Andre Dekker

Oldtimers

Andre Dekker

Veilingmeester Oldtimers

Ik vind een auto pas echt interessant als er nog chroom op zit.

 • Ruim 25 jaar ervaring met oldtimers
 • Enorme kennis van Franse auto’s
 • Kocht oldtimers vanaf het moment dat hij mocht rijden

Bijzondere kavels

Andre Dekker

Frankrijk en auto’s vormen de rode draad door het leven van André Dekker. Vanaf zijn twaalfde spaarde hij modelauto’s. En de eerste oldtimer kwam op zijn achttiende in de garage te staan. Toen hij vervolgens Frans studeerde en ook nog een Franse vriendin kreeg, ontwikkelde zich een passie voor Frankrijk. André Dekker doorkruiste het complete Franse landschap om mooie oldtimers of gewilde onderdelen op de kop te tikken. Tijdens zijn werk als vertaler bij een auto-technisch bureau heeft hij vervolgens nog meer kennis vergaard voor zijn huidige werk als veilingmeester.

Als volleerd Frankrijkkenner is André Dekker de ideale veilingmeester om het internationale team te versterken. Door zijn kennis van de Franse oldtimerwereld, weet hij precies welke details zijn aandacht verdienen. Hij neemt dan ook alleen genoegen met de meest gedetailleerde foto’s. Daarbij geeft hij de nodige voorlichting over import en export, om de koop zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo weten potentiële kopers waar ze op bieden en waar ze aan toe zijn wanneer de veiling in hun voordeel is beslecht.

Anita Helmy

Anita Helmy

Kunst (modern)

Anita Helmy

Veilingmeester Kunst (modern)

Kunst toont je een andere wereld, die je steeds blijft verrassen.

 • Geschoold aan de kunstacademie
 • Had haar eigen kunstgalerie
 • Meer dan 30 jaar ervaring
 • Zelf kunstenaar

Bijzondere kavels

Anita Helmy

Moderne kunst vormt de rode draad in het leven van Anita Helmy. Op twaalfjarige leeftijd maakte een tentoonstelling van Dalí diepe indruk, waarna ze naar de zaterdagacademie voor kunstonderwijs ging. Daarop volgde de kunstacademie, maar tijdens de financiële crisis begin jaren ’80, ging Anita Helmy haar eigen weg. Met enkele collega kunstenaars opende ze een galerie, met exposities uit binnen- en buitenland. Zo wilde zij kunst weer onder de aandacht brengen. Sindsdien is ze altijd kunst blijven bekijken en maken.

Met zoveel kennis over kunst, is dit een bijna tastbaar deel van Anita Helmy geworden. Bij de beoordeling van de kavels voor de Catawiki Kunstveiling, gaat ze dan soms ook echt op haar gevoel af. Want een grote naam als Escher is altijd mooi, maar soms kan ook het werk van een onbekende kunstenaar interessant zijn. Daarnaast onderhoudt Anita Helmy graag goed contact met haar aanbieders. Zo zorgt ze iedere week weer voor gevarieerde veilingen, waar zowel verzamelaars als enthousiastelingen aan hun trekken komen.

Anne-Sophie Bigot

Anne-Sophie Bigot

Whisky / Wijn

Anne-Sophie Bigot

Veilingmeester Whisky / Wijn

Anne-Sophie Bigot

Goede whisky is als een vloeibaar juweel.

 • Werkervaring bij diverse distilleerderijen
 • Grote passie voor whisky
 • Populair whiskyblog opgezet

Bijzondere kavels

Anne-Sophie Bigot maakte tijdens haar pubertijd voor het eerst kennis met goede whisky. Ze werd direct gegrepen door de uitgesproken smaak en wilde er meer van weten. Naarmate ze meer over whisky leerde, raakte Anne-Sophie Bigot vooral gecharmeerd door de rijke historie die achter de flessen vloeibaar goud schuilgaat. Zo gebeurde het dat ze bij diverse distilleerderijen in de UK is gaan werken, om te helpen bij hun toeristische activiteiten. Eenmaal terug in Frankrijk nam ze de online marketing op zich voor een Franse whisky distributeur. Tegelijk zette ze met groot enthousiasme een whiskyblog op, wat razendsnel won aan populariteit, waarop ze besloot zich volledig daarop te richten.

Dat doet Anne-Sophie Bigot nu nog steeds, met daarnaast natuurlijk het veilingmeesterschap bij Catawiki. Met haar werkervaring, blog en passie voor whisky weet ze heel goed wat er speelt op de whiskymarkt. Daarom is ze in staat de kavels die bij haar binnenkomen snel op waarde te schatten. Daarbij kan ze altijd rekenen op hulp vanuit haar uitgebreide netwerk aan whiskykenners waar ze via haar blog goed contact mee onderhoudt.

Annemarie van Orsouw

Annemarie van Orsouw

Glas

Annemarie van Orsouw

Veilingmeester Glas

De manier waarop het licht door de kristallen beeldjes valt, verraadt het vakmanschap.

 • Handelde lang in kristallen beeldjes
 • Zelf verzamelaar van Swarovski
 • Zet in op goed contact met aanbieders en kopers

Bijzondere kavels

Annemarie van Orsouw

De kristallen Swarovskibeeldjes spreken al jaren tot de verbeelding. Je kan het zo gek niet bedenken of Swarovski heeft er een prachtig beeldje van gemaakt. Toen Annemarie van Orsouw jaren geleden enkele beeldjes in een vitrine zag staan, was ze direct gegrepen. Vooral de manier waarop het licht door het kundig geslepen glas valt, verraadt het vakmanschap dat eraan te pas komt. Prompt begon Annemarie van Orsouw de beeldjes te verzamelen en toen ze eenmaal wat stukken dubbel had, wist ze die tegen een goede prijs te verkopen. Met de opbrengst financierde ze de rest van haar verzameling en zo was haar handel in Swarovski beeldjes geboren.

Daardoor kent Annemarie van Orsouw de beeldjes en de markt eromheen door en door. Wat haar de aangewezen veilingmeester maakt voor de Swarovski veiling. Hierbij heeft ze aan aanbod geen gebrek; met name de sieraden van Swarovski worden steeds populairder bij de bieders. Annemarie van Orsouw vindt contact met haar aanbieders erg belangrijk en besteedt hier dan ook de grootste aandacht aan. Door goed overleg weet ze zo iedere week een gevarieerde veiling van hoge kwaliteit te realiseren.

Anthony Chrisp

Anthony Chrisp

Kunst (modern)

Anthony Chrisp

Veilingmeester Kunst (modern)

Op 11-jarige leeftijd werd ik al gegrepen door moderne kunst.

 • Ruim 10 jaar ervaring in kunsthandel
 • Startte een eigen galerie
 • Groot netwerk van kunstenaars en kunstliefhebbers
 • Enorme liefhebber van moderne kunst

Bijzondere kavels

Anthony Chrisp

Een tripje naar London op 11-jarige leeftijd, was voor Anthony Chrisp een ware openbaring. Bij het bezoek aan een galerie besefte hij dat kunst niet altijd in een stoffig museum hangt, maar leeft en wordt gemaakt door talentvolle, gedreven mensen. Vanaf dat moment was hij gegrepen door moderne kunst. Zelf kunst maken ging hem niet zo goed af, daarom koos hij voor een designopleiding. Daarbij ontwierp hij producten met de onmiskenbare invloeden van moderne kunst. Na zijn opleiding is Anthony Chrisp in een galerie gaan werken en niet lang daarna is hij een eigen galerie begonnen. Met die stap heeft hij goede contacten opgebouwd met kunstenaars, handelaars en kunstliefhebbers.

Anthony Chrisp is vooral geïnteresseerd in de lange termijn: het opbouwen van een goede reputatie en investeren in de carrières van getalenteerde kunstenaars. Die instelling hanteert hij ook bij Catawiki. Door mooie werken in zijn veilingen op te nemen en het vertrouwen te winnen van aanbieders, kopers én kunstenaars, hoopt hij de Catawiki kunstveiling verder op de kaart te zetten. Zijn veilingen stelt Anthony Chrisp daarom met de grootste zorg samen. Met werken die het goed doen op de markt, maar ook verrassende werken die de Catawiki bezoekers misschien nog niet kennen.

Anton Stikkelman

Anton Stikkelman

Ansichtkaarten

Anton Stikkelman

Veilingmeester Ansichtkaarten

Anton Stikkelman

Nu ansichtkaarten meer via internet worden aangeboden, komen er steeds meer enthousiastelingen

 • Meer dan 30 jaar handelservaring
 • Groot internationaal netwerk
 • Enorme kennis opgebouwd

Bijzondere kavels

Anton Stikkelman liep samen met zijn vader alle markten, beurzen en veilingen af die je maar kunt bedenken. Daarmee is handelen van jongs af aan deel van hem geworden. Vanaf zijn twaalfde doet hij niet anders en op zijn zestiende wist hij al goed te verdienen aan de handel in ansichtkaarten. Zijn netwerk werd daarbij zijn grootste aanwinst. Kaarten die Anton Stikkelman opkocht in Antwerpen, verkocht hij in London, waar hij weer kaarten kocht voor de verkoop in Duitsland. Daarnaast is hij jaren actief geweest in de online handel, waarmee hij wereldwijd verzamelaars heeft leren kennen.

Met zijn leven lang ervaring, is er bijna geen kaart die Anton Stikkelman nog niet in handen heeft gehad. Die ervaring komt goed van pas wanneer hij kavels beoordeelt voor opname in zijn veiling. Kwaliteit heeft daarbij de hoogste prioriteit, waarbij hij ook zijn netwerk aanspreekt voor mooi aanbod. Zo maakt hij zijn veilingen aantrekkelijk voor zowel de beginnende verzamelaar als de fervente liefhebber. Door de kwaliteit hoog te houden, hoopt Anton Stikkelman ook steeds meer exclusieve kaarten in zijn veilingen op te nemen. Zoals van Bauhaus of de Wiener Werkstätte en zeldzame ansichtkaarten uit Hong Kong of Iran.

Arjan de Haan

Arjan de Haan

Antiek / Curiosa

Arjan de Haan

Veilingmeester Antiek / Curiosa

Ik heb het tabakspijpen verzamelen van mijn vader overgenomen.

 • Meer dan 20 jaar handelservaring
 • Actief bij diverse (internationale) historische tabakspijpverenigingen
 • Publiceert regelmatig eigen historisch onderzoek
 • Betrokken bij opzet tabakspijpmuseum

Bijzondere kavels

Arjan de Haan

De passie voor tabakspijpen begon bij Arjan de Haan al op jonge leeftijd. Samen met zijn vader ging hij het zojuist geploegde land op om kleipijpen te zoeken. De verzameling van zijn vader groeide, met steeds exclusiever exemplaren. Ondertussen ging Arjan de Haan aanstekers verzamelen, waar toch ook al snel de tabakspijpen bijkwamen. Eenmaal in de pubertijd zag hij dat er handel zit in antieke rookattributen en hij doet goede zaken via beurzen en online handel. Daarnaast publiceert hij regelmatig over zijn onderzoek, onder andere naar Ottomaanse tabakspijpen, en is hij betrokken geweest bij de opzet van een museum op Sumatra.

Het is overbodig om te vermelden dat Arjan de Haan zijn sporen in de tabakologie inmiddels wel heeft verdiend. Die kennis en ervaring wendt hij nu aan voor Catawiki. Wat hij vooral waardeert is het persoonlijke contact dat Catawiki mogelijk maakt. Het stelt hem in staat problemen snel op te lossen en goede contacten op te bouwen met bieders en aanbieders. In zijn veilingen streeft Arjan de Haan naar een brede selectie artikelen, die de grote diversiteit in rookwaar weerspiegelt. Daarmee hoopt hij voor iedereen iets interessants te bieden.

Barbara Bieshaar

Barbara Bieshaar

Veilingmeester Modelauto's / Speelgoed & bordspellen

Een veiling neerzetten is altijd weer een mooie puzzel.

 • Handelde jaren in modelauto’s
 • Heeft kennis overgenomen van haar vader
 • Bezoekt jaarlijks veel modelauto beurzen

Bijzondere kavels

Barbara Bieshaar

Vader Bieshaar nam Barbara Bieshaar altijd mee op sleeptouw, wanneer hij de beurs voor miniatuurauto’s bezocht. Zo is het ook gekomen dat zij een enorme interesse voor de kleine auto’s heeft ontwikkeld. Zo kwam zij samen met haar vader op het idee om een bedrijf te starten. Dit heeft haar een enorme kennis opgeleverd van de markt en ze heeft alle soorten en maten auto’s inmiddels zien langskomen.

Barbara Bieshaar is inmiddels behoorlijk opgeslokt door haar werk als veilingmeester. Een rol die haar op het lijf geschreven is. Heerlijk vindt ze het om door het binnengekomen aanbod te speuren naar mooie modelauto’s. Voor haar veilingen focust ze vooral op kwaliteit, waar ze graag modellen van Kyosho, Minichamps en Sun Star in opneemt. Maar een mooie verzameling miniatuurauto’s neemt ze ook graag in het aanbod op. Dat is wel zo leuk voor de beginnende verzamelaar. Zo puzzelt Barbara Bieshaar iedere week weer een mooie veiling in elkaar.

Bart Vink

Bart Vink

Hifi & Radio

Bart Vink

Veilingmeester Hifi & Radio

De kwaliteit van 30, 40 jaar geleden, kom je tegenwoordig niet meer tegen.

 • 35 jaar ervaring in Hi-Fi winkel
 • Passie voor kwaliteitsgeluid
 • Zeer brede kennis van Hi-Fi

Bijzondere kavels

Bart Vink

Op zaterdag droeg de jonge Bart Vink al zijn steentje bij in de muziekwinkel van zijn vader. Het geld dat hij zo verdiende, ging direct naar kwaliteitsspeakers en een mooie eindversterker, waarover hij zijn platen en cassettes afspeelde. Later kwam hij met zijn broer in de winkel en concentreerden ze zich, naast Bang & Olufsen, vooral ook op andere hoogwaardige Hi-Fi merken zoals Denon, Onkyo, Marantz, Thorens, Dual etc. Zo heeft Bart Vink enorm veel ervaring opgedaan in de Hi-Fi wereld en een groot netwerk opgebouwd, waar hij nu nog de vruchten van plukt.

Het is volgens Bart Vink namelijk juist de Hi-Fi uit de jaren ’70, ’80 en ’90, dat nog steeds een superieure kwaliteit levert en garant staat voor vele uren luisterplezier. Hoewel Bart Vink graag meer Bang & Olufsen langs ziet komen, wordt hij ook altijd blij van een mooie Sansui versterker, een Thorens platenspeler of tapedecks van Revox of Akai. Bij zijn veilingen let Bart Vink er vooral op dat hij kwaliteit wil leveren. Daarbij staat hij voor zijn aanbieders, waarmee hij goede banden onderhoudt. Zo weet Bart Vink iedere week weer een gevarieerd aanbod neer te zetten, voor de serieuze verzamelaar én de Hi-Fi hobbyist.

Berry Harleman

Berry Harleman

Horloges

Berry Harleman

Veilingmeester Horloges

Op een gegeven moment begrijp je wat dure horloges het geld waard maakt.

 • 10 jaar handelservaring
 • Studie horlogemaker
 • Zelf fervent horloge verzamelaar

Bijzondere kavels

Berry Harleman

We kennen allemaal het beeld van een kind dat vol enthousiasme voor een etalage staat. Berry Harleman was zo’n kindje, bij de etalage van de juwelier, het prachtig uitgestalde assortiment horloges in zich opnemend. De Omega Speedmaster sprong er voor hem uit en toen hij er jaren later 1 kocht was zijn grootste wens vervuld…voor even. Want na twee maanden verkocht Berry Harleman het horloge weer door. Mét winst. Zo kwam zijn andere passie om de hoek kijken: handelen. In de loop der jaren zijn beide passies onverminderd blijven groeien, net als zijn verzameling horloges.

Het spreekt voor zich dat Berry Harleman op deze manier een enorme kennis heeft opgebouwd over horloges en de waarde die de uurwerken representeren. Inmiddels kan hij in één oogopslag de waarde schatten. En ziet hij een voor hem onbekend merk of een gelimiteerd model, dan is het de kunst om er door logische redenatie en gedegen onderzoek een waarde aan toe te kennen. Door zijn veilingen zorgvuldig samen te stellen, verwacht hij steeds meer interessante en exclusieve modellen op Catawiki aan te bieden.

Cécilia Chol

Cécilia Chol

Veilingmeester Curiosa / Kunst (klassiek) / Kunst (modern)

Cécilia Chol

Als je het verhaal achter de objecten je niet interesseert, kun je beter een ander beroep kiezen.

 • Uitgebreide ervaring opgedaan bij veilinghuizen
 • Studie kunstgeschiedenis afgerond
 • Groot netwerk in Parijse Montmartre

Bijzondere kavels

Het waren de eeuwenoude kastelen in de ‘Vallée de Loire’, die de jonge Cécilia Chol met haar ouders bezocht, die haar passie voor historie deden aanwakkeren. De verhalen die de historische objecten vertelden over hun vorige eigenaars intrigeerden haar enorm. Toch was het pas tijdens haar rechtenstudie dat Cécilia Chol middels een veilingbezoek werd geïnspireerd om veilingmeester te worden. Daarom ging ze ook kunstgeschiedenis bij het Louvre studeren om vervolgens de opleiding tot veilingmeester af te ronden. Daarbij heeft zij drie jaar ervaring opgedaan bij het prestigieuze Artcurial veilinghuis, waar letterlijk duizenden objecten haar handen zijn gepasseerd. Daarmee heeft Cécilia Chol haar blik genoeg getraind om allerhande objecten in één oogopslag te herkennen. Een vaardigheid die haar goed van pas komt bij het beoordelen van de moderne en klassieke kunst die zij voor haar veilingen beoordeelt. Naast mooie veilingen neerzetten, zet Cécilia Chol graag in op goed contact met bieders en aanbieders. En wordt er echt een heel exclusief stuk aangeboden, dan doet ze graag moeite om het persoonlijk te komen bekijken.

Christian Plat

Christian Plat

Design

Christian Plat

Veilingmeester Design

Design weet te intrigeren door de kwalitatieve en esthetische meerwaarde die het biedt.

 • Ruim 15 jaar ervaring
 • Eigen bedrijf opgezet
 • Grote voorliefde voor design

Bijzondere kavels

Christian Plat

Christian Plats voorliefde voor design ontwikkelde zich toen hij enkele meubels erfde van zijn opa, die meubelmaker was bij Fristho. De strakke lijnen en het doordachte ontwerp wisten hem direct te intrigeren. Zo trok hij eropuit, naar kringloopwinkels en beurzen, op zoek naar meer interessante meubels en objecten. Van het één kwam het ander en toen zijn collectie écht te groot werd, begon Christian Plat ook te verkopen. Vanaf dat moment hield hij zich dag in, dag uit bezig met de in- en verkoop van designobjecten, wat hem een schat aan kennis, ervaring en connecties heeft opgeleverd.

Al die kennis is voor Christian Plat noodzakelijk om zijn werk als veilingmeester uit te oefenen. Design is een breed begrip, dus die kennis helpt hem om de vele verschillende objecten te taxeren voor zijn veilingen. Dutch Design, Scandinavian Design of meubilair van de Hollywood Regency stijl vormen maar een kleine greep uit het diverse aanbod. Voor Christian Plat ontvangen objecten het predicaat design, wanneer zij weten te prikkelen door hun vormgeving, kleurgebruik, doordachte ontwerp of oog voor detail. En zit er een grote naam achter het ontwerp? Dan is dat helemaal mooi meegenomen! Die objecten neemt hij dan ook graag in zijn veilingen op.

Christine Barrat

Christine Barrat

Curiosa / Edelstenen

Christine Barrat

Veilingmeester Curiosa / Edelstenen

Een voorwerp wordt nog mooier als je het verhaal erachter kent.

 • Doctor in Kunst en Beschaving
 • Gaf les in kunst
 • Eigen juwelenhandel opgezet

Bijzondere kavels

Christine Barrat

Christine Barrat is als een moderne Indiana Jones. Altijd op zoek naar avontuur, op jacht naar nieuwe schatten en ervaringen, door heel Europa en Azië. Dat kwam door haar jeugd, waarbij ze werd omringd door verzamelaars en kunstzinnige familieleden. Tijdens hun reizen brachten ze de gekste dingen mee naar huis. Van kattenmummies tot vreemde stenen. Die stenen bekeek zij als 10-jarig meisje door de microscoop. Samen met haar broer, die een erkende geochemicus is geworden. Christine Barrat ging de kunstzinnige kant op en betaalde haar studie door ongeziene juweeltjes en antiek, gekocht op de markt, door te verkopen. Zo heeft ze het geschopt tot Doctor in Kunst en Beschaving. Voor haar werk doorkruiste ze heel Europa en een groot deel van de wereld om kunstprogramma's te ontwikkelen, heeft ze haar eigen juwelenhandel opgezet en gaf ze les in kunst. Het netwerk en de levenservaring die ze hiermee heeft opgebouwd, zet ze nu in als veilingmeester voor Catawiki.

Voor Christine Barrat telt naast het voorwerp, vooral ook het verhaal erachter. De prachtige kunstwerken en juwelen, worden zo nóg mooier. Daarom steekt ze de grootste moeite in het naspeuren van de achtergrond van haar veilingitems, waarbij ze zelfs regelmatig de kunstenaar zélf benadert. Die zorg en aandacht geven haar veilingen net dat beetje extra.

Daan Hartevelt

Daan Hartevelt

Postzegels

Daan Hartevelt

Veilingmeester Postzegels

De reis die een postzegel heeft afgelegd, vind ik enorm fascinerend.

 • Werkte voor een gerenommeerde postzegelwinkel
 • Fanatiek verzamelaar
 • Uitgebreide handelservaring

Bijzondere kavels

Daan Hartevelt

Postzegels vertellen een verhaal. Wanneer zijn ze gemaakt, waar komen ze vandaan, wat voor post hebben ze mogelijk gemaakt en welke route hebben ze afgelegd? Al die vragen fascineren Daan Hartevelt enorm. Als jongen beleefde hij het grootste plezier aan de beantwoording van die vragen. Daarom sloeg Daan Hartevelt al snel aan het verzamelen, waarbij hij alle beurzen afliep. Daar bekeek hij duizenden postzegels, legde contact met handelaren en…ging hij soms de mist in met een aankoop. Maar van schade en schande wordt men wijs. Deze ervaringen, zijn verzameling en zijn werk in een gerenommeerde postzegelwinkel hebben hem een ongeëvenaarde kennis van postzegels bezorgd.

Die kennis zet Daan Hartevelt nu in voor Catawiki, waar hij veilingmeester is voor de Nederlandse postzegelveiling. Aan de hand van scans beoordeelt hij de aangeboden kavels. En is er enige twijfel over de staat van de postzegel? Dan neemt hij alleen genoegen met een verklaring van echtheid. Gelukkig onderhoudt hij goede contacten met zijn aanbieders. Wat iedere week gevarieerde veilingen oplevert, met interessante collecties en exclusieve postzegels.

Daniel Elswood

Daniel Elswood

Wijn

Daniel Elswood

Veilingmeester Wijn

Wijn vormt een rode draad door mijn leven.

 • Opleiding ‘wine business’ gevolgd
 • WSET diploma behaald
 • Groot internationaal netwerk
 • Zelf wijn en whisky liefhebber
Daniel Elswood

Daniel Elswood is geen onbekende als het op wijn aankomt. Al op 14-jarige leeftijd stond hij in de Engelse regen druiven te plukken. Op latere leeftijd deed hij dat nog steeds, maar dan in warmer klimaten. Tijdens een roadtrip in Frankrijk besloot hij de opleiding ‘wine business’ te gaan volgen. Tijdens zijn studie kon hij bij een wijn en whisky webwinkel zijn kennis alvast in de praktijk brengen. Vervolgens ging hij werken voor het toonaangevende Decanter magazine, waarvoor hij proeverijen in de UK en Hong Kong organiseert. Toen Daniel Elswood Catawiki leerde kennen, wist hij dat dit voor hem de volgende stap in zijn professionele carrière moest zijn. Hij had al de nodige ervaring met veilingen opgedaan. Deze manier van verkoop sprak hem direct aan, dus is het nu extra leuk om een veiling van de andere kant mee te maken. Daniel Elswood is vooral enthousiast over het internationale aspect van Catawiki. Dat biedt veel potentieel voor wijnen en whisky’s die nu nog niet veel worden geëxporteerd. Zo kan hij ook het internationale publiek kennis laten maken met de heerlijke dranken die hij in zijn veiling opneemt.

Daniel Heikens

Daniel Heikens

Veilingmeester Kunst (fotografie) / Kunst (klassiek)

Een camera is eigenlijk gewoon een doos met een gat erin, maar wat een goede fotograaf hier uit kan halen is werkelijk een wonder

 • Studeerde aan de kunstacademie
 • Was jarenlang werkzaam bij gerenommeerde antiekzaak
 • Groot netwerk opgebouwd

Bijzondere kavels

Daniel Heikens

"Een camera is eigenlijk gewoon een doos met een gat erin, maar wat een goede fotograaf hier uit kan halen is werkelijk een wonder!''

-Studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag. -Was jarenlang werkzaam als fotograaf -Handels ervaring opgedaan in de Nieuwe Spiegelstraat, Amsterdam in een gerenommeerde antiekzaak -Geniet dagelijks van zijn collectie fotografie -Groot netwerk opgebouwd

Het mooiste aan fotografie vindt Daniel Heikens de foto als document. Welke als eerste vanaf 1825 door Joseph Nicéphore Niépce, een van de uitvinders van de fotografie, werd gemaakt. Fotografie toont ons onze geschiedenis, maar ook de visie van de fotograaf. Na zijn studie aan de kunstacademie werd hij hierdoor echt gegrepen, tijdens zijn werk bij een antiekzaak in Amsterdam. Hier kwamen topstukken voorbij die een fantastisch tijdsbeeld weten te schetsen. Niet alleen in de fotografie, maar ook in de schilderkunst, en andere kunst uitingen. Zo leerde Daniel Heikens werkelijk kijken naar kunst, met alle symboliek van dien, terwijl hij een enorm netwerk en een grondige kennis van de kunstmarkt opbouwde.

Die kennis wendt Daniel Heikens nu aan als veilingmeester bij Catawiki. Tijdens de veilingen staat kwaliteit voorop en om dat binnen te halen, onderhoudt Daniel Heikens goed contact met zijn aanbieders. Daarbij gaat hij regelmatig op bezoek om een mooie collectie te bekijken. Persoonlijk kan Daniel Heikens genieten van een zeer breed scala aan fotografie uit de 19de/20ste en inmiddels 21ste eeuw waarin de mens centraal staat. Van Felice Beato, Julia Margaret Cameron en Sebah tot Martin Parr, Ed van der Elsken en Roger Ballen.

David Leggett

David Leggett

Natural history

David Leggett

Veilingmeester Natural history

David Leggett

Nadat ik toevallig in aaraking kwam met het opzetten van dieren, werd het mijn hobby, werk en passie.

 • 35 jaar ervaring
 • Bijna 20 jaar werkervaring voor grote klanten
 • Onderwijzer in taxidermie
 • Groot netwerk

Bijzondere kavels

Het begon allemaal toen David Legett vanuit zijn bezorgbusje een dode uil zag liggen langs de kant van de weg. Het dier zag er zo mooi uit, dat hij het niet kon laten liggen. Hij vond een taxidermist die het dier voor hem wilde opzetten. Zo volgden er nog twaalf dieren, waardoor de kosten behoorlijk opliepen. David Legett besloot daarop om het zelf te gaan doen. Hij verkocht zijn opgezette dieren, schafte met de opbrengst een boek en het nodige gereedschap aan en ging aan de slag. Zijn dieren waren meteen gewild en zijn klantenkring groeide gestaag. Zelfs zo snel, dat hij er goed van kon leven. Uiteindelijk leverde hij zelfs opgezette dieren voor het nationaal theatergezelschap en andere grote klanten.

Na 35 jaar in het vak, heeft David Legett een enorm netwerk opgebouwd, dat hij graag aanspreekt voor Catawiki. Zo hoopt hij een kwalitatief hoogstaand aanbod op te bouwen, met dieren die op een smaakvolle, natuurlijke manier zijn opgezet. Vanuit zijn ervaring kan hij goed van foto’s bepalen in wat voor conditie de dieren verkeren. Daarnaast heeft David Legett een getraind oog voor allerhande fossielen, mineralen en replica’s. Zo weet hij wekelijks een gevarieerde Natural History veiling neer te zetten.

Davide Marelli

Davide Marelli

Motoren & brommers

Davide Marelli

Veilingmeester Motoren & brommers

Davide Marelli

Ik was altijd juist gefascineerd door de betrouwbare motoren zonder pech onderweg.

 • 15 jaar handelservaring
 • 30 jaar verzamelaar en enthousiasteling
 • Schrijft voor diverse brommermagazines

Niemand in de familie heeft iets met brommers, scooters of motoren, maar al vanaf zijn twaalfde was Davide Marelli erdoor gefascineerd. Vooral oldtimers uit de jaren ’50 en natuurlijk de Vespa hadden zijn aandacht. Het duurde dan ook niet lang voor hij zelf begon te verzamelen. Daarmee kwam ook het verkopen van brommers. Verkocht hij er één, dan kocht hij er twee voor terug. Zo is hij al zijn hele leven bezig met brommers en scooters. Naast eindeloos sleutelen aan zijn brommers, neemt Davide Marelli ze ook graag mee op reis. Bijvoorbeeld door Argentinië op een mini-scooter, waar hij vervolgens over publiceert in het Britse tijdschrift ‘Scootering’.

Dankzij zijn interesse, kent Davide Marelli de Italiaanse markt voor oldtimers door en door, met de bijbehorende handelaars en verzamelaars. Dat netwerk is zijn grootste aanwinst, want Davide Marelli is een echt ‘mensenmens’. Hij neemt dan ook graag wat extra tijd om potentiële verkopers te vertellen over Catawiki, ze te helpen bij het nemen van de juiste foto’s of gewoon even te kletsen over hun gedeelde passie. Op die manier draagt hij graag zijn steentje bij aan de steeds toenemende bekendheid van Catawiki bij brommerverzamelaars.

Deborah Mazza

Deborah Mazza

Edelstenen

Deborah Mazza

Veilingmeester Edelstenen

Het is fantastisch hoe edelstenen met zoveel aspecten van onze cultuur samenhangen.

 • 30 jaar werkervaring in de gemologie
 • Opgeleid gemoloog met diverse vervolgstudies
 • Eigen taxatiebedrijf
 • Gewerkt als lerares, taxateur en in internationale sieradenhandel

Bijzondere kavels

Deborah Mazza

Deborah Mazza was altijd al geïnteresseerd in edelstenen, maar dat ze er ook haar werk van kon maken, bedacht ze pas toen een professor bij haar in de buurt een seminar gaf over het beoordelen van edelstenen. Na zich als zestienjarige naar binnen te hebben gebluft, wist Deborah Mazza dat ze hiermee verder wilde. Zonder twijfel koos ze voor een studie gemologie in Duitsland, waarna nog vele vervolgstudies volgden. Vervolgens heeft Deborah Mazza haar hele leven in de edelstenen gewerkt. Als taxateur, maar ook als sales manager voor grote internationale bedrijven. Onder andere in het Duitse Idar-Oberstein; één van de belangrijkste centra voor de edelstenenhandel ter wereld. Zo kent ze de wereld van de edelstenen en sieraden door en door.

In haar leven heeft Deborah Mazza duizenden edelstenen en sieraden beoordeeld. Dankzij die ervaring is ze goed in staat deze voor Catawiki van foto’s te beoordelen. Is er toch enige twijfel, dan overlegt ze met haar collega’s en vraagt ze altijd om een certificaat van echtheid. Zorgen dat haar veiling tot in de puntjes verzorgd en correct is, vindt Deborah Mazza één van haar belangrijkste verantwoordelijkheden. Zo draagt zij haar (edel)steentje bij aan de internationale uitbreiding van Catawiki.

Dennis van Kampen

Dennis van Kampen

Antiek / Zilver & goud

Dennis van Kampen

Veilingmeester Antiek / Zilver & goud

De handel in zilver behoudt deze intrigerende objecten voor komende generaties.

 • Afgestudeerd kunsthistoricus
 • Meer dan 15 jaar ervaring
 • Startte een antiekzaak
 • Volgt opleiding Antiekhandelaar

Bijzondere kavels

Dennis van Kampen

Kunst is altijd een passie geweest van Dennis van Kampen, die zich na zijn studie kunsthistoricus mag noemen. Het was tijdens zijn studie, dat hij een speciale interesse in zilver en goud ontwikkelde. Met name de veelzijdigheid van zilver en de vele toepassingen die het fraaie edelmetaal kent, weten hem mateloos te fascineren. Naast zijn studie begon Dennis van Kampen steeds meer antiquiteiten te verzamelen en ontdekte hij de handelaar in zich. Met zijn eigen antiekzaak heeft hij veel ervaring opgedaan in het taxeren van duizenden objecten.

Deze achtergrond is de perfecte aanvulling op Dennis van Kampens werk voor Catawiki. Zijn jarenlange ervaring stelt hem in staat zilverwerk te determineren en te taxeren. Daarbij heeft hij een scherp oog voor de techniek van de edelsmid en het keurmerk dat ook de herkomst aangeeft. Dennis van Kampen streeft ernaar elke week een veiling neer te zetten waar hij trots op kan zijn. Bijzondere stukken geeft hij daarom graag wat extra aandacht, net als de samenstelling van de veiling. En de laatste minuten beleeft hij vol spanning mee met zijn bieders, benieuwd hoe zijn zorgvuldig gepresenteerde kavels het doen.

Denny Hoekstra

Denny Hoekstra

Platen / vinyl

Denny Hoekstra

Veilingmeester Platen / vinyl

Een goede veiling biedt platen voor de fanatieke verzamelaar en voor de beginnende liefhebber.

 • Ruim 30 jaar ervaring
 • Gepassioneerd verzamelaar
 • Zet in op goed contact met aanbieders

Bijzondere kavels

Denny Hoekstra

Muziek was altijd al belangrijk in het gezin van Denny Hoekstra. Zijn vader was muzikant en regelmatig mocht hij plaatjes draaien over zijn apparatuur. Zo maakte hij kennis met een breed scala aan genres. Toen hij op 10-jarige leeftijd zijn eigen platenspeler kreeg, was het hek van de dam. Denny Hoekstra begon zelf platen te verzamelen en daar is hij nooit meer mee opgehouden. Inmiddels heeft hij ruim 6.000 platen in zijn bezit en heeft hij veel ervaring met het kopen en verkopen van bijzondere lp’s.

Als veilingmeester kan hij dan ook goed gebruik maken van al die jaren ervaring. Hij zet zich in om mooie veilingen samen te stellen, die ook internationaal op de nodige interesse mogen rekenen. Voor Denny Hoekstra biedt de perfecte veiling naast een hoge kwaliteit, voor ieder wat wils. Kavels met diverse platen voor de beginnende liefhebber, speciale edities voor de fanatieke verzamelaar en alles wat daar tussenin zit. Dankzij scherp onderhandelen en goed contact met aanbieders, weet hij dit samen met zijn collega veilingmeesters, wekelijks voor elkaar te krijgen.

Dési van Rhee

Dési van Rhee

Antiek / Curiosa

Dési van Rhee

Veilingmeester Antiek / Curiosa

Als hobby kijk ik historische films…om te kijken of alle details wel kloppen.

 • Ruim 20 jaar ervaring
 • Studeerde kunstgeschiedenis
 • Grote passie voor veilingen

Bijzondere kavels

Dési van Rhee

Dési van Rhee ademt kunst en cultuur. Toch was het pas tijdens haar studie psychologie dat ze door een huisgenoot geïnspireerd werd om kunstgeschiedenis te studeren. Ze stapte over en dat was de beste beslissing van haar leven! Al tijdens de studie was haar doel om later te gaan werken bij een veilinghuis. Ze liep daarom ook stage bij veilinghuis Sotheby’s. Dit beviel zo goed dat ze er ruim tien jaar is blijven werken. Dési van Rhee kreeg zo te maken met ieder aspect van de veiling, alles even interessant. Inmiddels is haar werk uitgegroeid tot grote passie, die ze terugvindt in Catawiki.

Dési van Rhee geniet met volle teugen van haar werk bij Catawiki. Ze vindt het heerlijk om ieder voorwerp dat ter veiling komt na te pluizen. Zelfs zo erg dat ze nachten doorhaalt om alles tot op de bodem uit te zoeken. Daarna kan ze niet wachten hoe de veiling zal verlopen. Volgens Dési van Rhee is Catawiki de toekomst voor het veilingwezen, omdat het letterlijk grenzeloos is en ook mensen die normaal geen veilingen bezoeken, gewoon mee kunnen doen. Ondertussen blijft ze constant bijleren en ‘kilometers maken’, om de mooiste veilingen te kunnen samenstellen.

Diana van der Valk

Diana van der Valk

Computers & video games / Trading cards

Diana van der Valk

Veilingmeester Computers & video games / Trading cards

Voor mijn game verzameling vloog ik de hele wereld over

 • Had jaren lang een eigen videogames winkel
 • Heeft één van de grootste Nintendo verzamelingen in Nederland
 • Internationaal netwerk

Bijzondere kavels

Diana van der Valk

Spelen met de Game & Watch Donkey Kong videogame, gekregen van haar tante, behoort tot de eerste herinneringen van Diana van der Valk. Ze was meteen verknocht en met allerlei karweitjes sprokkelde ze geld bij elkaar voor meer titels. Sindsdien verzamelt ze alles wat met computergames te maken heeft. En zelf heeft ze één van de grootste Nintendo verzamelingen in Nederland. Handel zit Diana van der Valk in het bloed en dat kwam bij haar hobby goed van pas. Via beurzen over de hele wereld en diverse bezoekjes aan Amerika en Akihabara, het Japanse gameswalhalla, maakte ze haar verzameling compleet. Daarbij bouwde ze een enorm netwerk op, waar ze altijd bij terecht kan.

Voordat ze bij Catawiki aan de slag ging als veilingmeester voor de Computer en videogames veiling had Diana van der Valk ruimt 10 jaar lang haar eigen gameswinkel, met in- en verkoop. Zo heeft ze letterlijk duizenden videogames in handen gehad. Dat heeft een schat aan kennis, ervaring en sociale ontwikkeling opgeleverd.i. Ze vindt het altijd weer spannend om nieuw aanbod in haar mailbox aan te treffen. Duik dus vooral de zolder op om te kijken wat er nog ligt. Je weet nooit wat het nu waard is!

Dirkjan Brinks

Dirkjan Brinks

Strips

Dirkjan Brinks

Veilingmeester Strips

Voor je het weet heb je een kast vol strips.

 • Mede organisator van stripbeurzen
 • Zelf verzamelaar
 • Groot netwerk opgebouwd

Bijzondere kavels

Dirkjan Brinks

Zoals zovelen begon Dirk Jan in zijn jeugd met het lezen van strips. Donald Duck en Suske & Wiske werden als eerste ontdekt. Toen hij in de stripwinkel eens een andere serie oppakte, is hij aan het verzamelen geslagen. In no-time stond er een kast vol strips. Zo ging hij ook naar beurzen en kreeg oog voor de meer gewilde strips, daardoor werd de handelaar in Dirk Jan wakker en in het vervolg stond hij zelf op grote beurzen en ging hij helpen bij de stand van een grote stripspeciaalzaak. Daarmee heeft hij enorm veel kennis opgedaan over de verschillende strips en de waarde die zij vertegenwoordigen. Later was hij ook betrokken bij de organisatie van stripbeurzen.

Nu staat Dirk Jan op de digitale stripbeurs Catawiki. De kavels die hij binnenkrijgt kan hij vanuit zijn ervaring snel beoordelen, waarbij hij vooral let op hoe interessant ze zijn voor de stripliefhebbers en -verzamelaars en de waarde ervan. Vooral gezochte en antiquarische stripalbums die niet meer zo makkelijk te vinden zijn én complete series zijn interessant voor de stripliefhebber en kunnen een mooi begin van een verzameling vormen.

Dolph Bode

Dolph Bode

Sieraden

Dolph Bode

Veilingmeester Sieraden

Dolph Bode

De liefde voor edelstenen en sieraden zit me in het bloed.

 • Afgestudeerd aan gerenommeerde GIA
 • Van jongs af aan in aanraking met edelstenen
 • Bracht veel tijd door in juwelierszaak van zijn vader
 • Groot internationaal netwerk

Bijzondere kavels

Wekelijks kwam Dolph Bodes vader thuis met de mooiste juwelen en sieraden om te verkopen in hun eigen juwelierszaak. Geen wonder dus, dat Dolph Bode de liefde en fascinatie voor edelstenen in het bloed zit. Na een studie in Nederland, vertrok hij naar Californië, om gemologie te studeren aan het gerenommeerde Gemological Institute of America (GIA). Dolph Bode mag zich nu officieel graduate gemologist noemen en na een tijdje in Amerika te hebben gewerkt, keerde hij terug naar Nederland om in de familiezaak te werken. Daarvoor is hij regelmatig op beurzen te vinden in Italië en Azië, waarmee hij zijn netwerk uitbreidt en op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

Edelstenen blijven Dolph Bode inspireren en fascineren, omdat hij er telkens iets nieuws in ziet. Iedere steen is anders en het sieraad wat het complementeert zorgt iedere keer weer voor verrassingen. Daarom vindt Dolph Bode zijn werk als veilingmeester ook zo leuk. Iedere week kan hij zijn gemologische kennis en ervaring inzetten bij het beoordelen van nieuw aanbod. Daarbij doet hij zijn best om er voor te zorgen dat alle interessantste stukken extra goed door de aanbieders op de foto worden gezet, zodat iedereen kan genieten van de kleine kunstwerkjes.

Ed van Mil

Ed van Mil

Fotografica

Ed van Mil

Veilingmeester Fotografica

Luxe Leica’s zijn mijn favoriet, maar ik neem ook graag Kodak en Agfa camera’s in mijn veilingen op.

 • Secretaris bij Vereniging Fotografica
 • 25 jaar ervaring als verzamelaar
 • Winnaar Europees verzamelaar van het jaar 2011
 • Groot netwerk in fotografica

Bijzondere kavels

Ed van Mil

Het was een simpele Agfa Clack, gekregen van zijn vader, die de verzamelwoede bij Ed van Mil deed ontbranden. Via vrienden en kennissen, markten, beurzen en antiekwinkels groeide zijn verzameling Kodak camera’s uit tot een collectie van ruim duizend toestellen. Daarmee werd hij in 2011 uitgeroepen tot Europese verzamelaar van het jaar. Iets om trots op te zijn. Inmiddels is Ed van Mil ook al weer jaren secretaris bij de Vereniging Fotografica. Veilingmeester worden bij Catawiki was de logische volgende stap voor deze absolute kenner op het gebied van fotografica.

Met 25 jaar ervaring heeft Ed van Mil een enorm netwerk opgebouwd in de fotografica. Veel aanbieders kent hij dan ook persoonlijk, wat hem helpt bij het beoordelen van de aangeboden kavels. Daarbij ziet hij vooral graag een luxe Leica uit de jaren ’60 langskomen. Er is een enorme markt voor deze camera's. Maar ook de Kodak en Agfa camera’s doen het goed bij de verzamelaars. “Het is de techniek die aantrekt, alles werkt nog helemaal mechanisch. Dat stukje nostalgie vind je terug in de fotografica.”

Eric Toonen

Eric Toonen

Munten

Eric Toonen

Veilingmeester Munten

Met mijn grote netwerk hoop ik Catawiki ook in het buitenland op de kaart te zetten.

 • Ruim 35 jaar ervaring
 • Fervent verzamelaar
 • Groot internationaal netwerk

Bijzondere kavels

Eric Toonen

Verzamelen zit Eric Toonen in het bloed. Van jongs af aan verzamelt hij al van alles: van oud speelgoed tot glaswerk en postzegels. Later is hij zich vooral gaan toeleggen op het verzamelen van munten. Voor die verzameling reist hij graag door heel Europa om de topstukken eruit te vissen en kennis te maken met gelijkgestemde verzamelaars. Als extra uitdaging heeft Eric Toonen zich toegelegd op het verzamelen van zogenaamde gevangenismunten. Deze munten werden als betaalmiddel gebruikt binnen gevangenissen. Alleen door zijn netwerk ten volle te benutten, weet hij deze inmiddels zeldzame munten op te sporen.

Dat internationale netwerk is dan ook de grote kracht van Eric Toonen. Als veilingmeester kan hij dat bij Catawiki ten volle benutten, om goede contacten te leggen bij de Europese uitbreiding van Catawiki. Het mooiste daarvan vindt Eric Toonen dat hij nog meer enthousiaste verzamelaars leert kennen. Daarnaast overziet Eric Toonen diverse veilingen. Met zijn verzamelaarsachtergrond beschikt hij over een brede kennis, waarmee hij bijdraagt aan kwalitatief hoge, afwisselende veilingen.

Erik van den Berg

Erik van den Berg

Antiek / Glas

Erik van den Berg

Veilingmeester Antiek / Glas

De mooiste veilingitems zijn gemaakt met liefde en vakmanschap.

 • Meer dan 20 jaar ervaring als antiekhandelaar
 • Enorme vakkennis
 • Goed contact met aanbieders

Bijzondere kavels

Erik van den Berg

Na jaren werken in een hotel, besefte Erik van den Berg dat hij eigen baas wilde zijn. Die vrijheid vond hij in de antiekhandel. Antiek was altijd al een hobby en geïnspireerd door zijn buurman, maakte hij er zijn beroep van. Dat begon klein in een gedeelde winkel, maar naarmate Erik van den Berg gevoel kreeg voor het vak, begon hij zijn eigen winkel. Hij leerde van zijn goede en slechte aankopen en beoordeelde antiek met al zijn zintuigen. Ruim 20 jaar later, mag hij zich met recht expert noemen in het beoordelen van antiek.

Dat komt Erik van den Berg goed van pas als veilingmeester. Dankzij zijn ervaring weet hij ook aan de hand van foto’s een goede indruk te krijgen van de enorme variatie aan voorwerpen die zijn kant op komt. Contact met de verkoper is hierbij een belangrijk aspect. Bijvoorbeeld om met zekerheid te kunnen vaststellen van welk materiaal een voorwerp is gemaakt. De waarde van antiek geeft voor Erik van den Berg niet altijd de doorslag. Vooral antiek waar veel liefde en vakmanschap in zit, neemt hij graag in zijn veiling op.

Erwin Dekker

Erwin Dekker

Horloges

Erwin Dekker

Veilingmeester Horloges

Ik zou uren naar mijn horlogecollectie kunnen kijken.

 • Gepassioneerd horlogeverzamelaar
 • Brede achtergrond in antiek en curiosa
 • Eigen antiekhandel gehad

Bijzondere kavels

Erwin Dekker

Toen Erwin Dekker in de jaren ’70 een Girard-Perregaux horloge kreeg van zijn vader, was zijn interesse direct gewekt. Gefascineerd door het wonderlijke mechanisme dat het uurwerk aandrijft, gaat hij op onderzoek uit en koopt meer horloges. Zo begint hij zich te interesseren voor kunst en antiek in bredere zin en komt zijn handelsgeest bovendrijven. In de jaren ’80 opent Erwin Dekker zelfs zijn eigen antiekhandel in Den Haag. Enkele jaren later koos hij toch voor een vaste baan, maar zijn passie voor horloges is hij nooit verloren. Onlangs heeft hij zich daarom volledig op zijn horloges gestort.

Erwin Dekker vindt het heerlijk dat hij bij Catawiki zijn expertise kan inzetten. Door de horloges op waarde te schatten, maar ook door te adviseren over de presentatie. Hij weet dat slechte foto’s het verschil kunnen betekenen tussen een gegarandeerde verkoop of een domper. Daarom geeft Erwin Dekker graag tips voor goede foto’s of een pakkende tekst. Hij draagt zelf zijn steentje bij door een mooie veiling samen te stellen die blijft prikkelen. Het liefst met sprankelende Breitling, Zenith of Longines horloges.

Francisco Carrión

Francisco Carrión

Oldtimers

Francisco Carrión

Veilingmeester Oldtimers

Francisco Carrión

Auto’s van voor de oorlog zijn mijn ware passie.

 • Ruim 20 jaar ervaring
 • Gepassioneerd verzamelaar en restaurateur
 • Schrijft artikelen voor automatazines over vooroorlogse auto’s

Francisco Carrion komt uit een familie met een passie voor auto’s. Al sinds hij zich kan herinneren, is hij omringd geweest door auto’s die zijn vader verhandelde. Zijn opa nam hem regelmatig mee naar autoshows met klassieke modellen. Geen wonder dus dat Francisco Carrion een voorliefde heeft ontwikkeld voor vooroorlogse auto’s. Hij houdt van de relatief simpele techniek en het opsporen van bruikbare onderdelen om zijn klassieke automobielen terug te brengen in hun originele staat. Hij heeft dan ook genoeg om over te schrijven voor de diverse automagazines waarin hij publiceert.

Voor zijn passie bezoekt Francisco Carrion regelmatig beurzen en rally's, waar hij iedere kans aangrijpt om zijn medeliefhebbers te vertellen over Catawiki. Daardoor ziet hij het aantal aangeboden auto’s toenemen. Natuurlijk komen die niet zomaar in zijn veiling terecht. Francisco Carrion heeft een scherp oog voor detail ontwikkeld en vraagt bij twijfel altijd naar duidelijke foto’s van alle belangrijke onderdelen van de auto. Door ook goed te onderhandelen met zijn aanbieders, weet hij steeds meer aantrekkelijke oldtimers in zijn veiling te krijgen.

Francisco Alvarez Lloret

Francisco Alvarez Lloret

Antiek / Curiosa

Francisco Alvarez Lloret

Veilingmeester Antiek / Curiosa

Francisco Alvarez Lloret

Mijn werk als restaurateur van klassieke gebouwen heeft mij veel geleerd.

 • Veel kennis dankzij renovatiewerk
 • Jaren ervaring in eigen antiekzaak
 • Groot liefhebber antiek en curiosa

Bijzondere kavels

Francisco Alvarez kreeg zijn interesse voor antiek van huis uit mee, door de mooie kunst en antieke meubelen in zijn ouderlijk huis. Toen hij architectuur ging studeren, koos hij er voor zich te specialiseren in de renovatie van klassieke woningen. Terwijl Francisco Alvarez dat deed, runde hij samen met een goede vriend een antiekzaak. Daar heeft hij veel geleerd over de Spaanse antiekmarkt en leerde steeds meer over de beoordeling ervan.

Inmiddels heeft Francisco Alvarez jaren ervaring opgedaan, die nu allemaal samenkomt voor Catawiki. Voor zijn antiek- en curiosaveilingen komt er van alles langs, van koffiemolens en houten poppen tot art deco lampen en brocante kastjes. Francisco Alvarez heeft het allemaal al eens langs zien komen en weet daardoor goed in te schatten wat er bij elkaar in een veiling past. Zo is zijn doel om een gevarieerde veiling neer te zetten, die toch een geheel eigen persoonlijkheid heeft. Met een grote variatie aan verschillende objecten hoopt hij de internationale bezoekers iedere week weer te verrassen.

Franco Vigorito

Franco Vigorito

Oldtimers

Franco Vigorito

Veilingmeester Oldtimers

Franco Vigorito

Bij Catawiki kan ik mijn ware passie volgen en me de hele dag met klassieke auto’s bezig houden.

 • Was ruim 4 jaar werkzaam bij Ferrari racing team
 • Bijna 10 jaar ervaring
 • Eigen in- en verkoopbedrijf voor exclusieve auto’s gehad
 • Enorme liefhebber van speciale auto’s

Franco Vigorito is al zijn hele leven gek van auto’s. Zijn passie gaat vooral uit naar klassieke auto’s en oldtimers, maar ook naar exclusieve auto’s die niet zomaar van de lopende band afrollen. Aangezien er aan deze auto’s een behoorlijk prijskaartje hangt, besloot Franco Vigorito om erin te gaan handelen. Op die manier kon hij er toch mee bezig zijn en bouwde hij een wereldwijd netwerk op van kopers en verkopers. Na zes jaar ging hij aan de slag als COO bij het Ferrari Hill Climb Racing Team, waar hij zijn autokennis verder uitbreidde.

Tijdens zijn werk besefte Franco Vigorito dat hij zich meer bezig wilde houden met zijn ware passie: klassieke auto’s. Daarom greep hij de kans om bij Catawiki te werken, waar hij dagelijks met zijn passie bezig kan zijn. Hij onderhoudt graag goed contact met bieders en aanbieders, die zijn persoonlijke aandacht en advies zeer op prijs stellen. Op die manier zorgt Franco Vigorito ervoor dat alle kavels tot in de puntjes verzorgd op Catawiki komen te staan.

Frans van Ingen

Frans van Ingen

Frans van Ingen

Veilingmeester

Frans van Ingen

Al mijn ervaring komt samen in mijn werk als veilingmeester

 • Meer dan 30 jaar werkzaam in de muziekinstrumenten industrie
 • Ervaring in inkoop, verkoop en marketing van muziekinstrumenten
 • Passie voor gitaren

Frans van Ingen weet bijna alles van muziekinstrumenten. Hij was dan ook 30 jaar lang werkzaam bij één van Nederlands grootste muziekinstrumentenimporteurs, als verkoopmanager en marketeer. Daarmee heeft hij de industrie van bijna alle kanten gezien, wat een schat aan ervaring met zich meeneemt. En laten we zijn netwerk niet vergeten: noem een plaats en Frans kan je waarschijnlijk de meest prominente verkoper aanwijzen.

Als veilingmeester brengt Frans van Ingen al die kennis samen. Zijn oog voor instrumenten is al vanaf zijn zesde getraind, toen hij zijn eerste gitaar vasthield. Van een foto ziet hij dan ook direct of de originele brug erop zit, of het logo klopt en of dat model echt wel die slagplaat behoort te hebben. Met die kennis en zijn sociale vaardigheden, weet hij altijd tot een mooie veiling te komen. En zoekt hij speciaal aanbod? Dan gaat hij langs bij zijn oude klanten. Samen werpen ze een blik in het magazijn, op zoek naar mooie aanvullingen voor de Catawiki veiling.

Frederik Jamees

Frederik Jamees

Antiek / Curiosa

Frederik Jamees

Veilingmeester Antiek / Curiosa

Het is fascinerend om te zien wat een vakwerk er in antieke automaten zit.

 • Vloog de hele wereld over om automaten te kopen
 • Zelf al meer dan 30 jaar fanatiek verzamelaar
 • Internationaal netwerk

Bijzondere kavels

Frederik Jamees

Als tiener raakte Frederik Jamees gefascineerd door Jukeboxen uit de jaren ’50. In eerste instantie door de muziek, maar ook door het vakwerk dat erin schuilgaat. De saaie jaren ’80 konden daar wat hem betreft niet aan tippen. Al snel interesseerde hij zich voor meer antieke automaten, zoals slotmachines uit de twenties (de eenarmige bandiet), Coca cola vendo's en grammofoons. Eigenlijk alle apparaten die nog gedeeltelijk of helemaal mechanisch werken. Voor zijn verzameling liep Frederik Jamees wereldwijd beurzen en veilinghuizen af, passioneel zijn eigen collectie uitbouwend. Dat heeft hem een groot netwerk, veel mensenkennis en een schat aan automatenkennis opgeleverd.

Als veilingmeester heeft Frederik al heel wat automaten voorbij zien komen. Daarom weet hij dat het erg belangrijk is of een automaat nog in zijn originele staat verkeert, wat flink uitmaakt voor de prijs. Verder besteedt Frederik veel tijd in de presentatie van de kavels die hij aangeboden krijgt en probeert hij de aanbieders en kopers te helpen waar nodig. Persoonlijk ziet hij op zijn veiling graag een zeldzame mills Dewey Floormachine uit de vroege jaren 1900 langskomen, maar een Watling 'Bird of paradise' slotmachine of een Rock Ola commando mogen eveneens niet ontbreken.

Ger van Oers

Ger van Oers

Veilingmeester Curiosa / Reclame & emaillen borden

Mijn pennenverzameling is de enige die mijn hele leven heeft standgehouden.

 • Opende een eigen antiek- en curiosawinkel
 • Groot internationaal netwerk
 • Was een echt verzamelkind

Bijzondere kavels

Ger van Oers

Ger van Oers omschrijft zichzelf als een echt ‘verzamelkind’. Al van jongs af aan wilde hij alles verzamelen wat los en vast zit. En was de collectie compleet genoeg? Dan begon hij met iets anders. Alleen zijn pennenverzameling heeft standgehouden. Door al dat verzamelen en verkopen, heeft Ger van Oers een enorm handelaarsinstinct ontwikkeld. Jarenlang had hij een florerende online pennenhandel. Later opende hij zijn eigen antiek- en curiosawinkel.

Pennen blijven Ger van Oers na aan het hart liggen. Zodoende is hij de ideale veilingmeester voor de schrijfwarenveiling, waar meer dan genoeg interessante kavels voor worden aangeboden. Vooral de vulpennen van Montblanc zijn gewild. De gelimiteerde vulpennen uit de jaren ’80 en ’90 kunnen rekenen op fanatieke biedingen en ook de Duitse Pelikan vulpennen doen het goed. Ger van oers onderhoudt nauw contact met zijn aanbieders, in het toch al kleine pennenwereldje. Daarom weet hij iedere week weer een mooie veiling samen te stellen.

Gerben van IJken

Gerben van IJken

Speelgoed & bordspellen

Gerben van IJken

Veilingmeester Speelgoed & bordspellen

Ik wilde altijd al met Lego werken, Catawiki geeft mij die kans!

 • Ruim 30 jaar passie voor Lego
 • Bezoekt internationale Lego beurzen
 • Zet in op goede contacten kopers en verkopers
Gerben van IJken

In het ouderlijk huis van Gerben van IJken verrees een complete stad. Een Lego-stad wel te verstaan, opgebouwd uit de tientallen sets die hij al op jonge leeftijd cadeau kreeg. De multifunctionele Lego blokjes fascineerden hem enorm. En had hij alles volgens de handleiding in elkaar gezet? Dan werd het weer afgebroken en naar eigen inzicht gecombineerd met andere sets. Lego is altijd een passie gebleven, die Gerben van IJken op de voet volgde, onder andere door naar internationale beurzen te gaan. Een baan waarin hij met Lego zou werken, was zijn ultieme droom…die nu is uitgekomen.

Gerben van IJken geniet dan ook van ieder moment dat hij als veilingmeester doorbrengt. Sets uit de jaren ’50 en ’60 zijn nog steeds te combineren met moderne sets, wat een levendige handel mogelijk maakt. Daarnaast is Lego een goede investering, doordat de collectie iedere twee jaar wisselt en nooit meer terugkomt. Als er unieke sets op de veiling staan, zoals de gelimiteerde Millennium Falcon, is dat dus altijd weer spannend! Maar Gerben van IJken vindt het vooral bijzonder, dat hij met zijn Lego veiling zoveel mensen blij kan maken. Daar is Lego tenslotte voor bedoeld!

Gijs Hamming

Gijs Hamming

Veilingmeester Tapijten (oosters & handgeknoopt)

Niet iedereen weet dat het soms jaren duurt voordat een tapijt helemaal af is

 • Meer dan 20 jaar lang eigen winkel in Oosterse tapijten
 • Kocht zelf tapijten in het verre oosten
 • Breed netwerk

Bijzondere kavels

Gijs Hamming

Via de familie van een Armeense studiegenoot maakte Gijs Hamming voor het eerst kennis met Oosterse tapijten. Deze familie maakte al meer dan honderd jaar exclusieve tapijten. Met die kleden als startkapitaal, gingen Gijs Hamming en zijn studiegenoot de beurs op. Door tapijten te zien, voelen én ruiken leerde Hamming zijn handelswaar steeds beter kennen, wat een ware passie voor Oosterse tapijten in hem losmaakte. Nadat zijn vriend overleed, zette Gijs Hamming de onderneming voort met twee eigen winkels. Dat heeft hem twintig jaar ervaring opgeleverd, gevuld met reizen naar bazars in het verre oosten, onderhandelen en verkopen.

Het is duidelijk dat Gijs Hamming een schat aan kennis heeft opgebouwd, waarmee hij als veilingmeester weet wat voor tapijten hij aangeboden krijgt. Aan patronen, kleuren en knooptechnieken valt meestal goed te achterhalen waar een tapijt vandaan komt en wat voor waarde het vertegenwoordigt. Bij twijfel werpt Gijs Hamming een blik op één van zijn naslagwerken. Hij zorgt ervoor dat de mooiste tapijten op Catawiki komen te staan. Zoals de meer betaalbare tapijten uit de jaren ’50 tot ’80, maar ook duurdere tapijten van begin 20ste eeuw.

Guido Mascini

Guido Mascini

Wijn

Guido Mascini

Veilingmeester Wijn

Ik ben enorm gefascineerd door de enorme verscheidenheid aan wijnen.

 • Was eigenaar van een eigen restaurant met exclusieve wijnkaart
 • Volgde vele wijncursussen
 • Werkzaam geweest bij diverse veilinghuizen
Guido Mascini

Na de opening van zijn eigen restaurant ontstond Guido Mascini’s voorliefde voor goede wijn. Door de vele wijnimporteurs die hem benaderden, maakte hij kennis met een breed scala aan kwaliteitswijnen. De verschillen die de diverse wijnen met zich meebrengen, zowel in smaak als in prijs, fascineerden hem enorm. Daar wilde hij meer van weten! Na diverse wijncursussen en bezoeken aan wijnchateau ’s in o.a. Europa en Afrika, mag Guido Mascini zich een echte kenner noemen. Nadat hij zijn restaurant verkocht werkte hij bij diverse veilinghuizen. Naast het veilingmeesterschap vervult hij bij Catawiki ook een coördinerende rol voor de wijn, port en whisky veilingen op Catawiki.

Daarbij neemt Guido Mascini vooral het organisatorische aspect voor zijn rekening en bekijkt hij samen met de veilingmeesters welke kansen er liggen voor nieuwe veilingen of themaveilingen. Qua inhoud vertrouwt hij op de expertise van de veilingmeesters, die iedere week weer een smaakvolle selectie weten te presenteren. Zelf is hij enorm liefhebber van een Kanonkop 'Paul Sauer', maar een zeldzame whisky, of een goede wijn uit 2010 - een prachtige wijnjaar -, mag in de veilingen ook niet ontbreken.

Hans Seems

Hans Seems

Munten

Hans Seems

Veilingmeester Munten

Bankbiljetten zijn mijn grote passie, ik kan er dagen over praten.

 • 40 jaar ervaring
 • Bestuurslid IBNS (International Banknotes Society)
 • Wereldwijd expert op gebied van replacement notes
 • Meegewerkt aan diverse publicaties

Bijzondere kavels

Hans Seems

Zoals veel jongens van zijn leeftijd, begon Hans Seems op zijn zesde munten te sparen. Maar toen hij op zijn achtste van zijn vader een biljet kreeg om iets leuks te kopen, ontdekte hij zijn ware passie: bankbiljetten! Het bewuste biljet hangt nu nog steeds boven zijn bureau en vormt de basis voor een passie waar hij al zijn hele leven mee bezig is; vanaf zijn zestiende als actief handelaar. Hans Seems bezoekt beurzen rond de hele wereld en hij heeft zijn eigen veilinghuis opgezet. Inmiddels heeft hij zo een kennisbank opgebouwd, waar wereldwijd geen mens aan kan tippen.

Het kan dan ook geen toeval zijn dat Hans Seems zijn expertise voor Catawiki inzet. De voor zijn veiling aangeboden bankbiljetten herkent hij in één oogopslag. Zelfs de zogenaamde replacement notes, waarvan hij wereldwijd de aangepaste serienummers uit zijn hoofd kent. Voor zijn veilingen vindt Hans Seems de staat waarin het biljet verkeert van het grootste belang. Hij let dan ook scherp op vouwen en beduimelde hoekjes. Wekelijks zorgt hij voor zoveel mogelijk diversiteit in het aanbod, zodat ieder biljet helemaal tot zijn recht komt.

Harald Fredriks

Harald Fredriks

Cartografie

Harald Fredriks

Veilingmeester Cartografie

Naast een mooie decoratie, zijn cartografische prenten een waardevaste investering.

 • Werkte als officier geografische inlichtingen bij defensie
 • Ruim 17 jaar ervaring
 • Bloeiende Cartografische handel opgezet

Bijzondere kavels

Harald Fredriks

Een mooie decoratie, een aandenken aan je genealogische oorsprong of een waardevaste investering. Allemaal goede redenen om een antieke landkaart of stadsplattegrond aan te kopen. Harald Fredriks is hier goed van op de hoogte en weet daarom, als veilingmeester en liefhebber, mooie cartografische veilingen samen te stellen.

Harald Fredriks kwam tijdens zijn defensietijd in aanraking met zijn passie. Als ‘officier geografische inlichtingen’ moest hij (potentiële) uitzendgebieden analyseren en in kaart brengen. Aan de hand van satellietbeelden, maar vaak genoeg ook van recente en, indien niet aanwezig, verouderde kaarten. Daarmee werd zijn interesse gewekt en na bijna tien jaar bij de landmacht gewerkt te hebben, zette hij een bloeiend cartografisch antiquariaat op. Landkaarten, stadsplattegronden, topografische prenten en stadsaanzichten; Harald Fredriks heeft ze allemaal in handen gehad.

Het veilingmeesterschap is hem dan ook op het lijf geschreven. In het relatief kleine cartografische wereldje, kent hij de meeste antiquaren persoonlijk. Elke week worden er in de veiling dan ook vele bijzondere kaarten aangeboden. Zeldzame kaarten uit het VOC tijdperk, met geheime handelsroutes, ziet Harald Fredriks het liefst langskomen, maar die kans is gezien de zeldzaamheid van dergelijke kaarten heel klein. Maar ook de ‘gewonere’ cartografische grafiek neemt hij graag mee in zijn veilingen, voor een gevarieerd en aantrekkelijk aanbod.

Horst Kløver

Horst Kløver

Veilingmeester Kunst (fotografie) / Kunst (modern)

Horst Kløver

Fotografie is een universele taal die mensen kan verbinden.

 • Ruim 25 jaar professionele ervaring
 • Kent alle facetten van het vak
 • Groot internationaal netwerk
 • Publiceert regelmatig over fotografie

Bijzondere kavels

Horst Kløver maakte zijn eerste reportage van een modeshow als tiener voor de schoolkrant. Hij werd gegrepen door de fotografie en wilde daar meteen in verder. Hij koos voor een studie kunstgeschiedenis en fotografie. Direct daarna rolde hij het vak in als fotografisch verslaggever voor diverse tijdschriften. Horst Kløver heeft zo veel ervaring opgedaan en een groot netwerk opgebouwd, maar hij wilde ook meer tijd doorbrengen bij zijn gezin. Toen is hij zich gaan verdiepen in de theoretische kant van fotografie en werd hij actief als curator voor musea en galeries door heel Europa. De contacten die Horst Kløver daarbij heeft opgedaan, enthousiasmeert hij nu voor Catawiki. Op die manier brengt hij een stroom aan kwalitatief aanbod op gang. Als creatieveling en curator weet hij daarmee veelzijdige veilingen neer te zetten. Daarbij wisselt hij het werk van gerenommeerde fotografen af met dat van veelbelovend jong talent. De manier waarop Horst Kløver zijn veiling samenstelt krijgt in het bijzonder zijn aandacht, waarbij hij graag wat experimenteert. Iedere week is hij daarom weer benieuwd hoe zijn veilingen het doen bij de bieders.

Imee Montbord

Imee Montbord

Ansichtkaarten / Fashion

Imee Montbord

Veilingmeester Ansichtkaarten / Fashion

Ansichtkaarten bieden een intrigerend kijkje in andere culturen.

 • 15 jaar ervaring
 • Eigen handel opgezet
 • Zelf verzamelaar
Imee Montbord

Imee Montbord’s interesse voor ansichtkaarten begon toen ze een doos erfde; boordevol ansichtkaarten. Alle categorieën kaarten waren daar wel in te vinden, maar vooral de kaarten van vreemde culturen grepen haar aandacht. Afbeeldingen van Aziatische klederdracht of een Japanse Geisha prikkelden haar verbeelding en boden een interessant kijkje in andere culturen. Zo begon Imee Montbord meer ansichtkaarten te verzamelen en vervolgens te verhandelen op beurzen en op markten. Haar specialiteit was het opsporen van kaarten die haar klanten nog zochten voor hun verzameling.

Imee Montbord zet haar kennis van de markt nu in voor de Ansichtkaartenveiling van Catawiki. Net als vroeger op de markt, houdt Imee Montbord van goed contact met bieders en aanbieders, zodat ze goed geïnformeerd kunnen worden.

Iris Hendriks

Iris Hendriks

Sieraden

Iris Hendriks

Veilingmeester Sieraden

Vroeger maakte ik als amateur edelsmid mijn eigen sieraden.

 • Al bijna 40 jaar gebiologeerd door edelstenen en sieraden
 • Amateur edelsmid
 • Actief geweest als handelaar
 • Enorme praktijkervaring
Iris Hendriks

Edelstenen hebben altijd een onweerstaanbare aantrekkingskracht gehad op Iris Hendriks. Met een hamer en beitel ging ze vroeger zelf op pad om zelf edelstenen uit rotsen te hakken. Als amateur edelsmeder maakte ze dan ook jarenlang haar eigen sieraden. En als handelaar ging allerhande curiosa door haar handen, waar ze altijd het fijne van wilde weten. Alles waar een edelsteen op zit, heeft ze wel eens gezien of verhandeld.

Designer jewelry, gouden kettingen en oude broches van oma; alles wat zich sieraad mag noemen, wordt volgens Hendriks aangeboden voor de Catawiki sieradenveiling. Met name Bvlgari sieraden, blijken volgens Hendriks bij nadere inspectie toch wel eens uit een Chinese fabriek te komen. Iris Hendriks weet als geen ander op welke merktekens en verborgen kenmerken ze moet letten. Ze ziet met haar ervaring vaak al snel of het een fabrieksproduct of handwerk betreft.

Jacopo Corsi

Jacopo Corsi

Munten

Jacopo Corsi

Veilingmeester Munten

Jacopo Corsi

Munten zijn meer dan woordeloze objecten, ze vertellen waardevolle verhalen over onze historie.

 • Fanatiek verzamelaar
 • Mastergraad archeologie
 • Lid van Società Numismatica Italiana
 • Groot netwerk

Bijzondere kavels

Jacopo begon al op jonge leeftijd met het verzamelen van munten, nadat hij de eerste kreeg toegestopt van zijn opa. Al snel werd hij gegrepen door de rijke munthistorie van Italië. Een passie die nooit meer weg is gegaan. Vandaar ook dat hij archeologie is gaan studeren, waarbij hij diverse opgravingen heeft georganiseerd en een brede kennis van de Italiaanse oudheid heeft opgedaan. Nadat hij zijn PhD. heeft behaald, is Jacopo Corsi nog even blijven werken bij de universiteit, maar al snel besloot hij zijn ware passie te volgen en met munten te gaan werken.

Die kans kreeg Jacopo Corsi bij Catawiki. Hij vindt het heerlijk om te werken als veilingmeester en daarbij de hele dag met munten bezig te zijn. Het is voor hem dan ook een waar voorrecht om alle aangeboden munten uitgebreid te bestuderen. Daarbij let hij vooral goed op de kwaliteit van de foto’s. Natuurlijk om de munt goed te kunnen beoordelen, maar ook om deze mooi te kunnen presenteren op Catawiki. Jacopo Corsi hoopt op die manier -en door zijn grote netwerk aan te spreken- steeds meer van zijn landgenoten enthousiast te maken voor Catawiki.

Jacques Pels

Jacques Pels

Strips

Jacques Pels

Veilingmeester Strips

Jacques Pels

Behalve strips tekenen, heb ik eigenlijk alles gedaan wat met strips te maken heeft.

 • Werkte 20 jaar lang voor verschillende uitgeverijen van stripboeken
 • Organiseerde grote stripbeurzen
 • Werkte mee aan verschillende naslagwerken en tentoonstellingen over strips
 • Zelf verzamelaar

Jacques Pels is zoveel met strips bezig, dat alleen stripfiguren zelf er dichter bij betrokken zijn. Als jonge koter las hij al de Donald Duck, Kuifje en Robbedoes, maar zijn interesse werd pas echt gewekt toen de eerste stripspeciaalzaak zich in Gent vestigde. Daar maakte Jacques Pels kennis met duurdere strips, die hij maar wat graag wilde verzamelen. Inmiddels verzamelt hij al meer dan 40 jaar strips en curiosa. Doordat hij voor zijn hobby veel Europese beurzen bezocht, heeft hij een internationaal netwerk uitgebouwd.

Daarnaast was hij betrokken bij de organisatie van beurzen, de distributie van stripweekbladen en heeft hij gewerkt aan diverse tentoonstellingen en naslagwerken rond strips. Als veilingmeester heeft hij dan ook een scherp oog voor mooie kavels. Het belangrijkste vindt Jacques Pels de staat waarin de aangeboden objecten verkeren. Vooral voor eerste uitgaven en stripcuriosa is dat dé onderscheidende factor. En is er twijfel over een bepaalde illustratie of andere zaken? Dan levert een blik in zijn eigen collectie vaak al uitsluitsel.

Jamie Brindle

Jamie Brindle

Horloges

Jamie Brindle

Veilingmeester Horloges

Mijn vader zei altijd: een horloge is het mooiste sieraad dat een man kan dragen.

 • Bijna 25 jaar handelservaring
 • Jarenlang op bekende Bermondsey market gestaan
 • Eigenaar speciaalzaak
 • Groot netwerk opgebouwd

Bijzondere kavels

Jamie Brindle

Jamie Brindle kreeg zijn liefde voor horloges van huis uit mee. Zijn vader droeg graag mooie horloges en op zijn dertiende kreeg hij zijn eerste Timex horloge als kerstcadeau. Dat was toen heel wat, maar naarmate hij ouder werd, begonnen de exclusievere horloges te lonken. Daarmee stond hij jarenlang op de bekende Bermondsey antiques market in London, waar hij horloges inkocht en verkocht. Zo heeft hij enorm veel geleerd en een groot netwerk opgebouwd. Inmiddels heeft Jamie Brindle al elf jaar zijn eigen juwelierszaak, gespecialiseerd in horloges. Met ruim 25 jaar handelservaring, loopt Jamie Brindle over van horlogekennis, die hij graag inzet voor Catawiki. Inmiddels weet hij precies waar hij op moet letten bij het beoordelen van horloges. Vooral het uurwerk zelf vindt hij belangrijk om goed te bekijken. Daaraan kun je zien of het horloge in een goede staat verkeert én omdat de fabrikant hier altijd zijn eigen kenmerken aan toevoegt. Als veilingmeester wordt Jamie Brindle ondanks zijn kennis nog dagelijks verrast door mooi aanbod, zoals degelijke kwaliteitshorloges uit Oost-Europa, die populair zijn in de UK en gelimiteerde edities van zijn favoriete merken.

Jamie Beeden

Jamie Beeden

Kunst (fotografie)

Jamie Beeden

Veilingmeester Kunst (fotografie)

Jamie Beeden

Een goede foto raakt je diep van binnen.

 • Ruim 20 jaar professionele ervaring
 • Was fotograaf voor grote platenlabels, magazines en multinationals
 • Kent alle facetten van fotografiewereld
 • Eigen fotogalerie

Bijzondere kavels

Jamie Beeden leerde de fijne kneepjes van het fotografie vak op de universiteit in London. Vers uit de schoolbanken werd hij aangenomen als assistent van een opkomend fotograaf, waar hij vooral héél hard leerde werken. Dat legde hem geen windeieren toen hij na enkele jaren voor zichzelf begon. Jamie Beeden werkte twaalf jaar lang als fotograaf voor platenlabels, grote magazines en internationale bedrijven. Daarna zocht hij wat rustiger vaarwater op als medewerker bij een commercieel fotobureau en galeries in London, om vervolgens zijn eigen galerie te openen in het rustieke Margate.

Met een flinke rugzak, gevuld met fotografie ervaring, werkt Jamie Beeden nu als veilingmeester voor Catawiki. De duizenden foto’s die hij in zijn leven heeft gezien en gemaakt, stellen hem in staat de aangeboden kavels in één oogopslag op waarde te schatten en talent te herkennen. Naast de bekende namen neemt hij daarom ook regelmatig aanstormend talent in zijn veiling op. Jamie Beeden ziet graag eerste edities van beroemde fotoboeken, het liefst gesigneerd door de fotograaf. Daarmee wil hij zijn veiling naar een hoger niveau tillen en van Catawiki dé plek maken om online foto’s te bemachtigen.

Jaromir Budi

Jaromir Budi

Antiek / Curiosa / Design

Jaromir Budi

Veilingmeester Antiek / Curiosa / Design

Jaromir Budi

Ik houd van het actieve karakter van de veilingwereld.

 • Ruim 15 jaar ervaring
 • Museumkunde gestudeerd
 • Timmermansopleiding gedaan
 • Groot internationaal netwerk

Bijzondere kavels

Joromir Budi komt uit een familie van verzamelaars. Geen wonder dus dat hij als tiener al de lokale rommelmarkt afstruinde, op zoek naar een mooie aanwinst. Antieke meubelen trokken vooral zijn aandacht en inspireerden hem het timmermansvak te leren. Daarbij maakte Joromir Budi ook kennis met de veilingwereld. Het actieve karakter, de interactie en de grote diversiteit aan voorwerpen, waren precies wat hij zocht. Twaalf jaar lang heeft hij in diverse veilinghuizen gewerkt, van New York tot Berlijn en online.

Tijdens zijn jaren als taxateur heeft Joromir Budi een enorm brede kennis opgebouwd van allerlei soorten antiek en de markt die het omringt. Die kennis helpt hem de diverse kavels voor Catawiki te beoordelen. Zijn timmermansoog mogen we echter ook niet vergeten. Het geeft hem gevoel voor het hout en vakmanschap en hij bespeurt de sporen van machinale bewerking. Daarmee kan hij zijn kavels goed beoordelen, maar volgens Joromir Budi is contact leggen en vertrouwen opbouwen net zo belangrijk. Daarom onderhoudt hij goed contact met kopers en verkopers, zodat hij telkens succesvolle veilingen neer weet te zetten.

Jasper De Jong

Jasper De Jong

Boten

Jasper De Jong

Veilingmeester Boten

Boten via de veiling verkopen heeft ongetwijfeld de toekomst.

 • 20 jaar werkervaring
 • Zelf fervent zeiler en liefhebber
 • Had eigen in- en verkoop bedrijf
 • Kent botenwereld van binnen en buiten

Bijzondere kavels

Jasper De Jong

De botenwereld kent geen geheimen meer voor Jasper de Jong. Sinds hij er op zevenjarige leeftijd met zijn eerste zeilbootje op uit trok, heeft hij alleen nog zeewind en boten geademd. Hij greep iedere zeilwedstrijd, zeilkamp en training aan om te zeilen en ging vanaf zijn zestiende zelf lesgeven. Vele zeiluren later bleek dat Jasper de Jong meer een praktijkman is dan een studiebol, dus ging hij liever aan het werk bij een bootverhuur. Sindsdien heeft hij alle denkbare banen die met boten van doen hebben beoefend. Uiteindelijk is hij voor zichzelf begonnen met een bedrijf in restauratie, onderhoud, veilingen en in- en verkoop.

Omdat Jasper de Jong boten van binnen en van buiten kent, weet hij als veilingmeester het diverse aanbod op waarde te schatten. Hij merkt dat het veilen van boten nog niet altijd vanzelfsprekend is, maar met zijn expertise weet hij de aanbieders goed te informeren. Zo streeft hij ernaar steeds meer mooie boten in de veiling op te nemen. En krijgt hij de mogelijkheid een perfect onderhouden zeiljacht uit de jaren ’70 of een echte Riva V8 Speedboat in zijn veiling op te nemen, dan is Jasper de Jong een gelukkig mens.

Jay McLellan

Jay McLellan

Glas

Jay McLellan

Veilingmeester Glas

Jay McLellan

Ik heb grote bewondering voor het vakmanschap in glaswerk.

 • 15 jaar eigen glashandel en galerie
 • Online catalogus van Nederlands glaswerk uitgegeven
 • Levenslange betrokkenheid bij cultuur en kunst op internet.

Bijzondere kavels

Jay McLellan’s interesse voor glas komt voort uit zijn achtergrond in IT, waar hij zich bezighield met het ordenen van (museale) gegevens in grote databases. Toen hij via zijn partner in contact kwam met Nederlands glaswerk, bemerkte hij dat er nog geen openbare catalogus bestond. Hij zag het als zijn doel om die op te zetten en te verspreiden, en nieuwe verzamelaars daarmee te stimuleren. Dat bleek niet voor niets te zijn. Als één van de eerste online pioniers zette hij er een betrouwbare online glashandel mee op. Inmiddels, na meer dan 15 jaar succesvolle handel, mag Jay McLellan zich een expert op het gebied van glaswerk noemen.

Die expertise zet Jay McLellan nu in voor Catawiki, waar hij o.a. Nederlandse en Italiaanse glasvoorwerpen taxeert. Daarbij is hij zich terdege bewust van zijn verantwoordelijkheid als veilingmeester, en zet zich in voor een zo volledig en uitgebreid mogelijke omschrijving van de kavels. Daarom hecht Jay McLellan met name waarde aan goede foto’s en wil hij aanbieders graag uitleggen hoe je deze maakt. Dan pas komen de details, de vormen en het vakwerk genoeg uit de verf voor een goede taxatie en een enthousiast bod.

Jeroen Hamelink

Jeroen Hamelink

Platen / vinyl

Jeroen Hamelink

Veilingmeester Platen / vinyl

Er gaat niets boven het beleven van muziek met een fysiek product.

 • Ruim 10 jaar ervaring
 • Werkte jaren als filiaalmanager van platenzaak
 • Zelf vinylliefhebber en verzamelaar
Jeroen Hamelink

De liefde voor vinyl is al op jonge leeftijd ontstaan bij Jeroen Hamelink. Heerlijk vond hij het, om te grasduinen door de verzameling van zijn ouders en zomaar iets te luisteren. Nu nog steeds geniet hij van de totaalbeleving die het opzetten van een plaat biedt. Inmiddels heeft Jeroen Hamelink dan ook een indrukwekkende verzameling vinyl en CD’s opgebouwd. Deels dankzij zijn werk als filiaalmanager in een platenzaak, waar hij vele duizenden platen en CD’s langs heeft zien komen en de markt van binnen en buiten heeft leren kennen. Die kennis zet hij nu in bij Catawiki.

Ondanks de opmars van digitale luistermogelijkheden, merkt Jeroen Hamelink dat er steeds meer behoefte is aan vinyl. En niet alleen van verzamelaars; ook steeds meer jongeren kopen hun muziek liever op vinyl, met daarnaast een digitale kopie. Zij zijn vaak geïnteresseerd in de klassiekers, zoals platen van Led Zeppelin, The Doors en The Beatles. Maar Jeroen Hamelink richt zich via themaveilingen ook op minder bekende genres, waarin veel vinyl aangeboden wordt. Op die manier zorgt hij voor veelzijdige veilingen, met juweeltjes voor de vinyl fijnproevers en goede kwaliteit vinyl voor de liefhebber.

Jeroen Trapman

Jeroen Trapman

Horloges

Jeroen Trapman

Veilingmeester Horloges

Jeroen Trapman

De historische waarde die horloges belichamen fascineert me enorm.

 • Enorme horlogekennis
 • Zelf verzamelaar
 • Zet in op goed contact

Bijzondere kavels

Als 15-jarige was het voor Jeroen Trapman tijd voor de volgende stap richting volwassenheid: een mooi horloge. Hij dook in het onderwerp met research op internetfora, in tijdschriften en naslagwerken. Na een half jaar was zijn eerste horloge een feit: een mooie Seiko. Ondertussen was hij helemaal gegrepen door horloges en begon alweer te sparen voor de volgende. Alles fascineert hem: het design, de techniek én de historische waarde die ze belichamen. Het is fantastisch om te bedenken dat een horloge gedragen kan zijn door een bergbeklimmer op de Mount Everest, in de diepten van de oceaan of zelfs op de maan.

Inmiddels mag Jeroen Trapman zich een waar expert noemen op horlogegebied. Hij kent alle merken van voor tot achter, van vintage lijn tot het nieuwe model van volgende maand. Hij vindt het vooral mooi om te zien hoe vraag en aanbod samen komen op Catawiki en vindt het erg leuk om bieders en aanbieders te adviseren. Verzamelaars vinden er dat ene speciale model waarmee ze hun verzameling completeren, terwijl andere bieders aan hun trekken komen als ze gewoon een mooi horloge willen. Persoonlijk ziet Jeroen Trapman het liefst een mooie vintage Rolex langskomen.

Joaquin Fernandez Cebrian

Joaquin Fernandez Cebrian

Edelstenen / Horloges

Joaquin Fernandez Cebrian

Veilingmeester Edelstenen / Horloges

Mijn ervaring als edelsmid helpt me bij het beoordelen van horloges

 • Meer dan 25 jaar horloge enthousiasteling
 • Bijna 20 jaar ervaring als edelsmid
 • Eigen edelsmid bedrijf

Bijzondere kavels

Joaquin Fernandez Cebrian

Hoewel Joaquin Fernandez Cebrian altijd al gek was op horloges, begon de liefde ervoor pas echt tijdens een tennistoernooi waar hij aan deelnam. Breitling, de bekende horlogemaker, had daar een kleine expositie met de nieuwste modellen. De jonge Joaquin werd op slag verliefd en begon te sparen voor zijn eerste Breitling. Sindsdien is hij een echte horlogefanaat die alle nieuwtjes bijhoudt, deelneemt aan beurzen en regelmatig afspreekt met andere enthousiastelingen. Anders dan de meeste liefhebbers, voelt Joaquin Fernandez Cebrian er niets voor om met zijn horloges te koop te lopen. Liever houdt hij het discreet. Die discretie geldt volgens Joaquin Fernandez Cebrian niet voor horloges op Catawiki; die moeten zo goed mogelijk worden gepresenteerd. Hij geeft dan ook regelmatig advies over het maken van goede foto’s, goed schoonmaken van het horloge en het geven van de juiste informatie. Zo weet de bieder precies waarop geboden wordt en de aanbieder krijgt uiteindelijk een hogere opbrengst. Dankzij zijn ervaring als edelsmid, kan Joaquin Fernandez Cebrian vooral ook de kwaliteit van gouden en met juwelen bezette horloges goed beoordelen. Dat doet hij graag, want iedere week vindt hij het weer spannend om te zien wat voor prachtige horloges er worden aangeboden.

Job Kwakman

Job Kwakman

Boeken / Curiosa

Job Kwakman

Veilingmeester Boeken / Curiosa

Ik wil bij ieder boek de bijzonderheid naar voren brengen.

 • Studeerde kunst & cultuur
 • Was eerder werkzaam bij een veilinghuis gespecialiseerd in boeken
 • 12 jaar praktijkervaring

Bijzondere kavels

Job Kwakman

Job Kwakman heeft van jongs af aan een passie voor boeken. Naast zijn studie Kunsten, Cultuur & Media maakte hij kennis met het veilingwezen en de boekhandel. Toen Job Kwakman al die boeken bij zijn werk voor een veilinghuis door zijn handen voelde gaan, de historie en het verhaal erachter opzocht en ze opnam in catalogi, werd zijn liefde pas écht aangewakkerd.

Daarom voelt Job Kwakman zich als een vis in het water bij Catawiki. Dagelijks krijgt hij een verscheidenheid aan boeken aangeboden die om een bepaalde reden bijzonder zijn. Dit loopt uiteen van een fraai geïllustreerd kinderboek tot een oud en zeldzaam manuscript. Met de aanbieder besteedt hij er de grootste zorg aan het zo goed mogelijk te presenteren, om dat wat het bijzonder maakt naar voren te brengen. Zo bouwt hij met zijn collega's veilingen op die bieders vooral prikkelen om toch nog even een bod te doen op die mooie of zeldzame editie...

Joep Egmond

Joep Egmond

Muziekinstrumenten

Joep Egmond

Veilingmeester Muziekinstrumenten

George Harrison en Paul McCartney begonnen op gitaren van mijn vader

 • Zijn familie maakte de beroemde ‘Egmond’ gitaren
 • Had een eigen muziekinstrumentenwinkel
 • 35 jaar vakkennis
 • Muzikale achtergrond

Bijzondere kavels

Joep Egmond

George Harrison, Brian May en Paul McCartney. Het zijn allemaal rocksterren, maar ze hebben meer met elkaar gemeen: allemaal begonnen ze op een Egmond gitaar. De fabriek waar deze gitaren werden gemaakt, was van Joep Egmonds vader, die ook een muziekinstrumentenwinkel had. Joep Egmond werd geboren boven de winkel. Het was dan ook geen verrassing dat hij de winkel overnam. Zo heeft hij in meer dan 35 jaar een enorme vakkennis opgedaan, waarbij hij bijna alle denkbare instrumenten wel eens langs heeft zien komen.

Muziekinstrumenten zijn voor emotionele mensen, weet Joep Egmond. Een instrument is hun brood en daarom moet het een goede investering zijn. Zo was het in de winkel en nu op Catawiki is het niet anders. De aangeboden kavels bespreekt hij daarom graag met zijn aanbieders. En dankzij zijn expertise en handelsinstinct, weet hij samen altijd tot een mooie veiling te komen. Joep Egmond ziet het liefst wat zeldzamere instrumenten langskomen, zoals een handgemaakte Steinway piano. Maar een mooie viool of djembé neemt hij ook graag in zijn veilingen op.

John Searle

John Searle

Motoren & brommers

John Searle

Veilingmeester Motoren & brommers

Vooral oldtimer motoren uit de Jaren ’30 geven een mooie periode weer.

 • Ruim 25 jaar ervaring
 • Televisieprogramma’s over motoren gemaakt
 • Neemt deel aan (inter)nationale oldtimer races
 • Grote passie voor oldtimer motoren

Bijzondere kavels

John Searle

John Searle was 18 toen hij zijn eerste eigen motor kocht: een BMW R60. Toen al was dat een oldtimer, maar nog steeds rijdt hij er regelmatig op. De liefde voor oude motoren is nooit minder geworden. Ook niet toen John Searle televisieprogramma’s filmde en regisseerde over de nieuwste modellen. Daarnaast bleef hij deelnemen aan oldtimer races door heel Europa, soms samen met zijn vrouw in de zijspan. De motors waar John Searle mee deelneemt, onderhoudt hij trouw in zijn werkplaats, waar hij sinds kort ook zijn werkzaamheden voor Catawiki uitvoert. Omringd door zijn passie, zoals het hoort.

Voor zijn veilingen vindt John Searle het belangrijk om de gegevens van aangeboden motoren goed te controleren. Komen bijvoorbeeld de serienummers van het frame en de motor overeen, dan heb je ‘matching numbers’ en ben je zeker van een geheel authentieke motor die het goed doet in de veiling. Daarnaast Heeft John Searle, door zijn jarenlange ervaring bij de televisie, veel mensenkennis opgebouwd. Hij gaat daarom graag het gesprek aan met kopers, verkopers en enthousiastelingen die zijn passie delen.

Jonathan Cox

Jonathan Cox

Sieraden

Jonathan Cox

Veilingmeester Sieraden

Ik geniet van prachtige erfstukken die honderd jaar niet op de markt zijn geweest.

 • Ruim 20 jaar ervaring
 • Geologie gestudeerd
 • Zelf enthousiasteling en verzamelaar

Bijzondere kavels

Jonathan Cox

Jonathan Cox is geboren en getogen in Afrika, waar zijn vader eigenaar was van een mijn. Daar heeft hij al kennis gemaakt met edelstenen en die interesse is hij nooit meer verloren. Zijn studie geologie sluit ook op zijn interesse aan en na die te hebben afgerond, kocht hij een juwelierszaak. Daarmee zit Jonathan Cox inmiddels alweer twintig jaar in het vak, met diverse grote klanten. Op die manier heeft hij een breed netwerk opgebouwd en de meest exclusieve stukken in handen gehad, wat hem een schat aan ervaring heeft opgeleverd.

Jonathan Cox is verheugd dat hij zijn ervaring voor Catawiki kan aanwenden én dat hij op deze manier zijn kennis kan blijven uitbreiden. Met de internationale uitbreiding van Catawiki ziet hij steeds meer interessante sieraden opduiken, met enthousiaste kopers uit alle werelddelen. Jonathan Cox kan er vooral van genieten wanneer een exclusief erfstuk wordt aangeboden, dat al honderd jaar niet meer op de markt is geweest. Hij streeft ernaar om zijn veilingen zo aantrekkelijk mogelijk te maken door dot soort verrassende stukken erin op te nemen.

Jos Zinkstok

Jos Zinkstok

Postzegels

Jos Zinkstok

Veilingmeester Postzegels

Postzegels zijn één van de belangrijkste facetten van mijn leven geworden.

 • Ruim 35 jaar professionele ervaring
 • Organiseerde eigen veilingen
 • Zelf verwoed verzamelaar
Jos Zinkstok

Toen Jos Zinkstok voor zijn zesde verjaardag een pakketje postzegels kreeg, vond hij er niet veel aan. Gelukkig viel het cadeau bij zijn vader wel in goede aarde; die is direct aan het verzamelen geslagen en werd zelfs postzegelbestuurder. Zo kwam het dat de postzegelvereniging regelmatig bij de jonge Jos Zinkstok thuis samenkwam. Langzaam groeide er toch een liefde voor de zegels, waar Jos nog steeds blij om is. Hij startte zijn verzameling en liep menig beurs, veiling en postzegelhuis af. Toen zijn vader vroegtijdig overleed, was het aan hem diens collectie te verkopen. Zo ontdekte hij de handel en zijn handelsinstinct. Jos Zinkstok besloot zijn eigen postzegelveiling op te zetten. Vier keer per jaar kwamen verzamelaars uit het hele land erop af, omdat er regelmatig mooie zegels tussen zaten. En dat 28 jaar lang.

Na bijna 30 jaar diende zich een nieuwe uitdaging aan. Jos Zinkstok bracht namelijk als veilingmeester vanaf augustus 2012 de eerste Catawiki postzegelveiling en volgende tot ontwikkeling. Al zijn kennis en ervaring heeft hij erin gestoken. Zijn gevoel voor presentatie en oog voor mooie zegels, maken de veilingen tot een succes. En regelmatig ziet hij nog oude klanten of bekende aanbieders online terug.

Jurry Heshusius

Jurry Heshusius

Strips

Jurry Heshusius

Veilingmeester Strips

Zeldzame strips waar ik alle stripwinkels voor afliep, komen nu naar mij toe.

 • Werkte ruim 15 jaar in een stripwinkel
 • Zelf liefhebber en verzamelaar
 • Ervaren inkoper, verkoper en taxateur

Bijzondere kavels

Jurry Heshusius

Jurry Heshusius mag zich met recht een stripliefhebber noemen. Al op jonge leeftijd begon hij ze te lezen, waarop het verzamelen snel volgde. Naast strips verzamelde hij ook zeefdrukken en beeldjes; vooral van tekenaars als Enki Bilal en Moebius. Voor zijn verzameling liep hij beurzen en stripwinkels af in binnen- en buitenland, op zoek naar de exclusieve edities. Bij de lokale stripwinkel viel Jurry Heshusius al snel op, waar hij dan ook werd gevraagd als medewerker. Zo heeft hij ruim 15 jaar werkervaring opgedaan. Inkoop, verkoop, taxatie, alles wat met de striphandel te maken heeft.

Die rol neemt Jurry Heshusius nu weer op zich, maar dan online. Als veilingmeester is hij constant in de weer met de beoordeling van strips en het contact met bieders en aanbieders. De exclusieve uitgaves waar hij vroeger al die stripwinkels voor afliep, komen nu naar hem toe. Vanuit zijn ervaring ziet hij doorgaans in één oogopslag wat die waard zijn. En komt hij er niet uit, dan heeft hij een groot netwerk waarmee hij kan overleggen.

Kurt Salchli

Kurt Salchli

Boeken

Kurt Salchli

Veilingmeester Boeken

Kurt Salchli

Ik heb de boekenwereld vanuit ieder perspectief gezien.

 • Ruim 35 jaar professionele ervaring
 • Eigen boekenwinkels en uitgeverij gehad
 • Groot internationaal netwerk

Bijzondere kavels

Kurt Salchi is altijd een fervent lezer geweest. Zijn eerste zakcentje verdiende hij bij een bibliotheek voor kinderboeken. Met een economische studie als basis, bleef hij zich toeleggen op het boekenvak. Al op zijn 24e was zijn eerste boekwinkel met nieuwe en antiquarische boeken een feit. Reislustig als hij is, begon Kurt Salchi diverse boekwinkels in Parijs en weer later startte hij een uitgeverij, waarvoor hij heel Europa doorreisde en een belangrijk netwerk opbouwde met schrijvers, illustrators, uitgeverijen en winkeliers.

Dankzij zijn tijd in Frankrijk, heeft Kurt Salchi een heel aardig woordje Frans leren spreken. Vandaar ook dat hij vooral de Duitse en Franse literatuurveilingen voor zijn rekening neemt. Daarbij krijgt hij te maken met een grote diversiteit aan boeken. Veel ervan heeft hij zelf ooit verkocht of zelfs uitgegeven. Als geen ander weet hij deze boeken dan ook op waarde te schatten. Kurt Salchi houdt vooral rekening met het internationale karakter van de veiling. Waardoor bieders van over de hele wereld de mogelijkheid krijgen om boeken te bemachtigen die ze anders nooit in hun lokale boekwinkel tegenkomen.

Lara Geijsen

Lara Geijsen

Edelstenen

Lara Geijsen

Veilingmeester Edelstenen

Lara Geijsen

Het is een voorrecht om de betovering en schoonheid van edelstenen te mogen delen op Catawiki

 • Ruim 5 jaar ervaring
 • Grote passie voor juwelen
 • Opleiding gemologie gevolgd

Bijzondere kavels

Lara Geijsen werd voor het eerst écht gegrepen door edelstenen, toen zij als jong meisje met haar favoriete tante naar een juwelier ging om juwelen uit te zoeken. Haar liefde voor edelstenen bloeide opnieuw op toen zij in India woonde en voor de Indiase Harper’s Bazaar en ELLE fashion shoots ging organiseren. Daarvoor reisde ze de hele wereld over en mocht ze de mooiste sieraden, bezaaid met edelstenen gebruiken, waar de vrouwen in India hun kleurrijke ensembles mee verfraaien. Ze bezocht in Jaipur diverse edelsmeden en edelsteen handelaren om hun prachtige edelstenen en oude technieken te bestuderen en eenmaal terug in Europa, startte ze met de opleiding edelsteenkunde bij de Gemmological Association of Great Britain. Daarnaast heeft zij werkervaring opgedaan bij Bonebakker, de gerenommeerde juwelier die in 1840 nog de Koninklijke kroon heeft vervaardigd.

Als veilingmeester combineert Lara Geijsen haar theoretische kennis en praktijkkennis om het aanbod te beoordelen. Daarbij hoopt ze dat haar enorme passie voor edelstenen wordt weerspiegeld door haar gevarieerde veilingen. Lara Geijsen vraagt altijd naar de best mogelijke foto’s. Om het object goed te kunnen beoordelen, maar ook om de schoonheid, rijke kleuren en betovering van de edelstenen te presenteren. Het oog wil immers ook wat. En krijgen de met zorg geselecteerde edelstenen een nieuwe eigenaar, dan is ze stiekem erg benieuwd hoe het ze verder zal vergaan.

Laura Trevino

Laura Trevino

Sieraden

Laura Trevino

Veilingmeester Sieraden

Laura Trevino

Sieraden geven je een kijkje in de tijdsperiode waarin ze zijn gemaakt.

 • Afgestudeerd geschiedkundige
 • Gewerkt in diverse veilinghuizen

Laura Trevino kwam voor het eerst in contact met sieraden tijdens haar studie geschiedenis. Direct werd ze gegrepen door de fraaie objecten en door het verhaal dat ze vertellen over de tijd waarin ze zijn gemaakt. Vooral antieke sieraden uit de 19e eeuw vindt ze razend interessant om te onderzoeken. Tijdens en na haar studie, heeft Laura Trevino bij diverse veilinghuizen gewerkt, waar ze onder andere de sieraden onder haar hoede nam. Terwijl ze sieraden voor de veiling selecteert en beschrijvingen toevoegt, houdt ze zich ook bezig met het klantcontact en de online marketing.

Zo heeft Laura Trevino alle ins en outs van het veilingwezen meegekregen, wat bij Catawiki natuurlijk goed van pas komt. Met haar expertise weet ze sprankelende veilingen samen te stellen die de spanning van een echte veiling moeiteloos evenaren. Van fraaie Art-deco sieraden, tot antieke sieraden die het vakwerk van de edelsmid verraden, Laura Trevino neemt ze graag in haar veilingen op. Daarmee hoopt ze ook bij het internationale publiek ook de interesse te wekken, zodat ze kennismaken met de culturen die de sieraden representeren.

Leo Setz

Leo Setz

Kunst (klassiek)

Leo Setz

Veilingmeester Kunst (klassiek)

Leo Setz

Kunst zal altijd een onderdeel van mijn leven blijven.

 • Meer dan 30 jaar ervaring
 • 25 jaar lang eigen kunsthandel
 • Ervaren taxateur, restaurateur en handelaar
 • Groot kunstliefhebber

Bijzondere kavels

Al van jongs af aan is kunst onlosmakelijk met Leo Setz verbonden. Het begon met tekenen en schilderen. Later ontwikkelde hij zich als medewerker bij de veiling en kunsthandel van zijn vader en kwam tot volle bloei met zijn eigen kunsthandel en lijstenmakerij. Zo ademt Leo Setz al zijn hele leven kunst. Door alle schilderijen die in 25 jaar zijn winkel zijn gepasseerd, heeft hij een enorme feeling opgebouwd voor de waardering van schilderijen. Hij vindt het dan ook heerlijk om een grote boedel helemaal uit te pluizen en stuk voor stuk te bepalen wat ermee te doen.

Al die ervaring maakt Leo Setz een aanwinst voor Catawiki. Door vooral héél veel te kijken, weet hij inmiddels precies op welke details hij moet letten. En door zijn werk als restaurateur, heeft hij geleerd de ware potentie van een schilderij te zien, voorbij het eventuele stof en vuil dat erop zit. Leo Setz kan genieten van een mooi aanbod aan schilderijen, uit hoog en laag segment. Dat zorgt voor een steeds mooier aanbod en spannende veilingen.

Leonne van Bakel

Leonne van Bakel

Antiek / Keramiek

Leonne van Bakel

Veilingmeester Antiek / Keramiek

Ik heb een zwak voor Delfts aardewerk.

 • Studeerde kunstgeschiedenis
 • Afgestudeerd in Delfts aardewerk
 • Ruim 10 jaar handelservaring
 • Brede kennis van antiek

Bijzondere kavels

Leonne van Bakel

Leonne van Bakel is met ruim tien jaar ervaring in de ‘high-end’ kunsthandel bekend met het mooiste aardewerk. Op internationale beurzen zoals de Tefaf, Brafa en Pan heeft ze het allemaal in haar handen gehad. Je zou kunnen zeggen dat ze daarmee een beetje verwend is, maar gelukkig heeft ze ook nog oog voor ander antiek aardewerk. Ze heeft vooral een zwak voor Delfts aardewerk, waar dan ook haar afsluitende onderzoek voor haar studie kunstgeschiedenis over ging.

Tijdens die studie heeft Leonne van Bakel brede kennis opgedaan én heeft ze geleerd waar meer kennis te vinden valt. Een vaardigheid die haar nu als veilingmeester enorm goed van pas komt. En met haar basis in antiek aardewerk en de internationale kunsthandel weet zij veel voorwerpen goed op waarde te schatten. De enorme verscheidenheid aan aanbod bij Catawiki blijft echter haar horizon verbreden, wat Leonne van Bakel veel plezier oplevert. Ze geniet daarom van alle bijzondere dingen die langskomen en hoopt dat enthousiasme in haar veilingen over te brengen.

Leonor Arnó Pons

Leonor Arnó Pons

Veilingmeester Etnografica / Tribale kunst / Sieraden

Leonor Arnó Pons

Voor mijn collectie tribale kunst reisde ik de hele wereld over.

 • Ruim 30 jaar verzamelaar
 • 5 jaar handelservaring
 • Groot internationaal netwerk

Bijzondere kavels

Leonor Arnó Pons was altijd al gefascineerd door vreemde culturen en hun kunstzinnige uitingen. Hier en daar kocht ze al wel wat etnische en tribale sieraden, maar dit kwam pas echt op gang toen ze op haar 20e ging reizen door India. Terwijl ze 25 jaar lang als manager in een galerie werkte, bleef ze verzamelen. Uiteindelijk koos Leonor Arnó Pons voor haar passie en is ze de handel van tribale en etnische sieraden ingegaan met haar eigen online winkel. Daarvoor reist ze de hele wereld over en ziet ze hoe de objecten ook werkelijk worden gebruikt. Dat geeft haar inzicht en kennis die onontbeerlijk zijn voor een goede taxatie.

De kennis en ervaring van Leonor Arnó Pons komen nu samen bij Catawiki, waar zij de etnische sieraden veiling onder haar hoede heeft. In haar veilingen maakt zij vooral onderscheid tussen moderne sieraden en de zeldzamere, antieke sieraden. Hoewel beide met het nodige vakmanschap zijn vervaardigd, zijn de antieke sieraden vooral voor verzamelaars erg aantrekkelijk. Leonor Arnó Pons doet haar research daarom met de grootst mogelijke nauwkeurigheid, waarbij ze de herkomst van voorwerpen vaak tot op de kilometer nauwkeurig achterhaalt. Hierbij zijn haar reiservaring en eigen collectie onmisbaar. Komt ze er nog niet uit, dan duikt ze in haar grote collectie naslagwerken en catalogi.

Lisa Kok

Lisa Kok

Veilingmeester Kunst (klassiek) / Kunst (modern)

Naast de bekende kunstenaars geef ik jonge, veelbelovende kunstenaars ook graag een kans in de veiling.

 • Studeerde Kunstgeschiedenis
 • Werkte bij verschillende veilinghuizen, waaronder Christie’s
 • Had een eigen kunstgalerie

Bijzondere kavels

Lisa Kok

Lisa Kok is altijd al geïnteresseerd geweest in kunst. Helaas was ze niet gezegend met kunstenaarsgenen, dus koos ze voor de theoretische kant en ging kunstgeschiedenis studeren. Deze heeft ze succesvol afgerond met stages bij diverse internationale veilinghuizen. Hier had ze ook haar eigen galerie geopend, om jonge, veelbelovende kunstenaars te exposeren. Na een aantal jaar verhuisde ze naar Hamburg, waar ze weer bij een veilinghuis ging werken. Tot Catawiki op haar pad kwam.

Moderne kunst biedt voor Lisa Kok een unieke blik op de tijdgeest. Alsof je een spiegel wordt voorgehouden, vervormd door de kunstenaar. Vanuit die gedachte kijkt ze naar de kunst die wordt aangeboden en weet zo een brede selectie te maken. Hierbij neemt ze ook graag werk op van bekende kunstenaars als Käthe Kollwitz en Herbert Zangs, maar nog onbekende kunstenaars krijgen ook af en toe een podium. Dankzij haar ervaring in de galerie en haar getrainde oog voor kunst, weet ze spannende kwaliteitswerken in de veiling op te nemen, waar bezoekers graag op bieden.

Louis Girard

Louis Girard

Strips

Louis Girard

Veilingmeester Strips

Louis Girard

Kunst en literatuur komen samen in stripboeken.

 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Fanatiek verzamelaar speciale edities
 • Expert op gebied van de Franse strips
 • Uitgebreid netwerk

Bijzondere kavels

Louis Girards vader verzamelde stripboeken en zoals dat vaker gebeurt, werd ook zijn zoon gegrepen door deze passie. Samen trokken ze eropuit naar beurzen, veilingen en speciaalzaken, door heel Europa. Toen Louis Girard zijn eigen verzameling begon, zette hij dit door en hij begon zich te specialiseren in eerste drukken en speciale uitgaves. Zijn belangrijkste stuk is de eerste editie van Blueberry, met bijzondere tekeningen van Jean Giraud die kort daarna overleed. Dankzij zijn passie voor zeldzame strips, staat Louis Girard inmiddels goed bekend bij de belangrijke striphandelaren in Parijs, waar hij regelmatig op de koffie komt.

Die contacten zet Louis Girard graag in voor Catawiki, om ook vanuit Frankrijk steeds meer mooie kavels los te krijgen. Naast eerste edities is hij gespecialiseerd in Hergé en dit deel van de veiling neemt hij dan ook graag voor zijn rekening. Vooral in goede staat verkerende edities van ‘le petit Vingtième’, waar de eerste Kuifje verhalen in werden afgedrukt, neemt Louis Girard graag in zijn veiling op. Maar ook figuurtjes en originele tekeningen mogen niet ontbreken, zodat er altijd een mooie mix van verschillende stukken is om op te bieden.

Ludo Bax

Ludo Bax

Veilingmeester Etnografica / Tribale kunst

De imposante beelden en maskers maakten grote indruk op me.

 • Opgegroeid in veilinghuis
 • 35 jaar ervaring
 • Zelf verzamelaar en handelaar
 • Breed netwerk

Bijzondere kavels

Ludo Bax

De oom van Ludo Bax reisde de jungle af, op zoek naar tribale kunst. Dat ruilde hij met de inheemse bevolking voor praktische producten en verkocht de tribale kunst in eigen land. Zijn hele huis stond vol met imposante beelden en maskers, die grote indruk maakten op de jonge Ludo Bax.

Sommige van die beelden werden geveild in het veilinghuis van zijn vader, waar Ludo Bax al vanaf achtjarige leeftijd rondliep. Hij begon zelf tribale kunst te verzamelen en te verhandelen en ondertussen raakte hij door zijn werk in het veilinghuis, breed onderlegd in antiek.

Zijn ervaring in het veilinghuis van zijn vader en de kennis die hij als verzamelaar heeft opgedaan, stellen Ludo Bax in staat om elke week mooie veilingen neer te zetten. De aard van tribale kunst maakt dit niet altijd even makkelijk, omdat het aanbod kan variëren van echte antieke kunst, tot beeldjes die je gewoon op het vliegvelden koopt. Gelukkig pikt het getrainde oog van Ludo Bax deze variatie in aanbod snel op en weet hij zo de mooiste stukken te selecteren voor de veiling.

Marc Jans

Marc Jans

Sport memorabilia

Marc Jans

Veilingmeester Sport memorabilia

Marc Jans

Ik kwam al van kinds af aan op het motor circuit.

 • Al bijna 20 jaar sportfotograaf
 • Fotografeert voor diverse persbureaus
 • Groot verzamelaar gesigneerde foto’s

Bijzondere kavels

Het circuit is Marc Jans niet vreemd. Van jongs af aan ging hij al samen met zijn vader naar de motorraces in zijn geboorteplaats Assen. Op die manier is de motorsport een onafscheidelijk onderdeel van hem geworden, wat hij bijna twintig jaar geleden heeft gecombineerd met zijn andere passie: fotograferen. Zo staat Marc Jans regelmatig op het circuit om de mooiste foto’s te maken van de Formule 1 en MotoGP, die hij vervolgens laat signeren door de coureurs zelf. Dat resulteert in een respectabele verzameling van duizenden gesigneerde foto’s en coureurspetjes, waarmee hij zich zonder twijfel kwalificeert als ideale veilingmeester voor de sportmemorabilia.

Dankzij zijn eigen verzamelpraktijken, kent Marc Jans de markt voor sportmemorabilia door en door. Zo kan hij de waarde van de ingebrachte kavels goed inschatten. En weet hij het even niet? Dan zorgen zijn gedrevenheid en doorzettingsvermogen ervoor dat Marc Jans tot op de bodem uitzoekt waar hij mee te maken heeft. En staat er een handtekening op, dan vergelijkt hij die met één van de duizenden handtekeningen uit zijn eigen collectie om de authenticiteit te controleren.

Marcel Spijkerbosch

Marcel Spijkerbosch

Munten

Marcel Spijkerbosch

Veilingmeester Munten

Het wordt voor muntenverkopers en verzamelaars steeds makkelijker om online handelen.

 • Ruim 40 jaar ervaring
 • Familiebedrijf in muntenhandel
 • Groot internationaal netwerk

Bijzondere kavels

Marcel Spijkerbosch

Marcel Spijkerbosch is al vanaf 1975 betrokken bij het familiebedrijf in muntenhandel, opgezet door zijn opa. Die begon als bakker, maar merkte al snel dat hij met muntenhandel meer winst maakte. Door de juiste munten te verkopen wist hij een goede handel op te zetten, die van vader op zoon werd overgedragen. Zo zit Marcel Spijkerbosch alweer 40 jaar in het vaak, waarbij er wereldwijd bijna geen beurs is die hij nog niet heeft bezocht. Zodoende heeft hij een enorm netwerk én een grote muntenkennis opgebouwd die hij nu inzet voor Catawiki.

Marcel Spijkerbosch is gespecialiseerd in de meer moderne munten van na 1600. Oudere munten zijn aan zijn collega veilingmeesters toevertrouwd, waar hij graag mee samenwerkt. Tijdens het beoordelen van kavels herkent hij steeds meer namen van oude beurskennissen, die hun munten nu online op Catawiki aanbieden. Alle munten onderwerpt Marcel Spijkerbosch aan een grondige inspectie, waarbij hij ernaar streeft zo netjes mogelijk te zijn. Bieders hebben immers recht op een correcte en complete omschrijving, zodat ze precies weten waar ze op bieden. Hij zorgt er graag voor dat ze daar in zijn veilingen van op aan kunnen.

Marco van Kampen

Marco van Kampen

Boeken / Erotica

Marco van Kampen

Veilingmeester Boeken / Erotica

Verzamelaars zijn dikwijls zelf de grootste experts op hun gebied.

 • Was inkoper bij een grote antiquarische boekhandel
 • Meer dan 15 jaar ervaring
 • Specialisatie Erotica

Bijzondere kavels

Marco van Kampen

Marco van Kampen werkte enige tijd bij een boekbinderij, maar miste al snel de inhoud. Daarom solliciteerde hij bij een grote landelijke boekhandel, waar hij ruim 12 jaar werkte, waarvan de laatste 5 jaar als hoofd van het antiquariaat. Om zijn kennis te verdiepen volgde hij de opleiding ‘Geschiedenis van het handgeschreven- en gedrukte boek’ aan de Universiteit van Amsterdam. In de loop der jaren bracht hij een aardige collectie erotica, boeken over boeken en bibliografieën bijeen.

Deze kennis en naslagapparaat komt hem nu zeer van pas als Veilingmeester bij Catawiki. Hier is het net of hij elke dag cadeautjes uitpakt, wanneer er weer een mooi boek of bijzonder erotica object aangeboden wordt. De mooiste daarvan presenteert hij in samenwerking met de aanbieder graag zo goed mogelijk aan de bezoekers en bieders op de wekelijkse Erotica veiling.

Marco Hendrix

Marco Hendrix

Kunst (modern)

Marco Hendrix

Veilingmeester Kunst (modern)

Ik word gegrepen door het rauwere werk.

 • Ruim 17 jaar ervaring
 • Zelf verzamelaar
 • Enorme kennis vanuit ervaring

Bijzondere kavels

Marco Hendrix

Marco Hendrix houdt van het rauwere werk, vol van emotie. Het is dan ook geen wonder dat hij werd gegrepen door het werk van Herman Brood. De jonge Marco Hendrix begon zich in de kunstmarkt te verdiepen en leerde zodoende veel over moderne kunst en de verschillende stromingen die daarin bepalend zijn. Door te kopen én te verkopen bouwde hij zijn collectie én zijn netwerk op, terwijl hij een goed beeld kreeg van de markt. Met zijn kennis heeft Marco jarenlang voor het Herman Brood museum de echtheidskeuringen gedaan voor het werk van Herman Brood.

Marco Hendrix geniet van zijn werk als veilingmeester, dat in het verlengde ligt van zijn hobby. Voor veilingen legt hij de lat hoog, goed aanbod tegen een goede prijs. Dat maakt het voor zowel koper als verkoper interessant. Met steeds meer exclusieve werken in de veiling werpt die instelling zijn vruchten af.

Marijn Zeevalk

Marijn Zeevalk

Modeltreinen

Marijn Zeevalk

Veilingmeester Modeltreinen

Ik hoop via Catawiki ook een jonger publiek te enthousiasmeren voor modeltreinen.

 • Ruim 15 jaar ervaring
 • Ervaring met in- en verkoop
 • Gepassioneerd verzamelaar

Bijzondere kavels

Marijn Zeevalk

Marijn Zeevalk is gefascineerd van modeltreinen. Zijn vader nam hem ooit mee naar een beurs en op 11-jarige leeftijd werd de eerste starter set in huis gehaald. De verzameling groeide gestaag en al snel ontwikkelde hij een voorkeur voor Märklin treinen. Vooral de stoomlocomotieven en dieseltreinen liet hij graag over zijn spoor tuffen. Tijdens zijn studie heeft Marijn Zeevalk zich verdiept in de modeltreinenhandel. Via beurzen en online kocht hij grote verzamelingen, hield enkele modellen zelf en verkocht de rest weer door.

Al die ervaring leidt ertoe dat Marijn Zeevalk nu van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt. Wekelijks krijgt hij de meest uiteenlopende kavels ter beoordeling onder ogen. Persoonlijk wordt hij enthousiast als er nieuwe modellen langskomen, met diverse digitale snufjes. Maar hij houdt zich ook graag bezig met oude modellen, waarbij het nodige uitzoekwerk een deel van het plezier is. Marijn Zeevalk hoopt dat Catawiki ook een jonger modeltrein minnend publiek trekt, die hij door goed contact weet te enthousiasmeren voor zijn passie.

Marja Neimann

Marja Neimann

Fashion

Marja Neimann

Veilingmeester Fashion

Een echte dame herken je, doordat ze haar designertas nooit op de grond zet.

 • 15 jaar ervaring
 • Altijd gefascineerd door fashion
 • Uitgebreide internationale handelservaring

Bijzondere kavels

Marja Neimann

Zo lang Marja Neimann zich kan herinneren, heeft mode haar gefascineerd. Het zit in haar genen, zowel zij, als haar zus, hebben modellenwerk gedaan en haar dochter heeft de opleiding Fashion Management gevolgd. Op een gegeven moment trokken designertassen steeds meer haar aandacht. Waar een man kijkt naar mooie auto’s, kijkt zij naar tassen en hoe ze de gehele outfit complementeren. Marja is jaren geleden begonnen met de in- en verkoop van tassen. Vooral internationaal heeft ze zo een groot netwerk opgebouwd en veel kennis van de markt opgedaan.

Met vijftien jaar designertassenervaring weet Marja Neimann precies welke eigenschappen de authentieke designertassen behoren te hebben. Hermes, Louis Vuitton en Mulberry, ze kennen voor haar geen geheimen meer. En natuurlijk neemt ze ook graag een mooie Michael Kors of Marc Jacobs in haar veiling op. Zo zorgt Marja Neimann voor een gevarieerd aanbod, waar iedereen iets van zijn gading vindt. Daarbij merkt ze dat er vooral internationaal steeds meer belangstelling komt voor de tassenveiling, waardoor die exclusieve tassen uit binnen- en buitenland voor iedereen binnen handbereik komen.

Mark van Keuk

Mark van Keuk

Diamanten

Mark van Keuk

Veilingmeester Diamanten

Diamant is het meest fascinerende materiaal dat ik ken. Geen enkele steen is hetzelfde.

 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Afgestudeerd edelsmid
 • O.a. gewerkt als diamantzetter en diamantinkoper

Bijzondere kavels

Mark van Keuk

Mark van Keuk kwam met diamanten in aanraking toen hij, geïnspireerd door zijn broer, de opleiding tot edelsmid ging volgen. Al snel bemerkte hij de passie voor het vak en voor diamanten, die hem mateloos fascineerden. Na zijn opleiding ging hij aan de slag als diamantzetter bij een grote diamantair in Amsterdam. Na twaalf jaar ging hij de inkoop in, waarbij Mark van Keuk veel tijd doorbracht in Antwerpen. In dit centrum voor de diamanthandel heeft hij vele internationale contacten opgedaan en duizenden diamanten beoordeeld.

Na al die jaren ervaring is Mark van Keuk de aangewezen veilingmeester voor de diamantveiling. Hij weet wat er speelt op de markt en kent de kwalificaties waar diamanten aan dienen te voldoen. Iedere diamant en de bijbehorende certificaten bestudeert hij dan ook uitvoerig alvorens ze in zijn veiling op te nemen. En door zijn werkervaring weet Mark Keuk moeiteloos een boeiende veiling samen te stellen. Voor de bieders neemt hij graag een begeleidende rol op zich om vragen te beantwoorden en twijfels weg te nemen. Zo kan iedere diamantliefhebber met een gerust hart een bod uitbrengen in zijn veiling.

Mark Harrison

Mark Harrison

Boeken

Mark Harrison

Veilingmeester Boeken

Je hebt alleen een goed boek en je verbeelding nodig om alle windstreken te bezoeken.

 • 20 jaar ervaring
 • Organiseert de ILEC boekenbeurs in London
 • Voorzitter van PBFA (Provincial Booksellers Fair Association)
 • Eigen boekenwinkel gehad

Bijzondere kavels

Mark Harrison

Marc Harrison werd van jongs af aan omringd door boeken. Zelfs voor hij kon lezen, zag je hem met een boek in handen. Op latere leeftijd is hij dan ook flink gaan verzamelen, waarbij de eerste drukken van T.S. Elliot zijn speciale interesse hadden. Naarmate zijn verzamelingen en het aantal dubbele werken toenam, begon hij ook te verkopen, waar hij twintig jaar lang ook zijn beroep van maakt. Zo staat Mark Harrison op grote en kleine beurzen en is hij als organisator verantwoordelijk voor één van de grootste beurzen ter wereld: de Londonse ILEC beurs.

Als veilingmeester krijgt Mark Harrison een enorme verscheidenheid aan boeken voor zijn kiezen. Dankzij zijn ervaring weet hij de interessante boeken er direct uit te pikken. Hij herkent feilloos de uitgaven, uitgevers en auteurs waar verzamelaars naar op zoek zijn. En twijfelt hij over de prijs, dan duikt Mark Harrison het archief in, waarin van de afgelopen honderden jaren de marktwaarde van boeken vermeld staat. Persoonlijk is hij vooral gecharmeerd van reisverslagen met mooie illustraties. Tegelijk weet hij dat de meest interessante boeken er niet aantrekkelijk uit hoeven te zien. ‘Don’t judge a book by it’s cover!’

Marleen Deiters

Marleen Deiters

Art Nouveau & Art Deco

Marleen Deiters

Veilingmeester Art Nouveau & Art Deco

Ik kijk elke week weer met veel trots naar de prachtige veilingen die we mogen presenteren

 • Werkte in zowel Nederland als Frankrijk in een kunstgalerie
 • 15 jaar ervaring met eigen kunstgalerie
 • Internationaal georiënteerd
 • Groot netwerk opgebouwd

Bijzondere kavels

Marleen Deiters

Art Nouveau en Art Deco kenmerken een periode waarin verschillende kunststijlen zich snel opvolgen en in korte tijd intens tot bloei komen. Dat bracht een expressie met zich mee, waardoor Marleen Deiters steeds meer gegrepen werd.

Van huis uit heeft Marleen Deiters leren kijken naar kunst en heeft ze een voorliefde ontwikkeld voor reizen. Als medewerker bij een galerie in Frankrijk, was ze dan ook helemaal op haar plek. Daar ontstond haar passie voor de toegepaste kunst uit de art nouveau en art deco periode. Toen ze besloot terug te keren naar Nederland, had ze voor haarzelf een mooie verzameling opgebouwd. Mede daarmee startte Marleen Deiters haar eigen kunsthandel, waar ze zich 15 jaar lang bezighield met in- en verkoop in haar galerie en op internationale beurzen. Zo heeft ze een grote klantenkring opgebouwd en heeft ze vele unieke voorwerpen in handen gehad.

In haar werk als veilingmeester komt deze kennis natuurlijk enorm van pas. Het beoordelen van kavels ziet ze dan ook als een privilege en een grote uitdaging, waarbij ze geniet van een goed contact met bieders en aanbieders. Marleen Deiters kan daarom behoorlijk trots zijn, als ze weer een gevarieerde veiling met prachtige voorwerpen kan presenteren.

Martin Hamstra

Martin Hamstra

Antiek

Martin Hamstra

Veilingmeester Antiek

De mechanieken achter klokken met alle bewegende onderdelen blijven fascineren.

 • Geboren en getogen klokkenmaker
 • Begon een eigen klokkenzaak
 • Zelf verzamelaar van antieke Engelse reiswekkers
 • Ruim 30 jaar ervaring

Bijzondere kavels

Martin Hamstra

Zijn opa was klokkenmaker, zijn vader was klokkenmaker en Martin Hamstra…is ook klokkenmaker. Zijn eerste herinneringen spelen zich af in de werkplaats van zijn vader, waar hij gefascineerd was door de ingewikkelde mechanieken achter de klok. Voor een zakcentje hielp hij bij reparaties en restauraties en al snel was hij gegrepen door het vak. Na zijn opleiding fijnmechaniek, is Martin Hamstra zijn eigen zaak begonnen voor reparatie en restauratie van klokken. Daarnaast heeft hij altijd in de antiekhandel gezeten en verzamelt hij antieke Engelse reiswekkers.

Door zijn interesse en enorme ervaring, is Martin Hamstra op de hoogte van alles wat met klokken te maken heeft. En zijn technische kennis stelt hem in staat klokken in één oogopslag op waarde te schatten. Als veilingmeester weet hij dan ook een goede selectie te maken uit het aanbod, waarbij hij moderne klokken afwisselt met stijlvolle pendules en geheel handgemaakte mechanische klokken, die ook zonder elektriciteit nauwkeurig op tijd lopen. En in de exclusieve klokkenveiling komen ware kunstwerkjes voorbij, waar de verzamelaar niet aan voorbij mag gaan.

Marvin Reigersberg

Marvin Reigersberg

Computers & video games

Marvin Reigersberg

Veilingmeester Computers & video games

Marvin Reigersberg

Het mooie aan retro games is dat ze je fantasie aanspreken om er iets van te maken.

 • Meer dan 15 jaar handelservaring
 • Gewerkt in de IT-sector
 • Levenslange passie voor games

Bijzondere kavels

Het was 1985 toen de opa van Marvin Reigersberg een MSX-computer in huis haalde. Hij was toen vier jaar oud en maakte op de MSX voor het eerst kennis met computers en games. Direct was een passie geboren en al snel kwamen er veel meer spelsystemen en games in huis. Toen hij op latere leeftijd zijn collecties van oudere spelcomputers compleet wilde maken, begon Marvin Reigersberg veel tweedehands in te kopen. En alles wat hij dubbel had, verkocht hij weer door. Zo is hij de online handel ingerold. Door slim in- en verkopen, ook internationaal, heeft hij goede zaken gedaan en veel geleerd van de markt.


Die kennis wendt Marvin Reigersberg nu aan voor Catawiki. Kavels weet hij doorgaans in één oogopslag op waarde te schatten. Zo niet, dan weet hij precies welke betrouwbare bronnen hem daarbij kunnen helpen. Zijn ervaring als online verkoper heeft hem geleerd hoe een goede advertentie eruit hoort te zien. Met duidelijke foto’s en heldere teksten. Daarnaast blijft de staat waarin de producten verkeren en de compleetheid van het grootste belang. Marvin Reigersberg onderwerpt ieder item dan ook aan een grondige inspectie alvorens het in zijn veiling op te nemen.

Maurizio Buquicchio

Maurizio Buquicchio

Kunst (klassiek) / Kunst (modern)

Maurizio Buquicchio

Veilingmeester Kunst (klassiek) / Kunst (modern)

Kunst is in staat een persoonlijke band tussen het object en de kijker te creëren.

 • Afgestudeerd master Film & Visual arts
 • Brede ervaring als curator, schrijver en researcher
 • Diverse publicaties, geeft workshops en lezingen
 • Brede kunstzinnige interesse en kennis

Bijzondere kavels

Maurizio Buquicchio

In zijn kindertijd werd al duidelijk dat Maurizio Buquicchio visueel was ingesteld. Hij tekende graag en was geïnteresseerd in film en kunst. Zijn moeder schilderde en regelmatig bezochten ze musea. Het is dan ook geen wonder dat hij filmhistorie koos als studie. Een richting die raakt aan Maurizio Buquicchio’s visuele instelling en zijn voorliefde voor kunst. Voor zijn Phd. onderzocht hij de relatie tussen de Bauhaus kunstschool en film. Sindsdien heeft hij deelgenomen aan diverse projecten, als researcher, schrijver en curator. Daarnaast heeft hij gewerkt voor het Berlijnse Ikono TV, waar hij een breed netwerk heeft opgedaan met galeries, kunstenaars en musea. Daarna heeft hij in Amsterdam gewerkt als kunst curator.

Voor zijn veilingen streeft hij ernaar een sterke samenhang te creëren, alsof je een expositie bezoekt. Waar hij als curator al veel ervaring mee heeft. Daarbij behoudt Maurizio Buquicchio altijd een ‘open mind’ voor de verschillende kunstvormen die worden aangeboden en laat hij zich graag inspireren door de nieuwste indrukken die hij tijdens zijn dagelijkse bezigheden opdoet.

Michael Schumann

Michael Schumann

Horloges

Michael Schumann

Veilingmeester Horloges

Horloges zijn een wonder van piepkleine onderdelen die precies met elkaar samenwerken.

 • Zelf fervent verzamelaar
 • Ruime kennis van handel
 • Gefascineerd door mechanieken

Bijzondere kavels

Michael Schumann

De fascinatie voor horloges ontstond bij Michael Schumann al vroeg. Hij was vooral gefascineerd door alle onderdelen, die samen zorgen voor een werkende machine. Later begon hij ook horloges te verzamelen, met een verzameling van meer dan 300 stuks tot gevolg. Om die verzameling op te bouwen heeft Michael Schumann zich uiteraard veelvuldig ingelezen in horloges en op horlogebeurzen geruild en gehandeld. Hij houdt er ook van om de horloges van binnen en buiten te bestuderen zodat hij precies weet hoe een horloge werkt.

Michael Schumann vindt het fantastisch om te zien hoeveel verschillende horloges er worden aangeboden op Catawiki. Zelf is hij verslingerd aan horloges met een fijne mechaniek, maar mooi vormgegeven quartzhorloges mogen er ook zijn. Michael Schumann is een strenge maar rechtvaardige veilingmeester. Zo vindt hij het bijvoorbeeld heel belangrijk dat ook foto’s van het mechaniek en inspectierapporten niet ontbreken, die laten namelijk zien of ook het onderhoud helemaal op orde is.

Michael Lange

Michael Lange

Sieraden

Michael Lange

Veilingmeester Sieraden

Michael Lange

Alleen met jarenlange ervaring kun je edelstenen juist identificeren.

 • Privéopleiding gemologie en goudsmit gevolgd
 • Brede ervaring in antiek en design
 • Gepassioneerd verzamelaar
 • Ruim 30 jaar ervaring

Bijzondere kavels

Michael Lange’s passie voor edelstenen begon toen hij toevallig op een stuk quartz stuitte. Meteen wilde hij er alles van weten. Hij begon alle soorten edelstenen te verzamelen en onderzoeken terwijl hij als vrijwilliger werkte in het museum, zijn eigen winkel met designmeubelen opende en jarenlang als taxateur in een veilinghuis werkte. Ondertussen werd iedere vakantie gewijd aan het vinden van edelstenen. Met name in Namibië, waar Michael Lange met regelmaat zelf in de mijnen te vinden was. Ondertussen heeft hij ook nog privéopleidingen gemologie en edelsmeden gevolgd. Die laatste met name om zijn enorme collectie edelstenen in zijn eigen sieraden te kunnen verwerken.

Zijn enorme hoeveelheid ervaring stelt Michael Lange in staat om de sieraden die bij Catawiki binnenkomen kundig te taxeren. Hij neemt alle details in zich op en houdt rekening met maten, gewicht, zettingen, zuiverheid en slijpwerk om tot een goede taxatie te komen. En is er iets niet helemaal duidelijk, dan vraagt Michael Lange altijd om meer foto’s of de verklaring van een professional. Wel zo belangrijk, want het kleinste detail kan een verschil in waarde van duizenden euro’s betekenen.

Michael Michalak

Michael Michalak

Modelauto's

Michael Michalak

Veilingmeester Modelauto's

Michael Michalak

Toen mijn favoriete modelauto-lijn werd gestopt, ging ik ze gewoon zelf maken.

 • Zelf modelauto’s geproduceerd
 • Kent de markt van binnen en buiten
 • Groot liefhebber van classic cars
 • Gepassioneerd verzamelaar

Michael Michalak kreeg op 2-jarige leeftijd zijn eerste modelauto. Toen al was hij al gefascineerd door auto’s en dat is nooit meer veranderd. Vooral de exclusieve Bristol Cars vond hij fantastisch. Toen hier eindelijk modelauto’s van werden gemaakt, was hij dolblij…tot de lijn al snel stopte. Maar Michael Michalak nam daar geen genoegen mee. Hij vroeg de producent om de gebruikte mallen en gereedschappen en ging zelf aan de slag. Zo werd hij autodidact modelautobouwer met een select groepje klanten. Al snel wilde hij groter produceren en legde zich toe op de Australische markt, waar hij diverse modelauto lijnen heeft geïntroduceerd.

Zijn ervaringen in de modelauto markt hebben Michael Michalak een schat aan kennis opgeleverd. Van bouwtechnieken en producenten, tot de markt en alles daaromheen. Hij kan dan ook als geen ander de waarde inschatten van de modelauto’s die bij hem worden aangeboden. In één oogopslag kan hij je alles over het autootje vertellen en de kans is groot dat hij de producent ook nog persoonlijk kent. Evengoed neemt Michael Michalak graag contact op met aanbieders voor meer informatie en om te praten over hun gedeelde passie.

Michel Karis

Michel Karis

Curiosa / Zilver & goud

Michel Karis

Veilingmeester Curiosa / Zilver & goud

Wanneer ik een kavel beoordeel, ben ik altijd op zoek naar de X-factor.

 • Kunsthistoricus
 • TMV Gecertificeerd Registertaxateur
 • Ervaring bij diverse veilinghuizen
 • Brede kennis van antiek

Bijzondere kavels

Michel Karis

Liefde voor kunst en cultuur is Michel Karis met de paplepel ingegoten. Zijn vader is kunstenaar en het gezin was regelmatig in musea te vinden. Voor zijn vervolgopleiding koos Michel Karis voor kunstgeschiedenis in Leiden, met als richting kunstnijverheid. De bestudering van voorwerpen uit het dagelijks leven door de eeuwen heen, soms erg mooi en soms heel gewoon, sprak hem vooral aan. Via zijn stage bij veilinghuis Sotheby’s, maakte Michel Karis kennis met de veilingwereld, die hem buitengewoon interesseerde. Na afronding van zijn studie ging hij dan ook aan het werk bij veilinghuizen; eerst in Den Bosch en daarna in Den Haag. Daar werd de basis gelegd voor zijn huidige expertise en hij beleefde veel plezier aan de vele duizenden objecten die door zijn handen gingen, het contact met de diverse aanbieders en bovenal natuurlijk aan de veiling zelf!

Catawiki is dan ook de perfecte plek voor Michel Karis. Hij houdt van het dynamische bedrijf, waar hij veel sneller kan schakelen dan bij een regulier veilinghuis. Met zijn taxateursdiploma op zak en dankzij zijn enorme ervaring, weet hij allerhande curiosa en antiek op waarde te schatten. Zijn eigen smaak zet hij opzij en in plaats daarvan zoekt Michel Karis naar de X-factor in een voorwerp. Dat ene aspect dat het zo speciaal maakt. Zo weet hij gevarieerde veilingen samen te stellen voor bieders die óók op zoek zijn naar de X-factor.

Michiel Vliegenthart

Michiel Vliegenthart

Kunst (klassiek)

Michiel Vliegenthart

Veilingmeester Kunst (klassiek)

Ik voel me bevoorrecht om als veilingmeester bij de verkoop van mooie werken betrokken te zijn.

 • Leven lang omringd door kunst
 • Expert schilderkunst uit 19e en begin 20e eeuw
 • Internationale werkervaring bij veilinghuizen en musea
 • Zet graag in op persoonlijk contact

Bijzondere kavels

Michiel Vliegenthart

Voor Michiel Vliegenthart was een bezoekje aan het museum hetzelfde als aan een pretpark. Zijn ouders waren fervente kunstliefhebbers, waardoor dit een belangrijk deel van zijn opvoeding was. Met een voorliefde voor kunst in het DNA, koos hij voor een studentenbaan bij het plaatselijke veilinghuis. Al snel groeide hij door als expert schilderijen, aquarellen en tekeningen uit de 19een 20e eeuw. Na enkele jaren actief te zijn geweest in Frankrijk werkte hij onder andere bij veilinghuis Sotheby’s in Amsterdam. Met al die ervaring op zak ging Michiel Vliegenthart de uitdaging aan bij een kunstmuseum, waar hij zich als adjunct-directeur richtte op professionalisering van het museum.

Alles bij elkaar heeft Michiel Vliegenthart een breed CV opgebouwd wat hem uitermate geschikt maakt als veilingmeester. Die schat aan ervaring heeft hem geleerd ook schoonheid te herkennen buiten zijn eigen smaak, waardoor hij een divers aanbod weet op te nemen in zijn veilingen. Michiel Vliegenthart geniet ervan zijn passie te delen met bieders en aanbieders en zet dan ook graag in op persoonlijk contact, wat zeer gewaardeerd wordt. Zo streeft hij iedere week naar een veiling waar hij trots op kan zijn en de laatste momenten vol spanning meebeleeft.

Mike Saffrie

Mike Saffrie

Veilingmeester Speelgoed & bordspellen

Mike Saffrie

Memorabilia heeft vaak ook een grote emotionele waarde.

 • Bezoekt alle grote beurzen en conventies
 • Was handelaar in memorabilia
 • Zelf nog steeds groot verzamelaar

Bijzondere kavels

Mike Saffrie kwam al heel vroeg met film in aanraking, via de videorecorder en de bioscoop. Daarbij genoot hij niet alleen van de film, maar wilde hij ook alles weten van de totstandkoming. Vanuit die interesse raakte Mike Saffrie gebiologeerd door memorabilia: alles wat op één of andere manier met de film te maken heeft. Een grote verzameling volgde, met bijpassende uitstapjes naar beurzen en conventies. Daar verzamelde hij handtekeningen van zijn idolen op diverse memorabilia. Geheel hobbymatig, tot hij online een levendige handel ontdekte, waar hij zelf ook goed aan kon verdienen.

Toen er een vacature vrijkwam voor veilingmeester, heeft hij niet lang getwijfeld. Doordat hij vroeger al veel online handelde, is Mike Saffrie gewend om te beoordelen van foto’s en weet hij precies waar je meer informatie kan inwinnen. Wel zo belangrijk in de grillige markt. De release van een nieuwe film kan bijvoorbeeld razendsnel de prijs van bestaande memorabilia veranderen. Aangeboden kavels weet hij dan ook goed op waarde te schatten en hij doet zijn best om in elke veiling kavels op te nemen voor de echte verzamelaar én voor de beginnende enthousiasteling.

Natasha Mulder

Natasha Mulder

Sieraden

Natasha Mulder

Veilingmeester Sieraden

De liefde voor edelstenen zit mij in het bloed.

 • Zocht in Australië zelf naar edelstenen
 • Was lang werkzaam bij een juwelier
 • Maakte zelf sieraden
 • Levenslange ervaring met edelstenen

Bijzondere kavels

Natasha Mulder

De liefde voor edele materialen zit Natasha Mulder in het bloed. Haar grootvader zocht in goudmijnen al naar het gewilde edelmetaal. Door hem geïnspireerd, speurde zij het Australische landschap af, op zoek naar edelstenen. En die vond ze! Zo startte zij haar verzameling, waardoor ze veel heeft geleerd over edelstenen in alle soorten en maten. En regelmatig maakte Natasha Mulder haar eigen sieraden. Die vergaarde kennis bracht ze in de praktijk, toen ze in Nederland bij een juwelier ging werken. Daar heeft ze kennisgemaakt met alle aspecten van het vak, wat haar veel heeft geleerd over de sieradenmarkt.

Natasha Mulder heeft alle merken sieraden langs zien komen en ziet precies wat voor edelsteen erop zit. Die kennis is ook nodig, want als veilingmeester heeft ze regelmatig contact met bieders en aanbieders; over de kwaliteit van de edelstenen en de waarde van de sieraden waar ze op zitten. In haar veilingen ziet Natasha Mulder graag vintage sieraden langskomen, maar ze geniet ook van het samenstellen van themaveilingen. Zoals de men’s veiling, met manchetknopen, dasspelden, kettingen en ringen. Zo weet zij altijd te verrassen, met spannende sieradenveilingen.

Nicholas Couts

Nicholas Couts

Veilingmeester Antiek / Art Nouveau & Art Deco / Curiosa

Nicholas Couts

Ik wilde objecten eer aan doen, door ze op waarde in te schatten.

 • Ruim 30 jaar ervaring
 • Gewerkt bij diverse o.a. Sotheby’s en Christie’s
 • Betrokken bij opzet musea en veilinghuizen
 • Zeer groot internationaal netwerk

Bijzondere kavels

Nicholas Couts zijn vader was een bekende kunsthandelaar in Edinburgh, waar Nicholas al van jongs af aan in de winkel hielp. Hij zag dat maritieme en wetenschappelijk objecten vaak verkeerd werden gecatalogiseerd, omdat eigenlijk niemand er veel vanaf wist. Daarom besloot hij zich juist op die groep te storten en startte een veiling. Met groot succes: vanuit de hele UK werden hem voorwerpen toegestuurd om te taxeren en veilen. Al snel stond Sotheby’s op de stoep en later ook Christie’s. Bij beide heeft hij enkele jaren gewerkt om vervolgens een veilinghuis op te zetten in fotografische techniek in Wenen. Wederom met groot succes, maar toch verruilde hij die ervaring voor de kans om een museum op te zetten in Qatar, waar hij ruim tien jaar bij betrokken was.

Uiteindelijk is Nicholas Couts weer op zijn vertrouwde stekje terechtgekomen in Edinburgh, waar hij voor Catawiki de maritieme veiling opzet en ondersteunt bij de curiosaveiling. Hij vindt het een uitdaging om bieders te prikkelen door te experimenteren met de manier waarop hij veilingen opzet. En via zijn netwerk werkt Nicholas Couts mee aan de steeds grotere naamsbekendheid van Catawiki op de internationale markt. Daarbij staan excellente klantenservice en een steeds hogere kwaliteit aan objecten bovenaan zijn prioriteitenlijstje.

Nienke Voorhuis

Nienke Voorhuis

Antiek

Nienke Voorhuis

Veilingmeester Antiek

Nienke Voorhuis

Catawiki voelt als een verlengstuk van mezelf.

 • Ruim 20 jaar professionele ervaring
 • Kunstgeschiedenis gestudeerd
 • 15 jaar eigen zaak gehad
 • Groot internationaal netwerk

Bijzondere kavels

Nienke Voorhuis is onlosmakelijk met antiek verbonden. Een direct gevolg van ouders met een antiekgroothandel en meerdere antiekzaken. Haar keuze voor een studie kunstgeschiedenis kwam dan ook niet als een verrassing. De opleiding leerde haar de theorie en hoe kritisch onderzoek te doen. Erg nuttig, maar het échte vak leer je volgens Nienke Voorhuis vanuit de praktijk. Daarom opende ze al tijdens haar opleiding een eigen zaak in Den Haag, die zij vijftien jaar heeft gehad. Daarna is zij verhuisd naar Zuid-Amerika, waar ze begon te werken als consultant. Zo heeft zij ook nog eens een groot internationaal netwerk opgebouwd en spreekt ze diverse talen.

Gedurende haar leven heeft Nienke Voorhuis duizenden voorwerpen in handen gehad. Dat stelt haar in staat om de bij Catawiki aangeboden kavels ook van foto’s op waarde te schatten. Haar specialisatie ligt bij antieke sculpturen en toegepaste kunst, van het begin van de vorige eeuw tot de late middeleeuwen. Naast een interesse voor de materialen, is zij geïntrigeerd door de prachtige versieringen die hun eigen verhaal vertellen over de tijd en het gebruik. Nienke Voorhuis behoudt graag een open blik, waardoor ze met haar nieuwsgierige inslag dagelijks kennis blijft vergaren.

Olivier Baret

Olivier Baret

Wijn

Patricia Verschelling

Patricia Verschelling

Wijn

Patricia Verschelling

Veilingmeester Wijn

Ik blijf nieuwe wijnen proberen en smaken verkennen.

 • Grote passie voor wijn
 • Gediplomeerd vinoloog
 • Meer dan tien jaar ervaring
 • Werkte bij een in wijn gespecialiseerd veilinghuis

Bijzondere kavels

Patricia Verschelling

Patricia Verschelling haar interesse in wijn werd 12 jaar geleden gewekt, toen ze in een goed restaurant ging werken. De bevlogen eigenaars lieten hun personeel graag wijnen proeven, zodat ze gasten juist konden adviseren. Zo bemerkte Patricia Verschelling dat zij aanleg had om de onderlinge verschillen goed te kunnen identificeren. Daarop volgde ze diverse wijncursussen waaronder het internationale WSET level 3 en een opleiding tot vinoloog. Na voor een wijnimporteur en in wijnwinkels te hebben gewerkt, vervolgde ze haar carrière bij een veilinghuis gespecialiseerd in wijnen. De veilingwereld is er een die beklijfde en waarin ze zich helemaal thuis voelt.

Bij Catawiki is Patricia Verschelling dus helemaal op haar plaats. Als veilingmeester kan ze vertrouwen op haar brede kennis van de wijnwereld en haar ontwikkelde smaak. Zij streeft ernaar om elke veiling een goed aanbod te presenteren waarbij de balans van mooie en bijzondere kavels worden afgewisseld met fijne drinkwijnen. Omdat je als bieder niet kan proeven, zorgt Patricia Verschelling dat de beschrijving altijd tiptop in orde is. En wanneer de veiling afloopt, zit ook zij aan het scherm gekluisterd, te kijken hoe de door haar geselecteerde wijnen het doen.

Patrick van Karsen

Patrick van Karsen

Zilver & goud

Patrick van Karsen

Veilingmeester Zilver & goud

De zoektocht naar de herkomst van antiek zilver is ontzettend leuk

 • Jarenlange ervaring als taxateur
 • Passie voor beoordelen zilverwerk
 • Zelf verzamelaar Nederlands antiek
 • Bedreven in beoordelen via foto’s

Bijzondere kavels

Patrick van Karsen

Patrick van Karsen heeft zijn voorliefde voor antiek van huis uit meegekregen. Als tiener begon hij zelf antiek te verzamelen en liep hij alle grote veilingen in Europa af. Toen heeft hij zijn passie ontwikkeld voor algemeen Nederlands antiek en koloniaal zilver uit de 17e en 18e eeuw. En ondanks zijn studie in een heel andere richting, liet antiek hem nooit los. Daarom stortte Patrick van Karsen zich op zijn passie. Als taxateur bij diverse veilinghuizen heeft hij duizenden stukken beoordeeld. Daarbij deed hij gretig kennis op van de vele verzamelaars waar hij mee in contact kwam.

Die kennis kan Patrick van Karsen ten volle benutten bij het taxeren van goud- en zilverwerk. Valkuilen zoals restauraties, vervalsingen en samengestelde voorwerpen heeft hij al zien langskomen en leren herkennen. Zilver moet je vasthouden, zeggen ze. Maar beoordelen via hoge resolutie foto’s heeft volgens Patrick van Karsen ook zo zijn voordelen. Details en beschadigingen haal je er vaak juist sneller uit. En met het internet altijd bij de hand voor research, kan hij snel schakelen.

Paul Wullems

Paul Wullems

Antiek / Curiosa

Paul Wullems

Veilingmeester Antiek / Curiosa

Paul Wullems

Het is fascinerend hoe mensen in objecten uitdrukking geven aan hun ideeën.

 • Ruim 10 jaar ervaring
 • Studeerde kunstgeschiedenis
 • Brede kennis van antiek

Bijzondere kavels

Paul Wullems heeft altijd al een gezonde interesse gehad in geschiedenis en historie. En dan met name de uitdrukking van opvattingen en ideeën in (kunst)objecten. Een studie kunstgeschiedenis lag dan ook voor de hand en al snel kwam hij zo in het veilingwezen terecht. Paul Wullems heeft stage gelopen en gewerkt bij veilinghuis Sotheby’s in Amsterdam en in London, voor hij aan het werk ging bij een antiquair in Amsterdam. Daar houdt hij zich bezig met taxaties, inkoop, verkoop en de deelname aan beurzen. Zo heeft hij ervaring opgedaan met een breed aanbod klassieke objecten, van tapijten en sculpturen tot meubels en zilverwerk.

Die brede kennis komt Paul Wullems goed van pas bij Catawiki. Hij heeft diverse themaveilingen onder zijn hoede, waarbij de meest uiteenlopende objecten de revue passeren. Gelukkig beschikt hij over een nieuwsgierige aard, waardoor hij graag uitzoekt waar hij precies mee te maken heeft. Zijn ervaring helpt hem daarbij te kijken naar de gebruikte materialen, constructies, stijlen en tijdsperiodes. Paul Wullems een neus voor objecten die nèt even anders zijn. Zo stelt hij aantrekkelijke veilingen samen, waarmee hij zijn bezoekers hoopt te verrassen met het interessante en vooral ook leuke aanbod.

Philipp Rott

Philipp Rott

Munten

Philipp Rott

Veilingmeester Munten

De rijke historie en grote verscheidenheid maken Duitse munten de leukste om te verzamelen

 • Jarenlange ervaring
 • Eigen muntenhandel opgezet
 • Goede communicatie met aanbieders
 • Passie voor verzamelen

Bijzondere kavels

Philipp Rott

Duitse munten behoren tot de meest populaire in de wereld. De grote verscheidenheid, rijke historie en goede conditie maakt het één van de leukste muntencollecties om te verzamelen. Het vergt dan ook een echte kenner én liefhebber om deze veilingkavels voor Catawiki te verzorgen. Philipp Rott is die liefhebber. Al zijn hele leven wordt hij omringd door antieke munten. Met zijn vader bezoekt hij op jonge leeftijd clubs waar munten worden vergeleken en verhandeld. Verzamelen wordt ook zíjn grote passie. Naast universitaire studies cultuurhistorie en archeologie, zet Philipp Rott daarom zijn eigen handel op in antieke Duitse en Russische munten. Zo heeft hij duizenden munten langs zien komen en is hij zelf ook medailles gaan verzamelen.

De uitdaging voor Philipp Rott is het beoordelen van de meest uiteenlopende munten aan de hand van foto’s. Zijn ervaring en goed contact met de verkopers vormen hierbij zijn grootste aanwinsten. Zo gaat hij altijd in overleg om de echtheid te verifiëren en de prijs te beoordelen. Als veilingmeester ziet Philipp Rott het liefst oud-Duitse gouden munten voorbij komen. Maar ook de munten die vooral leuk zijn om te verzamelen, neemt hij graag in zijn veiling op.

Pierre De Breucker

Pierre De Breucker

Curiosa / Militaria & Antieke wapens

Pierre De Breucker

Veilingmeester Curiosa / Militaria & Antieke wapens

Originele militaria vormen een tastbaar stukje belangrijke historie.

 • Studeerde kunstgeschiedenis en krijgsgeschiedenis
 • 30 jaar ervaring als verzamelaar
 • Gewerkt bij diverse veilinghuizen

Bijzondere kavels

Pierre De Breucker

Pierre de Breucker komt uit een familie van militairen. Zijn vader heeft 40 jaar gediend en ook zijn opa had een belangrijke carrière in het leger. Dat zorgde bij hem voor de nodige fascinatie voor het leger en op zijn 12e kocht hij zijn eerste militaria. Dat is hij zijn hele leven blijven doen, zowel tijdens zijn tijd in het leger, zijn studie kunstgeschiedenis als tijdens zijn baan als directeur van een veilinghuis. Met die achtergrond en activiteit als verzamelaar, heeft hij grote kennis opgedaan van militaria en het veilingwezen in het algemeen. Catawiki was voor hem een logische volgende stap.

Zijn kennis van militaria is voor Pierre de Breucker onmisbaar bij het beoordelen van de grote diversiteit aan kavels die hij dagelijks beoordeelt. De kleinste details kunnen belangrijk zijn voor een goede evaluatie. Komt hij er even niet uit, dan overlegt hij altijd even met zijn twee collega veilingmeesters. Daarnaast onderhoudt hij graag goed contact met aanbieders, om zo steeds betere veilingen neer te zetten. Pierre de Breucker ziet dat militaria gerelateerd aan de Tweede Wereldoorlog erg gewild blijft, maar er komt ook steeds meer interesse voor de Vietnamoorlog en het vreemdelingenlegioen.

Raul Sapora

Raul Sapora

Edelstenen

Raul Sapora

Veilingmeester Edelstenen

Raul Sapora

Diamanten tonen perfectie in een imperfecte wereld.

 • Meer dan 25 jaar ervaring
 • Opgeleid tot gemoloog in Duitsland en LA
 • Diverse hooggeplaatste functies
 • Groot internationaal netwerk

Bijzondere kavels

Met een meesterjuwelier als vader, is Raul Sapora opgegroeid tussen de juwelen en sieraden. Geen wonder dus dat hij in zijn vaders voetsporen is getreden. En hoe! Na een opleiding tot gemoloog in Duitsland en Los Angeles heeft hij diverse hooggeplaatste functies bekleed in de wereld van de diamanten en edelstenen. Van Europa, Rusland en Azië tot aan de Bahama’s en Afrika. Tijdens zijn carrière heeft Raul Sapora werkelijk duizenden stenen onder ogen gehad, maar nog steeds kan een prachtige edelsteen hem compleet in vervoering brengen.

Vanuit die passie beoefent Raul Sapora zijn werk als veilingmeester voor Catawiki. Ondersteund door zijn uitgebreide netwerk, zet hij zich in om de edelstenenveilingen naar het hoogst mogelijke niveau te tillen. Daarbij behoudt Raul Sapora altijd het grootste respect voor zijn bieders, maar vooral ook voor de edelstenen, die miljarden jaren oud kunnen zijn. Daarom doet hij er alles aan om ze zo goed mogelijk te beoordelen, Ongeacht of het gaat om diamanten, saffieren uit Kashmir of Burmese robijnen. Zo kunnen de bieders vertrouwen op zijn oordeel en de stenen kunnen rekenen op een waardige nieuwe eigenaar.

Rebecca Visser

Rebecca Visser

Sieraden

Rebecca Visser

Veilingmeester Sieraden

Antieke sieraden zijn mooi om te verzamelen, maar ook erg fijn om te dragen.

 • Ruim 20 jaar ervaring
 • Edelsmid cursus gevolgd
 • Zelf fanatiek verzamelaar

Bijzondere kavels

Rebecca Visser

Het is geen raadsel waar Rebecca Vissers voorliefde voor antieke sieraden vandaan komt. Haar oma, moeder en tante waren er altijd al mee bezig en regelmatig kreeg zij een mooi sieraad cadeau. Als tiener droeg ze graag sieraden en op wat latere leeftijd ontwikkelde ze een voorliefde voor antieke sieraden. Met name het vakmanschap, de warme uitstraling en de historische waarde van deze draagbare kunstwerken trekken haar aan. Na jaren van verzamelen, beurzen bezoeken en researchen, besloot Rebecca Visser meer met haar passie te doen. Zo verdiepte ze zich nog meer in de materie met een edelsmid cursus en vond ze een baan die perfect bij haar past: veilingmeester bij Catawiki.

Na jaren van sieraden zien, dragen en onderzoeken, weet Rebecca Visser precies welke kenmerken belangrijk zijn bij het beoordelen van haar kavels. Naast de algemene conditie kijkt ze naar de manier waarop de diamant geslepen is, de gebruikte edelmetalen, de zetting van de edelstenen en wat dit allemaal verraadt over de herkomst van het sieraad. Met deze schat aan informatie stelt Rebecca Visser graag veelzijdige veilingen samen en vindt ze het erg leuk om bieders met haar expertise te helpen om het voor hun perfecte sieraad te verkrijgen.

Rik Lok

Rik Lok

Strips

Rik Lok

Veilingmeester Strips

Rik Lok

Als kind wist ik al heel snel het verschil tussen eerste drukken, herdrukken en speciale uitgaven.

 • 30 jaar ervaring
 • Was inkoper en taxateur voor stripspeciaalzaak
 • Deed diverse onderzoeken naar strips

Bijzondere kavels

Rik Lok is van jongs af aan al stripverzamelaar en leerde naar eigen zeggen pas echt goed lezen door strips te verslinden. Hij leerde al heel vroeg het verschil tussen eerste drukken, herdrukken en speciale uitgaven. Dát vond hij echt interessant en zo is hij aan het ruilen en verkopen geslagen om zijn verzameling uit te breiden en te verbeteren. Ondertussen werd hem ook gevraagd om strips te taxeren en in te kopen voor een strip speciaalzaak. Daarnaast schreef hij in diverse publicaties over zijn striponderzoek. Ondertussen zag hij zijn kennis en netwerk flink groeien.

En zo is Rik Lok als veilingmeester bij Catawiki beland. Met zijn kennis en ervaring kan hij stripboeken razendsnel beoordelen. Is het een speciale druk, uit welk jaar komt het precies en…wat is het waard? Daarbij raadpleegt hij regelmatig zijn uitgebreide verzameling catalogi en ordners met advertenties van de jaren ’30 tot ’80 om alles tot op de bodem uit te zoeken.

Rinse Kamphuis

Rinse Kamphuis

Sieraden

Rinse Kamphuis

Veilingmeester Sieraden

Rinse Kamphuis

Ik bewonder het vakmanschap dat je in handgemaakte sieraden terugziet.

 • Ruim 20 jaar ervaring
 • Brede kennis van sieraden en antiek
 • Groot netwerk

Bijzondere kavels

Rinse Kamphuis heeft een geheugen waar je ‘u’ tegen zegt en dat zet hij dan ook graag aan het werk. Geïnspireerd door onder andere het TV-programma ‘Tussen Kunst en Kitsch’, begon hij een bedrijf in sieraden en antiek. Al doende leerde hij steeds meer over diverse soorten sieraden en de markten waarin ze verhandeld worden. Waardoor hij al snel de juiste inkopen wist te doen. Door de jaren heen heeft Rinse Kamphuis zich gespecialiseerd in antieke en hedendaagse juwelen.

Rinse Kamphuis is een bezige bij, die niet graag stilzit. Dit maakt hem een ideale veilingmeester. In zijn jaren bij Catawiki heeft hij vele duizenden kavels langs zien komen, wat hem een enorme expertise heeft opgeleverd. Aangeboden items verraden onder zijn blik hun ware aard. Zijn eigen voorkeur gaat vooral uit naar sieraden, waarin je het handwerk en vakmanschap van de maker terugziet. Maar ook de reguliere sieraden kunnen uiteraard rekenen op een plekje in zijn veilingen.

Rob Meershoek

Rob Meershoek

Keramiek

Rob Meershoek

Veilingmeester Keramiek

Ik geniet van het onderzoek naar de oorsprong van onze veilingitems.

 • Ruim 20 jaar ervaring in kunsthandel
 • Enorme praktijkervaring
 • Groot netwerk
 • Zet in op goed contact met aanbieders

Bijzondere kavels

Rob Meershoek

Rob Meershoek is vooral een autodidact. Meer dan 25 jaar geleden begon hij met het kopen en verkopen van objecten op markten en beurzen. Door veel te investeren in specialistische literatuur, lukte het hem om zijn kennis steeds verder uit te bouwen. Al snel specialiseerde hij zich in keramiek uit de 20ste eeuw en samen met zijn vrouw zette hij een eigen kunsthandel op. Rob Meershoek heeft inmiddels een enorme kennis opgedaan, die vooral ook uit ervaring voortkomt. En nog altijd geniet hij van het onderzoek dat nodig is om de oorsprong van voorwerpen te achterhalen.

Dat enthousiasme komt goed van pas voor zijn werk bij Catawiki. Hij ziet het veilingmeesterschap als een filter tussen de aanbieder en de uiteindelijke veiling. Met name op het gebied van keramiek en glas is dat filter hard nodig. Om te zorgen voor mooi gepresenteerde veilingen en om replica’s of beschadigde artikelen te weren.

Rob Ter Ellen

Rob Ter Ellen

Fotografica

Rob Ter Ellen

Veilingmeester Fotografica

Rob Ter Ellen

Ik vind het fantastisch dat de fijne mechanieken uit oude camera’s nog steeds werken.

 • Startte zijn eigen fotowinkel
 • Goede kennis van de markt
 • 30 jaar ervaring
 • Gepassioneerd fotograaf

De liefde voor camera’s komt bij Rob ter Ellen vooral voort uit het praktische. Als natuurliefhebber was een camera onontbeerlijk om al dat moois vast te leggen. Zo liep hij op zijn vijftiende al rond met een kekke spiegelreflexcamera, inclusief zoomlens. Hij bleef zich beziggehouden met fotograferen en ging werken bij een fotozaak. Ondanks totaal verschillende studierichtingen, werd Rob ter Ellen toch meer getrokken door de handel en hij startte zijn eigen fotowinkel.

De kennis die hij hiermee heeft opgedaan, komt Rob ter Ellen goed van Pas bij Catawiki. Veel van de aangeboden kavels zag hij al eens langskomen in zijn eigen zaak. Het belangrijkste is voor hem dan ook om goede foto’s te ontvangen. Als fotograaf weet Rob ter Ellen hoe belangrijk dat is voor de verkoop en hij helpt zijn aanbieders dan ook graag het beste uit hun aanbod naar boven te halen. Persoonlijk ziet hij altijd graag Leica’s langskomen, maar ook de mechanische Werra cameraatjes neemt hij graag in zijn veilingen op.

Rob Boot

Rob Boot

Veilingmeester Modelauto's / Speelgoed & bordspellen

Blikken speelgoed en modeltreinen zijn mijn grote liefde.

 • 25 jaar ervaring in speelgoedhandel
 • Startte ooit zelf een eigen modelautolijn
 • Zelf liefhebber blikken speelgoed
 • Heeft een neus voor nieuw aanbod

Bijzondere kavels

Rob Boot

Voor Rob Boot gaat de liefde voor blikken speelgoed en modelauto's al ver terug. Als kind was hij dol op zijn miniatuurtreinen en Dinky Toys. Zijn hele leven was Rob hier hobbymatig al mee bezig tot hij van familie een groothandel in speelgoed overnam. Daarbij lag de focus op import- en export van miniatuurauto’s en blikken speelgoed uit Japan. Hij vond het heerlijk om op die manier met zijn passie bezig te zijn. Zo leerde hij de markt kennen en ontwikkelde een respectabel internationaal netwerk en startte ooit zelfs zijn eigen modelautolijn.

Als veilingmeester wendt Rob Boot zijn ervaring aan om mooi aanbod binnen te halen en kavels te beoordelen. Daarbij let hij vooral op de originele details en de staat waarin de modelauto en de verpakking verkeren. Persoonlijk houdt Rob Boot vooral van oude blikken treinen, Dinky- en Corgi Toys, maar in zijn veilingen mogen de nieuwere modelauto’s, die doorgaans tot in het kleinste detail kloppen, ook niet ontbreken. Zo komen de liefhebbers en (nieuwe) verzamelaars ruimschoots aan hun trekken.

Rolf Nagtzaam

Rolf Nagtzaam

Speelgoed & bordspellen

Rolf Nagtzaam

Veilingmeester Speelgoed & bordspellen

Lego kan soms een leuke investering blijken te zijn, maar voor mij blijft het vooral een mooie hobby.

 • Ruim 15 jaar ervaring
 • Breed netwerk opgebouwd
 • Passie voor Lego

Bijzondere kavels

Rolf Nagtzaam

Met niets anders dan hun verbeeldingskracht en een groot aantal Lego sets speelden Rolf Nagtzaam en zijn broertje vroeger urenlang op de zolder van hun ouderlijk huis. De jaren daarna sluimerde zijn liefde voor Lego, maar ging nooit helemaal weg. Vijftien jaar geleden begon hij de Lego sets die hij vroeger niet heeft gehad te verzamelen, waardoor zijn passie aangewakkerd werd als nooit tevoren. Rolf Nagtzaam begon echter steeds méér Lego te kopen, en om de hobby een beetje te bekostigen, ook weer te verkopen. Hierdoor heeft hij inmiddels veel contacten opgedaan met andere verzamelaars, winkeliers, handelaren en liefhebbers.

Hoewel steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in Lego als investering, blijft het voor Rolf Nagtzaam vooral een leuke hobby waar hij graag mee bezig is. Dat hij er nu zijn werk van heeft kunnen maken, is helemaal mooi meegenomen. Met grote bevlogenheid stelt hij daarom zijn veilingen samen, waarbij hij graag rekening houdt met de actualiteit om de veiling nog wat interessanter te maken. Daarnaast streeft Rolf Nagtzaam ernaar de kwaliteit van zijn veilingen hoog te houden met een goede presentatie van de kavels, complete sets en nette dozen. Zo trekt de Legoveiling een steeds internationaler publiek waar liefhebbers en verzamelaars van over de hele wereld naar hartenlust kunnen bieden.

Romano Jennekens

Romano Jennekens

Domeinnamen

Romano Jennekens

Veilingmeester Domeinnamen

Als er In mijn jeugd al domeinnamen waren, had ik nu kunnen rentenieren.

 • 20 jaar ervaring in domeinnamen handel
 • Zelf diverse websites opgezet
 • Beheerder van groot blog over domeinnamen
 • Groot netwerk in online wereld

Bijzondere kavels

Romano Jennekens

Romano Jennekens is tijdens zijn studie in de domeinnamen business gerold. Het internet maakte zijn opmars en hij zag dat multimediale programma’s als ‘Big Brother’ ook online erg succesvol waren. Hij maakte een site over de real-life soap, die al snel veel bezoekers trok. Zo kreeg Romano Jennekens de smaak te pakken en zette meer sites op. Steeds met een slimmere domeinnaam, die zijn bezoekers ook in het pre-Google tijdperk wisten te vinden. Langzaam maar zeker groeide zijn portfolio aan domeinnamen en wist deze goed in de markt te zetten. Zo bouwde hij een flinke expertise en een groot netwerk op in de internationale domeinnamenhandel.


Die expertise zet Romano Jennekens nu in voor Catawiki. Vanuit zijn netwerk en ervaring weet hij kwalitatieve domeinnamen in zijn veilingen op te nemen. Daarbij streeft hij naar veel afwisseling in het aanbod, dat ook voor internationale bieders aantrekkelijk is. Vooral nu er steeds meer extensies beschikbaar komen en wereldwijd het belang van een sterke domeinnaam erkend wordt, valt er regelmatig een goede slag te slaan. Romano Jennekens raadt zijn bezoekers dan ook aan zijn veiling scherp in de gaten te houden. Een goede domeinnaam wordt immers maar één keer geregistreerd. 

Ruud de Jong

Ruud de Jong

Munten

Ruud de Jong

Veilingmeester Munten

Iedere munt vertelt zijn eigen verhaal en is een tastbaar stuk geschiedenis.

 • Historicus
 • Jarenlange ervaring als verzamelaar
 • Lid van Koninklijk Nederlands Genootschap voor Munt- en Penningkunde

Bijzondere kavels

Ruud de Jong

Enthousiast gemaakt door de muntenverzameling van zijn grootvader, is Ruud de Jong al 20 jaar verzamelaar. Als historicus en numismaat wordt hij geboeid door het eigen verhaal dat iedere munt over het verleden vertelt. Daarmee wordt een munt een tastbaar stukje geschiedenis. Hij interesseert zich vooral voor munten uit de provinciale tijd en Nederlandse koninkrijksmunten.

Bij het beoordelen van de kavels komt Ruud de Jongs kennis van munten en geschiedenis samen. Die kennis is voor hem een belangrijke bron omdat vroeger elke provincie en zelfs grote steden vaak hun eigen munten sloegen en er dus een grote verscheidenheid aan munten in omloop was. De kavels worden dan ook met oog voor detail behandeld. Samen met zijn collega’s streeft Ruud ernaar om elke week mooie veilingen te creëren met een breed aanbod van interessante munten.

Sander Houdel

Sander Houdel

Oldtimers

Sander Houdel

Veilingmeester Oldtimers

Van een mooie Ferrari of originele Porsche 911 gaat mijn hart sneller kloppen

 • Zelf fervent verzamelaar
 • Al bijna 15 jaar ervaring
 • Oog voor detail

Bijzondere kavels

Sander Houdel

Terwijl zijn leeftijdsgenoten allemaal een brommer kochten, schaft Sander Houdel op 14-jarige leeftijd zijn eerste Volkswagen Kever aan. De liefde voor Oldtimers is hem dan ook met de paplepel ingegoten. Naast vier andere Oldtimers, staat die kever nog steeds trots in Sander Houdels garage. Inmiddels tot op het laatste boutje uit elkaar gehaald en met de grootste precisie weer in elkaar gezet. Nieuwe auto’s lenen zich hier niet meer voor en juist dat vormt voor hem de grote aantrekkingskracht van Oldtimers.

Sander Houdel wil niets missen. Daarom bezoekt hij jaarlijks veel old-timerbeurzen in binnen- en buitenland. Blogs en magazines houden hem op de hoogte van de laatste Oldtimer nieuwtjes en trends. Als veilingmeester gaat zijn hart sneller kloppen van een mooie Ferrari of originele Porsche 911. Hij let dan vooral op het gehele plaatje, of de auto mooi in de lak staat en of de details in orde zijn. Ook een blik onder de motorkap mag natuurlijk niet ontbreken. Sander Houdels ervaring en passie stellen hem in staat iedere week mooie kavels op Catawiki te plaatsen.

Sarah Orford

Sarah Orford

Aziatica / Boeddhisme

Sarah Orford

Veilingmeester Aziatica / Boeddhisme

Sarah Orford

Hun expressiviteit maakt Chinese tekens prachtig om naar te kijken.

 • Studeerde ‘Manager in the Art Market’ en Aziatische kunst & cultuur
 • Werkte bij verschillende veilinghuizen
 • Deed een kunstonderzoek in Taipei
 • Groot netwerk

Bijzondere kavels

Sarah Orford is een echte bezige bij en heeft in korte tijd een enorme staat van dienst opgebouwd. Thuis was ze altijd al met kunst bezig, maar ze wilde ook graag Frans studeren. Het is Frans geworden, waarvoor ze in Parijs is gaan wonen.

Toch bleef de kunst trekken. Daarom is Sarah Orford de masteropleiding ‘Manager in the Art Market’ gaan volgen, waarbij de nadruk ligt op een ‘hands-on’ approach. Meteen liep ze stages bij veilinghuizen, zoals Sotheby’s en Cabinet Thierry Portier. Hier ontstond haar fascinatie voor Aziatische kunst, waar ze vervolgens enkele jaren mee gewerkt heeft in een galerie gespecialiseerd in Aziatica. Maar nog steeds was ze niet uitgeleerd, dus volgde een studie Aziatische kunst en cultuur, waarvoor ze zelfs naar Taipei is afgereisd om onderzoek te doen.

Eindelijk heeft Sarah Orford nu haar plekje gevonden; bij Catawiki! De grote diversiteit aan objecten die ze mag beoordelen voedt haar leergierige aard. Vooral keramiek geniet haar voorkeur, het liefst met mooie decoratie of Chinese tekens die meer vertellen over de herkomst van het object. Sarah Orford blijft in contact met diverse oud-studiegenoten, die de kunsthandel in zijn gegaan. Zo blijft Sarah op de hoogte van de markt en weet zij hen te enthousiasmeren voor Catawiki.

Sigrid Markus

Sigrid Markus

Fashion

Sigrid Markus

Veilingmeester Fashion

Ik neem graag ook de minder bekende kwaliteitsmerken op in mijn kavels

 • Onlosmakelijk verbonden met fashion
 • Kent modebeeld en laatste trends
 • Oog voor kwaliteitsmerken

Bijzondere kavels

Sigrid Markus

Als Sigrid Markus haar ogen sluit, hoort ze nog haar moeders naaimachine. De volgende dag liep ze in een nieuwe, hippe creatie. Zoals een knalgeel broekpak met grote riem, dat prompt een jaar later in de mode kwam. Die liefde voor fashion, mooie stoffen en kleuren heeft Sigrid Markus nooit meer verlaten. Nog altijd kan ze zich verliezen in een modeshow, opgaan in haute couture en genieten van een speciale gelegenheid waarvoor zij de perfecte outfit heeft samengesteld.

Daarmee is zij de aangewezen persoon voor de fashionveiling op Catawiki. Al 25 jaar houdt zij zich actief bezig met fashion en alles daaromheen. Zij kent het modebeeld en weet wat ‘hot & happening’ is. Merken als Chanel, Hermes en Louis Vuitton - waar liefhebbers voor in de rij staan - mogen natuurlijk niet ontbreken. Maar ook minder bekende kwaliteitsmerken als Escada en Max Mara laat Sigrid Markus graag in haar kavels terugkomen. Het belangrijkste vindt zij dat er voor iedereen iets interessants te vinden is; altijd modieus en van de hoogste kwaliteit.

Simon Breider

Simon Breider

Aziatica

Simon Breider

Veilingmeester Aziatica

Dat ene topstuk eruit pikken waar iedereen gewoon langsloopt. Dat geeft een kick!

 • Ruim 25 jaar ervaring
 • Succesvol handelaar geweest
 • Brede kennis van antiek
 • Goed contact met aanbieders en andere experts

Bijzondere kavels

Simon Breider

Bij Kringloopwinkels, antiekmarkten en beurzen stond Simon Breider altijd op scherp. Voordat hij aan de slag ging als veilingmeester bij Catawiki gaf hij daar 25 jaar lang zijn ogen goed de kost, op zoek naar dat ene topstuk waar anderen aan voorbij lopen. En met succes. Vaak verkocht hij objecten door met winst, soms voor het tienvoudige van de prijs. Dát is de markt kennen en daarop inspelen. Zo heeft hij al tienduizenden objecten langs zien komen, wat hem enorm veel ervaring oplevert. Toch gelooft Simon Breider dat hij nog altijd kan bijleren. Als veilingmeester schroomt hij dan ook niet zijn ruim zeven meter aan specialistische boeken erop na te slaan. Of experts te raadplegen die hem graag adviseren over de meer exotische artikelen die bij Catawiki langskomen.

Van al die kennis maakt hij dankbaar gebruik voor zijn Aziatica kavels, waarbij een breed scala aan voorwerpen langskomt. Vaak van de meest uiteenlopende materialen en tijdperken. Voor de glasveiling hoopt Simon Breider meer Venetiaans glas te mogen veilen: “Topstukken uit de jaren ’50 van Dino Martens of Paolo Venini zouden een prachtige aanvulling zijn op de fraaie kavels die nu al op Catawiki te vinden zijn.”

Voor de glasveiling hoopt Simon Breider meer Venetiaans glas te mogen veilen: “Topstukken uit de jaren ’50 van Dino Martens of Paolo Venini zouden een prachtige aanvulling zijn op de fraaie kavels die nu al op Catawiki te vinden zijn.”

Simon Ungefug

Simon Ungefug

Steven de Joode

Steven de Joode

Boeken

Steven de Joode

Veilingmeester Boeken

Boeken hebben de kracht hun eigen realiteit te creëren.

 • Studeerde Duitse Taal & Cultuur en Boekwetenschap & handschriftenkunde
 • Gewerkt bij de Koninklijke Bibliotheek en diverse antiquariaten

Bijzondere kavels

Steven de Joode

Als tiener werd Steven de Joode gegrepen door de literatuur. Hij begon alles te lezen wat los en vast zat en wilde dat ook allemaal zelf hebben. Zo kwam hij over de vloer bij boekhandelaren en antiquariaten, waar hij al snel een baan kreeg aangeboden. Zijn liefde voor het boek werd zo nog meer aangewakkerd en Steven de Joode koos voor een studie Duits gevolgd door boekwetenschap. Hij leerde over exclusieve, oude werken en alle kenmerken en valkuilen die zij herbergen. Die kennis zette hij achtereenvolgens in voor de Koninklijke Bibliotheek, door mee te werken aan een groot bibliografisch project (STCN), en een internationaal antiquariaat.

Met alle kennis die hij zo heeft opgedaan, is Steven de Joode de perfecte kandidaat voor het veilingmeesterschap. Bij Catawiki concentreert hij zich vooral op exclusieve en antieke boeken. Dankzij zijn ervaring kan Steven de Joode goed beoordelen of de boeken helemaal correct worden aangeboden en stelt hij zijn veilingen met de grootste zorg samen. Persoonlijk hoopt hij meer reisverslagen te kunnen opnemen, zoals die van de 18e-eeuwse zeevaarder James Cook. Als hij hiermee ook nog meer internationaal publiek weet aan te trekken, is zijn missie als veilingmeester geslaagd.

Surya Rutten

Surya Rutten

Aziatica / Boeddhisme

Surya Rutten

Veilingmeester Aziatica / Boeddhisme

Surya Rutten

Kunstobjecten laten je kanten van een cultuur zien die je anders niet leert kennen.

 • Bracht deel van haar jeugd door in Azië
 • Ruim 20 jaar ervaring in aziatica
 • Had zelf een kunsthandel
 • Bezoekt veel beurzen voor Aziatische kunst

Bijzondere kavels

Toen haar reislustige ouders naar Nepal verhuisden om een hotel te runnen, ging de 8-jarige Surya Rutten gewoon mee. Daar heeft ze veel geleerd van de cultuur, die haar altijd is blijven boeien. Weer terug in Nederland, hielp ze in de kunsthandel van haar vader. Deze richtte zich op het hoogste segment van de Aziatische en Afrikaanse kunst. Haar studiekeuze werd ingegeven door haar interesse in Aziatische kunst en cultuur, maar de praktijk lonkte. Al snel vervulde Surya Rutten een onmisbare rol in haar vaders bedrijf, dat ze uiteindelijk ook heeft overgenomen. Met jaarlijks diverse beursbezoeken en duizenden voorwerpen die haar handen zijn gepasseerd, heeft zij een enorme kennis opgedaan van Aziatische kunst.

Surya Rutten is iemand die graag actief bezig is. Catawiki is dan ook een perfecte match. Met wekelijks honderden van de meest uiteenlopende kavels, kan ze naar hartenlust bestuderen, uitzoeken en kennis vergaren. Dankzij haar uitgebreide ervaring kan Surya Rutten de aangeboden kavels goed beoordelen aan de hand van foto’s. Ze geniet daarbij van het contact dat ze met de aanbieders heeft. Vanuit hun gedeelde interesse, ziet ze het neerzetten van een goede veiling als een mooie, gezamenlijke uitdaging.

Taletta Janson

Taletta Janson

Edelstenen

Taletta Janson

Veilingmeester Edelstenen

Soms kan ik bijna niet geloven hoe mooi de edelstenen zijn die worden aangeboden.

 • Kunstgeschiedenis gestudeerd
 • Werkte voor andere veilinghuizen
 • Afgestudeerd gemmoloog (edelsteenkundige)
 • Zette bedrijf op met zelfgemaakte sieraden

Bijzondere kavels

Taletta Janson

De liefde voor veilingen zit Taletta Janson in het bloed. Haar moeder werkte voor een kunstveiling en toen zij haar bij wijze van bijbaantje ging helpen, was ze verkocht. Ze maakte kennis met de spanning en dynamiek die met veilingen gepaard gaan en wist dat ze hierin verder wilde.

Zo kwam het dat Taletta Janson kunstgeschiedenis ging studeren. Haar ticket naar de veilingwereld. Tot ze zich, juist toen ze haar studie afrondde, een andere passie herinnerde die ze als kind al had: edelstenen. Ze moest er iets mee doen, dus heeft ze zich toegelegd op een studie tot edelsteenkundige bij de Engelse Gemmological Association. Met alle vergaarde kennis en vaardigheden op zak, heeft ze haar eigen bedrijf opgericht voor zelfgemaakte sieraden. Tot Catawiki op haar pad kwam.

Bij de edelstenen veiling is een veilingmeester van grote toegevoegde waarde, weet Taletta Janson. Met haar kennis en getrainde oog kent ze alle eigenschappen die het verschil maken tussen een mooie steen of een topstuk. Taletta Janson ziet graag een mooie robijn of tanzaniet langskomen, maar hoopt ook vaker wat kostbaardere varianten van minder bekende edelstenen in haar veiling op te nemen, zoals een schitterende toermalijn of spinel, aangeboden met een officieel gemmologisch rapport!

Till Rosenkranz

Till Rosenkranz

Oldtimers

Till Rosenkranz

Veilingmeester Oldtimers

Oldtimers laten je ervaren hoe het écht voelt om een auto te besturen.

 • Rijdt regelmatig mee in (oldtimer)races
 • 20 jaar ervaring
 • Altijd gewerkt in de auto-industrie
 • Was ook autodealer
Till Rosenkranz

Op zijn 14e haalde Till Rosenkranz zijn eerste Vespa brommer uit elkaar. En op zijn 18e was hij apetrots op zijn zojuist gekochte Fiat 124 Spider, die grondig moest worden opgeknapt. Hieraan besteedde hij een groot deel van zijn vrije tijd. Later werkte hij ook nog bij Mercedes Benz (Daimler AG) en daarna bij BMW als sales manager. Ondertussen deed hij ook nog regelmatig mee aan autoraces. Zo leerde Till Rosenkranz de autowereld van alle kanten kennen. Het was dan ook een kwestie van tijd voor hij autodealer werd.

Till Rosenkranz ziet de markt voor oldtimers groeien, waar steeds meer jongeren bij betrokken zijn. Hij merkt dat zij weer eens willen voelen hoe het besturen van een auto écht voelt en willen weten hoe alles eigenlijk werkt. Zo worden er ook steeds meer oldtimers op Catawiki aangeboden, waarbij Till Rosenkranz precies weet waar hij op moet letten. Natuurlijk is de staat belangrijk en of de auto nog goed rijdt. Daarnaast bekijkt hij nauwkeurig of de auto is gerestaureerd en of dat op een goede manier is gebeurd.

Tjalle Story

Tjalle Story

Fashion

Tjalle Story

Veilingmeester Fashion

Tjalle Story

Brillen brengen mode letterlijk ‘in your face’.

 • Ruim 10 jaar ervaring
 • Adviseert over inkoop brillen en eyewear
 • Gepassioneerd verzamelaar

Bijzondere kavels

Van kinds af aan had Tjalle Story al een gezonde interesse voor mode en met name de rol die brillen daarin kunnen spelen. Hij liep daarom bijna altijd rond met zonnebrillen op en het moment dat zijn ogen achteruit gingen kwam voor hem bijna als geroepen. Sindsdien kiest hij dagelijks een bril uit van zijn collectie; afgestemd op de situatie en wat hij wil uitstralen. Toen Tjalle Story vanuit zijn achtergrond als interieurarchitect diverse brillenzaken heeft ontworpen, werd zijn passie nog verder aangewakkerd. Hij bezoekt alle grote internationale beurzen en adviseert diverse ketens bij de inkoop van monturen. Daarnaast heeft hij de nodige handelservaring opgedaan met de verkoop van unieke en exclusieve monturen.

Voor Tjalle Story komen werk en passie samen bij Catawiki. Hij geniet van de grote diversiteit aan monturen die bij hem binnenkomen. Toch moet hij streng zijn om de kwaliteit van zijn veilingen te garanderen en iedere week weer een interessant, hoogwaardig aanbod te realiseren. Tjalle Story neemt daarbij graag limited edition monturen in zijn veiling op, zoals de Oakleymodellen speciaal voor de Olympische Spelen, maar ook unieke vintage modellen van Kazal of Ray Ban.

Tobias Herrmann

Tobias Herrmann

Wijn

Tom Hopman

Tom Hopman

Boeken

Tom Hopman

Veilingmeester Boeken

Ik help mijn aanbieders graag om een boek zo goed mogelijk te presenteren.

 • Werkte 13 jaar lang bij een antiquariaat in boeken
 • Studeerde geschiedenis
 • Was beheerder van grote online boekencatalogus

Bijzondere kavels

Tom Hopman

Boeken hebben altijd de aandacht gehad van Tom Hopman. Hij las veel en tijdens zijn studie had hij een bijbaantje bij de plaatselijke bibliotheek. Na zijn studie geschiedenis en filosofie, waar ook het nodige leeswerk aan te pas kwam, wilde hij verder tussen de boeken. Boekwinkel de Slegte bood uitkomst: 13 jaar heeft Tom Hopman daar met veel plezier gewerkt als leidinggevende van het antiquariaat. Dagelijks hield hij zich bezig met in- en verkoop, taxatie en omschrijvingen voor de online catalogus.

Het werk als veilingmeester is in veel opzichten vergelijkbaar met zijn oude baan, vindt Tom Hopman. Nog steeds wordt hij dagelijks verrast door de boeken die langskomen, deze keer via zijn internetverbinding. Hier komen zijn taxatie- en handelsinzicht goed van pas. Tom Hopman heeft graag goed contact met zijn aanbieders, om de beschrijving en presentatie voor de veiling precies goed te krijgen. En natuurlijk om tot goede prijzen te komen. Hij kan er dan ook echt van genieten als dat allemaal goed samenkomt, met een mooie veiling als eindresultaat.

Willem Knapen

Willem Knapen

Munten

Willem Knapen

Veilingmeester Munten

Ik vind het enorm interessant om te zien hoe vraag en aanbod bij Catawiki samenkomen.

 • Taxeerde archeologische objecten voor een Haags veilinghuis
 • Studeerde Egyptologie
 • Heeft een brede archeologische interesse

Bijzondere kavels

Willem Knapen

Wanneer er in de kelder van je tante een belangrijke Romeinse opgraving plaatsvindt, zou het zo maar kunnen dat je geïnteresseerd raakt in archeologie. Willem Knapen kan daarover meepraten. Als kind volgde hij de opgraving op de voet en zag veel munten en andere objecten voorbij komen. Al snel liep hij allerhande munten- en bodemvondstenbeurzen / veilingen af om een eigen collectie op te kunnen bouwen. De nodige jaren later, waarin onder meer een studie Egyptologie en vrijwilligerswerk bij het Rijksmuseum van Oudheden volgden, verdiende Willem bij als veilingmedewerker bij een Haags veilinghuis. In eerste instantie als manusje-van-alles, maar steeds vaker hielp hij met het omschrijven en beoordelen van objecten.

Zo is Willem in het veilingwezen gerold, met Catawiki als huidige werkgever. Zijn muntenkennis en ervaring zijn in de huidige functie, als veilingmeester Antieke Munten, van groot belang. Om zowel de vervalsingen eruit te filteren als een zo gevarieerd mogelijke veiling neer te kunnen zetten. Liefst uiteenlopend van het betaalbare laat-Romeinse kleingeld tot de kostbare vroege Griekse drachmen en staters. Zijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar vroege Griekse munten, denk aan munten uit Aegina, Syracuse en Bruttium, doorgaans kleine kunstwerkjes op zich. Als die ook nog in een uitmuntende staat verkeren, neemt Willem Knapen ze maar wat graag op in zijn veiling.

Wim van Stormbroek

Wim van Stormbroek

Veilingmeester Archeologie & bodemvondsten / Natural history

Ik vind het belangrijk dat de aangeboden objecten van hoge kwaliteit zijn.

 • Gewerkt als taxateur
 • Eigen galerie in bodemvondsten gehad
 • Ruim 30 jaar ervaring

Bijzondere kavels

Wim van Stormbroek

Als kleine jongen vond Wim van Stormbroek regelmatig pijlpunten en vuurstenen. Het gevolg van wonen op de plek van een oude steentijdnederzetting. Gebiologeerd keek hij toe bij opgravingen en al snel ging hij zelf aan de slag. Diverse opgravingen heeft hij zelf geleid, waar hij zijn vondsten zelf uit de aarde haalde. Toen hij zijn eigen galerie in bodemvondsten opzette, gingen er nog veel meer vondsten door zijn handen; van een Romeinse stoel tot een simpele fibula. Naast zijn galerie taxeerde Wim ook professioneel archeologische bodemvondsten bij het kunst- en antiek tv-programma Schatgraven. In de twintig jaar dat hij hiermee bezig was, heeft Wim Stormbroek duizenden stukken gezien en verhandeld. Met als gevolg enorm veel kennis en een netwerk waar je ‘u’ tegen zegt.

Die kennis weet Wim van Stormbroek nu in te zetten voor Catawiki. In zijn archeologie en bodemvondsten veiling komt alles langs; van neolithische vuurstenen tot Egyptische sarcofaagmaskers. Wim van Stormbroek vindt het belangrijk dat de aangeboden objecten authentiek zijn. Zijn ervaring als handelaar en taxateur komen hierbij goed van pas. Hij ziet dan ook vaak binnen een paar seconden of een aangeboden object interessant genoeg is voor de veiling.

Wouter Waaijers

Wouter Waaijers

Strips / Trading cards

Wouter Waaijers

Veilingmeester Strips / Trading cards

Een mooie veiling samenstellen is een sport op zich!

 • Zette ooit eigen Panini plakboek op
 • Volgt bijna alles wat met sport te maken heeft
 • Oud Nederlands kampioen Touch mini tennis

Bijzondere kavels

Wouter Waaijers

Wouter Waaijers omschrijft zichzelf als een echte sportfreak. Al zijn hele leven is hij ermee bezig; zowel actief als passief. Zo volgt hij voetbal, atletiek, darts, tennis en beoefende hij onder andere (zaal) voetbal, tennis, zwemmen en touch mini tennis. In dat laatste mag hij zich zelfs Nederlands kampioen noemen. Het spreekt voor zich dat Wouter Waaijers zijn passie voor sport zich voortzet richting de veiling van sport memorabilia en Panini. Hij zette ooit zelfs een eigen Panini plakboek op, wat een groot succes was.

Al zijn enthousiasme voor sport, kan Wouter Waaijers kwijt in zijn veilingmeesterschap. Vooral gesigneerde artikelen, zoals shirts, foto’s en ballen zijn erg in trek. Dat zijn dan ook fantastische verjaardagscadeaus of verzamelobjecten. Persoonlijk kan Wouter Waaijers ook erg genieten van Panini stickerboeken. Zo is het EK album uit ’88 altijd spannend, vanwege de twee versies van voetballer Sjaak Troost die erin kunnen zitten. Met de grootste aandacht stelt hij zijn veilingen samen, waarbij zoveel mogelijk sporten de nodige aandacht krijgen, wat volgens Wouter Waaijers een sport op zich is. Geen wonder dat hij er zoveel plezier in heeft!

Yvonne van den Heuvel

Yvonne van den Heuvel

Sieraden

Yvonne van den Heuvel

Veilingmeester Sieraden

Yvonne van den Heuvel

Sieraden zijn een prachtige combinatie van wat de natuur voortbrengt en wat de mens maakt.

 • Studeerde toegepaste kunst
 • Geeft colleges over kunsthistorie
 • Gepassioneerd verzamelaar

Bijzondere kavels

Yvonne van den Heuvel sloeg alle goedbedoelde adviezen in de wind toen zij koos voor een studie kunstgeschiedenis waar ze ‘nooit een baan mee zou vinden’. Zij heeft altijd al interesse gehad voor diverse culturen en de kunst die zij voortbrengen. Daarom is zij uiteindelijk afgestudeerd op toegepaste kunst en ging aan de slag bij een gerenommeerde juwelier in Amsterdam. Zo leerde Yvonne van den Heuvel veel over diverse exclusieve sieraden, die haar mateloos boeiden. Buiten haar werk liep ze zoveel mogelijk tentoonstellingen en beurzen af om te kijken wat er voor prachtige sieraden worden voortgebracht, ook door minder bekende edelsmeden.

Als veilingmeester vindt Yvonne van den Heuvel het heerlijk om dagelijks bezig te zijn met sieraden. Door haar geduldige inslag rust ze niet voor de aangeboden sieraden uitgebreid zijn onderzocht en zij een accurate beschrijving heeft geproduceerd in diverse talen. Yvonne van den Heuvel gelooft dat goed contact je kennis kan versterken en gaat daarom regelmatig in gesprek met aanbieders. Het samenstellen van een veiling ziet zij als een soort minitentoonstelling waarbij het de uitdaging is zoveel mogelijk diversiteit te etaleren om zo de aandacht van de bieders vast te houden.

Zsuzsa Vermesi

Zsuzsa Vermesi

Curiosa / Kunst (modern)

Zsuzsa Vermesi

Veilingmeester Curiosa / Kunst (modern)

Ik geef ook graag minder bekende kunstenaars een kans

 • Breed geschoold in hedendaagse kunst
 • Kritische blik met oog voor professionaliteit
 • Werkte voor diverse veilinghuizen

Bijzondere kavels

Zsuzsa Vermesi

Met haar enorme enthousiasme en honger naar kennis, heeft Zsuzsa Vermesi zich al kort na haar studie weten op te werken tot veilingmeester. Haar sporen in de kunstwereld heeft Zsuzsa Vermesi al verdiend. Met een afgeronde master kunstgeschiedenis en stages bij het Arts & Antiques Group (AAG) veilinghuis en het collectiebeheer van een internationale bank, weet ze waar ze het over heeft.

Het veilingmeesterschap is haar dan ook op het lijf geschreven. Naast gevestigde namen, als Shepard Fairey en Zhang Xiaogang, geeft zij ook graag minder bekende talenten een kans. Natuurlijk niet zonder de nodige research en een kritische blik op het aangeboden werk. Zodat ze het niveau van de veiling altijd hooghoudt.

Als veilingmeester heeft Zsuzsa Vermesi geleerd hoe belangrijk het is om goede contacten te leggen met aanbieders. De online focus van Catawiki levert hierbij een groot voordeel op, omdat ze zo snel kan schakelen en gemakkelijk communiceert. Zo weet Zsuzsa Vermesi steeds meer kunstenaars en aanbieders aan zich te binden, om iedere week weer kwalitatieve en verrassende veilingen samen te stellen.

Download de Catawiki Veiling App

Download in de App Store Download in de App Store

Schrijf u in voor de Catawiki-nieuwsbrief

Blijf gemakkelijk op de hoogte van het laatste nieuws over onze veiling en meer.

Afmelden voor de nieuwsbrief is altijd mogelijk

×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

Wilt u nooit meer speciale objecten missen?

Catawiki veilt wekelijks 30.000 speciale objecten. Vul uw e-mailadres in en we houden u gratis op de hoogte van de speciale objecten en interessante acties en kortingen.

Nee, ik ben niet geïnteresseerd in speciale objecten en kortingen